lördag 18 oktober 2014

Lasagnefredag , Aw och en Lurre i sängen

Bestämde mig igår  att eleverna skulle göra lasagne idag! Ingen superhit direkt.. Vad är de med barn idag? Bortskämda med tacos & oxfilé och massa andra konstigheter... Nä, jag kavla upp skjortärmarna och randa röven på dom hahahaha, jo , ungefär 😃 Men faktiskt var det mycket pust stånk och stön för just katten Gustavs favvo mat , hederlig lasagne ... 8 av 10 fixa det galant iaf, 2 ville absolut inte laga mat.. Inte lönt att tjafsa med dom, i de läget blir de bara värre och missnöjet smittar av sig på övriga .. Nä , de fick andra uppdrag istället som dom kände sig bättre på, och glädjen kom tillbaka .. De tom "gillade" den lagade maten sen när vi åt .. Fantastiskt ! 


   Mina små kockar ;) 
   brunchtajm 
   Tadaaaa 

Jag och Cecilia ( festkommittén hehe) hade bokat in en aw idag. Tanken var först en "orientalisk grekisk afton " Vad de nu innebär,,,,?? men då uppslutningen först var dålig , satsa vi på en enkel buffé istället .. Och såklart blev det kanon.. 
Så fort eleverna slutat för dagen satte vi igång att fixa till med allt. De blev pasta ,kyckling , oliver , lite grönsaker , spanska korvar , soltorkade tomater , grekisk tsatsiki al'a Pavlos mm .. 
Jag slängde även ihop en efterrätt - knäckig äpplesmulpaj.. Klev utanför boxen och gjorde den huxflux med påhittat recept .. Blev kanon och kittla dödsskönt i kistan 😃 
Till detta en mingelsrink som bestod av hederlig cider med lite hallon i. Ibland behöver man inte konstra till det helt förmycket .. 
    Förberedelser...
    Äppelpaj 
    Cilla in action ... 
    Greken gör tsatsiki ...
    Bubbel 
   Buffé bordet 
    Nom nom 

Fick en bra uppslutning ändå på det hela... Nästan alla var där . Kul ! 
Vi prata allt annat än jobb, vilket är skönt och välbehövligt ibland . 
Chefen var inte med idag, så vi passa på att hänga i hanses rum under em.. Vände upp och ner på allt , möblera om och gömde papper... Hehehehe (tanken slog oss iaf haha,hade varit lite kul) 

   Dössa ,Jeppe njuter... 
    Greken och Bob Marley ... 
    Carl .... Inte Calle, Carl!!! Datafreak :) 


Efteråt styrde jag mot häljarp för att hämta Lurreburre. Han käka tacos hos kusinen, jag kom lagom till kaffe och kladdkaka ❤️ 
    Lurre mellan 2 kusiner,eller under ... 

Lilla söta Amelia var också på besök , och farmor Therese passa på att gosa medans vi andra åt ;) 

   Sötaste ... 

Idag är det första gången Lucas sover hos mig. Såklart fick han sova i min säng då. Hann inte med så mycket kväll tillsammans idag, men vi låg i hans säng och mös lite och kolla väderleken i hela Sverige hahaha... I morgon ska vi hämta "låne tv" i Glumslöv till hans rum ,så ett x-Box kan kopplas in. 
Men först väntas en match i Häljarp .. Sista seriematchen ... Samling kl 11, mach 12.. Undra om jag behöver ställa kl ..? Mest troligt inte .. Vet själv hur det är att sova på ett nytt ställe ... Blir nog en tidig morgon i morgon bitti med mysfrulle framför tv:n med alla mina 4 kanaler ... :) 

   Mys i sängen 

    Bäddat för två.. 

Fick dra en snabbhandling på Ica ikväll också , så han har fika i helgen hahaha 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar