söndag 10 november 2013

Enkel fredagsrätt & säsongens första glögg

I fredags när grabbarna var på fotbollsträning, svängde jag ihop lite fredagsgott ; ostfylld fläskfilé med pommes & gräddsås. Kan låta invecklat, men ack nej :)
 
Ost & baconfylld fläskfilé
1 st putsad fläskfile
Salt & peppar
1 burk smältost, typ 4 sorters peppar ( jag hade ngn från Philadelphiafamiljen)
½ pkt tärnat bacon
 
Krydda fläskfilén med kryddor. Bryn den på alla sidor i en stekpanna. När den är klar så lägg den på en skärbräda och skär ett snitt på mitten längs hela filén på ca 1-2 cm. Lägg sen däri osten, och toppa med bacon. Sätt in i mitten av ugnen på 200g i ca 20-25 min. ( Jag har en köttermometer, och den ska upp i ca 70g) Sen är det klart! Skär upp i skivor och servera med pommes och gräddsås.
Jag har ofta färdig gräddsås från knorr. Den är helt ok för att vara påssås. Iaf som grund. Så kan man slänga ner lite sky från köttet, lite mera smältost som blev över från burken, lite fond, och vipps så är den helt fantastisk god, utan massa krångel. Hur enkelt som helst.
 
Om man nu inte har en kräsen familj ( vilket jag har!) kan man variera/byta ut osten mot mozarella, och bacon mot parmaskinka eller annan god skinka... Lägg på soltorkade tomater och färska kryddor på toppen...Eller ngn god vitlöksost.... Man kan ju ta vad man gillar helt enkelt.
 
 

Efter kvällsmaten dök Therese, Krille, Jocke & Marcus upp och ville ha lite kaffe. Efter ett tag av babbel & kaffe, hittade jag minsann glögg i skafferiet  :)  nom nom. Vinglögg till oss vuxna och saftglögg till kidsen. Satt som en smäck.

När dom begett sig hemåt igen, la vi oss i soffan och kolla på en film,  Red 2. En helt ok rulle med en del skratt.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar