söndag 30 november 2014

Bakdag och julskyltning

Idag var det julskyltning på stan ... Ingen superhöjdare ... Men jag gjorde min plikt och gick dit hehehe... Kallt som en isbjörns rövhål var det... Så blev inte långlivad där ...

Åkte hem då det klia i baktarmen ... Ville ha Lussesnurror .. Med mandelmassa inuti ... Maaaamms 
Redo att bli bullar

Mandelmassa - Check 


Nästan klara 
 Tog ganska lång tid ... Längre än planerat .. Men äger man bara 1 plåt så tar det tid... Med andra ord måste jag ringa hyresvärden i morgon och "klaga"

Såklart bilr jag aldrig nöjd ... De blev inte tillräckligt runda för min del ... Liiiite för torra , men de dög ... Gott nock till de som ska äta dom ;) 

Ingredienser

50 gram  
100 gram  
5 dl  
250 gram  
1 gram  
1,5 dl  
0,5 tsk  
17 dl  

Fyllning
150 gram  
500 gram  

Pensling
1 st  
40 gram  
3 msk  
Tillagning
Gör så här:

1. Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37 grader. Häll degspadet över jästen. Rör om så att jästen löser sig.

2. Tillsätt Kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev. mer mjöl.

3. Låt jäsa övertäckt i ca 40 min.

4. Arbeta ihop degen på mjölat bakbord och kavla ut två stora plattor. Bred smör på dessa och riv över mandelmassa. Rulla sedan ihop plattorna och skär bullar och lägg i formar.

5. Låt jäsa övertäckta i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med uppvispat ägg. Strö på mandel och pärlsocker Grädda mitt i ugnen 5-8 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar