torsdag 27 juni 2013

Lika bra att testa Brownies också... Dock onyttiga..!

Nästa lördag ska dessa brownisarna testas. Har aldrig gjort brownies innan, så det är en "premiär"
När jag satt och la in dom i min receptskapare så blev 1 bit 6 pp om man tog ut 12 bitar... Men jag vet inte hur små/stora dom blir. Det återstår och se, om det är värt mödan eller inte.... Annars kan man alltid ge bort dom..

Kladdiga,krämiga & varma Brownies
 
Det här behöver du :
Smör & ströbröd till formen
3/4 dl vetemjöl
2 1/2 msk kakao
1 tsk bakpulver
100 gram mörk choklad
3 ägg
2 3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
140 gram rumsvarmt mjukt smör
100 gram hackad valfri kvalitetschoklad
 
Gör så här :Ställ ugnen på 160 grader och smörj en form 20*20 cm .
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao i en bunke. Smält chokladen över ett vattenbad, medan du vispar det mjuka rumsvarma smöret med socker, vaniljsocker poröst med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget, och vispa till en jämn smet. Vänd ner den smälta chokladen och sikta ner vetemjölsblandningen och blanda sist ner de hackade choklad bitarna. Häll smeten i smord form och grädda i mitten av ugnen i cirka 45- 50 minuter.
Tid är beroende på hur kladdig och krämig du vill ha den

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar