söndag 10 augusti 2014

Provbak

Idag satte jag Lucas i arbete... Tänkte se hur lång tid det tog att baka en maraboukaka ... Fick inte tag på orginalreceptet i tid (och jag är inte den som kan vänta!) så vi googla fram ett annat .... Och resultatet .....inte alls bra!! Blev inte som tänkt , varken till utseende eller smak.. Disappointed? ,,,yes !!!

Minibagaren in action :) 

Mmmmm .... 

Dock var smeten otroligt god , 10 av 10 möjliga hehehe 


Den skulle gräddas i en springform...men vi ville ha en avlång istället (för de är det i orginalreceptet, punkt och slut ) Kanske därför den inte blev bra ?? 




Stod den skulle vara inne i 15-20 min... Den var lätt inne över 35 min och då bar dem ändå inte riktigt stel... Så det fick bli kylskåpet tillslut... 

Hmm taskigt resultat och helt för söt ... 

 
 Maraboukaka

Ingredienser

  • 100 g Choklad, mjölk el mörk Hackad, välj det du tycker om.
  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • dl socker
  • 2 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 100 g Choklad, mjölk el mörk Hackad, välj det du tycker om.

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt. 
  2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt den hackade chokladen (100g). Smällt ihop och vispa så att det blandas ordentligt. Tillsätt med ägg och sockersmeten. Vispa ihop. 
  3. Sikta mjöl, salt och bakpulver tillsammans och tillsätt i smeten. 
  4. Hacka den mjölkchokladen i olika storlekar, dock inte mindre än ca ½ cm kvadrat. Blanda ner hacket i smeten. 
  5. Lägg bakplåtspapper i en springform och häll i smeten. 
  6. Grädda i 175 C i ca 15-20 minuter. Kontrollera med en provsticka. Den ska vara kladdig men inte rinnig. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar