söndag 9 februari 2014

Mello, efterrätt och egentid i soffan med dreggel

Igårkväll, var det, i vanlig ordning, mello kl 20. Något bättre än föregående vecka enl min uppfattning. Michael däremot, satt mest och sucka och pusta i 1½h och tyckte allt var piss... Jag tyckte dock att Martin skulle gått vidare på direkten, tillsammans med Sanna. Han var lätt bäst! och sååååå snygg han e´, ooola laaaaa... Allra bäst var ändå Sean Banan!! Hahaha, vilken kung han är!!



Till mellon hade jag fixat till en efterrätt som jag spanat på en tid. "Mug Cake". Såg betydligt godare ut än den var.. Eller hade jag gjort helt förmycket.. Lucas gilla nog den mest.. Michael åt ca 2 msk, och jag åt typ halva. Receptet var på 2 muggar, ch jag gjorde till 3. Men nu i efterhand, hade det nog räckt med 2 till oss alla 3.. Det blev liksom liiiite förmycket. Samt att ha glass i istället för vispgrädde, då den bara smälte på direkten.. Aja, alla har vi olika smaker..
 
Det här behöver du till 2 st koppar :
4 msk mjöl
1/2 dl nutella
4 msk socker
3 msk Kakao
1 ägg
3 msk olja
3 msk mjölk
Serveras med lättvispad grädde, färska hallon och nougatsås
Gör så här :
Ta fram 2 koppar
Blanda ihop alla ingredienser och rör till en jämn smet. Fördela i kopparna. Lite mer än 3/4 – jag tycker bara det är fint om lite av chokladen bubblar över på sidorna.
Kör sedan en och en i mikron på högsta styrka, Det beror såklart lite från mikro till mikro. men mellan 1.00 - 2 minuter. Man får prova sig fram, mina mug cakes var perfekta efter 1 minut och 30 sekunder. Då hade jag en lite större mugg – testa dej fram – för det är olika mellan olika microvågsugnaroch det är inte gott med en torr kladdkaka.
Serveras genast.
 


Blanda allt...
Häll upp i muggar...in i mikron ( en och en )
Klart :) Snabbt och smidigt
Kan påpeka att 1 mugg innehåller 17 Points i värde... As mycket!!! Sen tillkommer både grädden och kolasåsen.. gosch!!!! Not good..
Målet var att få det att se ut som orginalrecepet ( som jag som vanligt hittat på Jennys matblogg ) Men hey, ingen är perfekt. :) och vi hade inga "hallon" hemma heller för den delen hihihihi
Men visst ser det gudomligt gott ut!?!?!?!?
När Mellon var över la sig Lucas och jag och mannen drog ett avsnitt av Homland.


 Homland är just nu en serie vi kikar på typ dagligen. vi är inne på sista säsongen nu. Den är fantastisk bra!!! Blir färdiga i mitten på veckan vilket passar bra, för på fredag har House of cards säsong 2, premiär på Netflix. Under hösten och januari har vi dragit igenom alla säsonger av Sons of Anarcy, House of Cards, Bron, Orange is the new Black, Californiacationa, The Walking Dead, Games of Thrones, Blacklist... Hmmm, kan ha missat någon.. Vi började titta på Breaking Bad, men vi gillade inte den...försökte ändå en 4-5 avsnitt.. Men den har fått sjukt bra kritik, så vi får kanske ge den en chans till..... Vi älskar se serier under hösten och vintern.. Vi är några riktiga jefra soffpotatisar om kvällarna... hehehehe.. Men de är underbart skönt i ärlighetens namn :)

Michael har jobbehelg eller jobbesöndag idag. Han skulle infinna sig på jobbet 05:45 i morse. Så han gick och la sig runt 23:30 snåret. Sen hade jag soffan och fjärrisen helt för mig själv! Egentid en lördagkväll är man inte bortskämd med precis.. Jag zappa lite innan jag beslutade mig för att se Kärlek på jobbet via Netflix. My kind of Movie! Men kl var ju ganska så mycket så jag vet faktiskt inte hur många minuter jag såg innan jag vaknade upp 01:30 med munnen som en fågelholk och dreggel som rann ner på halsen.. Ooooj oj ooooj... Så var det med den kvällen... Släckte ner och gick raka vägen in i sägen och stupa där istället, utan att borsta tänderna ( hygge , jag vet) Ibland är det skönt att bara skita i allt :) Får se filmen en annan kväll helt enkelt..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar