torsdag 15 maj 2014

Ny maträtt

Faktiskt väldigt längesen jag laga något nytt här hemma... Känns som vi har en stående matsedel nu med korv & pasta, Köttfärssås m spagetti, omelett, pannkakor, kött & pommes......  Men i förrgår blev det en variant å lasagne.. Fyllda lasagnerullar.. Helt okej faktiskt.. ( tyckte 2 av 3 iaf, , Lucas gillade inte det, men han gillar ju bara korv och pannkakor iof, så var inte alls förvånad)
 
Lasagnerullar, 6 port. 
( hela rätten 32 pp, 6 port - 5 pp)
1 pkt med färska lasagneplattor
2 lätt creme fraiche + 1 msk chilisås
500 gram nötfärs 10%
½-1 gul lök
1-2 pressade vitlöksklyftor
2 msk oxfond
2 msk soya
1 msk med tomatpure
2 msk chilisås  ( eller mer efter smak och tycke)
3 dl vatten
timjan & oregano (cirka 1 tsk tillsammans)
salt & peppar
Toppa med riven ost, max 17%
Gör så här : 
Hetta upp en stekpanna och hacka löken. Stek löken glansig och pressa ner vitlöksklyftorna.
Rör ner färsen och bryn klart, häll i tomatpure, soya, fond, chilisås och till sist vatten och låt sjuda upp på svag värme ( gärna en timme eller ett par ) Beroende på hur gott om tid du har, smaka av med kryddor, salt & peppar under tiden.. En god köttfärsås tar tid att laga!. Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en form.
Bred ut creme fraichen som du blandat ut med chilisåsen över botten och ta fram lasagneplattorna. Lägg dem tre och tre och skär dem på längden i tre delar.
Rulla dem sedan och dela ut dem i formen – creme fraichen hjälper dem att behålla formen.
Fördela ut köttfärsåsen över och riv över en god ost och ställ in i mitten av ugnen i cirka 20 minuter,
Servera med en god sallad.
(Såklart kan man göra detta på överbliven köttfärsås om man nu vill spara tid. )
 
Visar instaImage_29.png

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar