Igår firade vi Micke som fyller år idag.
Hade gjort en kycklinggryta och ris. Maten måste ha varit uppskattad då in princip hela kastrullen var länsad.. Pinsamt. Hatar när maten tar slut... Tänk om inte alla blev mätta?
Hade gjort en kycklinggryta och ris. Maten måste ha varit uppskattad då in princip hela kastrullen var länsad.. Pinsamt. Hatar när maten tar slut... Tänk om inte alla blev mätta?
Kycklinggyta ala´Linda
1 kg kycklingfile
5 dl lätt cremé fraich ( max 15% )
2½ dl kaffegrädde
1 burk hela champinjoner
1 knipplök
1-2 msk Kalvfond
Salt & peppar
Skär kycklingen i småbitar och bryn i smör tillsammans med löken. Salta och peppra, ta gärna lite grillkrydda på med.
Lägg sedan över det i en gryta med lite steksky. Tillsätt övriga ingredienser, och låt allt koka upp. Puttra sen på svag värme ett tag, till det känns klart. Smaka av med salt& peppar
Aja, ja hade bunkrat upp med 2 tårtor till efterrätt. Tårtorna fixade jag till själv med. De är riktigt roligt. (Någon gång ska jag ha mitt eget café.) Tog inte så mkt grädde inne i tårtan , ca 1dl /tårta, och då den 20% Milda mat & bak, vispad med mosade jordgubbar . Sen utanpå la jag vaniljvisp istället för grädde, ica's egna, 8.5%. Blev hur bra som helst. Garnerat med massa frukt och riven guldnougat (ja, chokladen kunde man kanske uteslutit, men det är så vackert och smakar såååå gott hehe)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar