måndag 10 november 2014

Kladdkakemåndag


Idag blev det kladdkaka på elevens val.. Nöjda kids som åt så de spruta ur öronen när allt var klart. Stor skillnad rent åldersmässigt också.. Dessa är otroligt självgående... Fixar och donar själva.. Tror jag iaf.... Jag var klonad idag typ.. Sprang mellan kiosken och köket första timmen.. Fick hjälpa L3 att komma igång med frallorna också,,,smöret var slut senn i fredags mm mm ... Men vi löste det, såklart! Och bagarna fixade själva med hjälp av varandra .. 
Fiffi mår bättre idag tack och lov... Men inte kroppen... Fortfarande öm , matt och illamående ... Vad gjorde jag på jobbet då kan man undra ... Tja , varför inte ... Vad ska jag göra hemma? Ingen feber... 

1 st kladdkaka

  • 50 g smör
  • ½ dl matolja 
  • 2 ekologiska ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 4 msk kakao av god kvalitet
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • Smör och ströbröd till formen
  • 50 g mörk choklad
  1. Sätt ugnen på 150 grader. 
  2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt matolja. 
  3. Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt och rör ner smöret. 
  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. 
  5. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbara kanter, 24 cm i diameter, och stick i grovt brutna chokladbitar. 
  6. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar