torsdag 21 augusti 2014

Nytt recept

Hitta ett nytt recept idag som jag var tvungen att terra. Självklart byttes de "flottiga" ingredienser ut mot magrare alternativ! Allt går att lösa. Smakade helt okej, och kommer med största sannolikhet att göras fler gånger.. Man kan mixtra och trixa med all mat, bara man vågar. Till detta så wookade jag en helfabrikats färdigblandad påse med grönsaker.. Har blivit fruktansvärt lat på att göra egen wook, som är så mycket mer godare, men ibland får man bryta sina principer helt enkelt. Dock piffa jag till det hela med att tillsätta hela klyftor av vitlök, med skal på... när de är tillräckligt stekta så ploppar dom bara ut ur skalet ändå och smakar "delicious"!!






Kassler, ris och currysås, 4 pers  (9 pp/port)
 8 skivor kassler
ris till 4 personer (ca 4dl färdigkokt)
1 dl riven god ost max 17%
Currysåsen : 
2 dl Lätt creme fracihe
2 1/2 dl grädde
1 msk chilisås
Curry & salt efter smak och tycke
 
Gör så här:Ställ ugnen på 220 grader.
Koka riset enligt anvisningar på förpackning. Häll det kokta riset (  bra om det inte är helt färdigkokt) i en ugnsform.
Värm upp alla ingredienser till såsen och låt sjuda i ca 5 minuter . Skiva kasslern och lägg på riset, fyll på med den goda såsen . Riv 1 dl ost och strö över.
Gratinera i ugnen i cirka 15- 20 minuter . Servera med en sallad.
Smaklig spis 


 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar