Dock var smeten otroligt god , 10 av 10 möjliga hehehe
Den skulle gräddas i en springform...men vi ville ha en avlång istället (för de är det i orginalreceptet, punkt och slut ) Kanske därför den inte blev bra ??
Stod den skulle vara inne i 15-20 min... Den var lätt inne över 35 min och då bar dem ändå inte riktigt stel... Så det fick bli kylskåpet tillslut...
Hmm taskigt resultat och helt för söt ...
Ingredienser
- 100 g Choklad, mjölk el mörk Hackad, välj det du tycker om.
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 1½ dl socker
- 2 dl mjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 krm salt
- 100 g Choklad, mjölk el mörk Hackad, välj det du tycker om.
Gör så här
-
Vispa ägg och socker pösigt.
-
Smält smöret i en kastrull och tillsätt den hackade chokladen (100g). Smällt ihop och vispa så att det blandas ordentligt. Tillsätt med ägg och sockersmeten. Vispa ihop.
-
Sikta mjöl, salt och bakpulver tillsammans och tillsätt i smeten.
-
Hacka den mjölkchokladen i olika storlekar, dock inte mindre än ca ½ cm kvadrat. Blanda ner hacket i smeten.
-
Lägg bakplåtspapper i en springform och häll i smeten.
-
Grädda i 175 C i ca 15-20 minuter. Kontrollera med en provsticka. Den ska vara kladdig men inte rinnig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar