Ikväll kände jag för att "svulla" ordentligt, med stil. Vit kladdkaka fick de bli. Den kan man döda för att få äta! Total världsklass. Vit choklad, finns de något godare? Nooo... Lurre var snabb med att hänga på projektet, såklart. Han är som sin mamma, ett kakmonster!
Min lille hjälpreda |
Ingredienser:
2 ägg
2 dl socker
100g smör
100g vit choklad
2.5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
Så gör du:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Vispa ägg och socker tills det blir poröst
3. Smält smöret i en kastrull och rör ner chokladen och därefter äggsmeten
4. Rör (försiktigt) ner mjöl och vaniljsocker
5. Häll ner smeten i en smord form
6. Grädda i 15-20 minuter (Den kortare tiden ger en extra kladdig kaka)
7. Pudra med florsocker och låt kladdkakan svalna innan du serverar
Näst bästa chokladen |
Fett smällts ihop med chockladen.. Guuuud va flottigt, men såååå gott!! |
Mmmm 2 die for! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar