torsdag 23 maj 2013

Teaterdax och middagsförberedelser

 Snart dags att bege sig ner på skolan och titta på Lucas klass som bjuder på en teater föreställning. De har pratat om stenåldern, järnåldern mm hela våren, och nu gjort en teater av allt. Ska bli jättekul! tror dom är grymt duktiga.
 
Innan vi drar ner, har jag förberett kvällens middag, så det inte blir så stressigt när vi kommer hem, då både Michael & lucas ska in och titta på BoIS kl 19.
 Idag blir det en  krämig fläskfilé låda med ris. Fläskfilé är hyvens kött att äta. Gott & fettsnålt och man kan göra massa gott med den. Dessvärre är det bara jag i min familj som är ett "fan" av paprika, så den har jag bytt ut mot champinjoner, som går alldeles utmärkt det med ;)
Alla ingredienser till såsen kan man byta ut mot lättare varianter, men idag fick det bli detta
 
 
 
För 4 personer 
( 10 points/port) 
 
500 gram putsad fläskfile
smör
2 paprikor ( gärna olika färger )
 
Såsen :
200 gram philadelphiaost
2 1/2  dl Lätt creme fraiche
1 msk konc. oxfond
2 tsk sambal oelek
1 msk chilisås
paprikapulver
salt , peppar
2 tomater
Till gratinering : 2 dl ost max 17%
 
Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader,
Tvätta och finhacka paprikan. Och lägg i en ugnssäker form. Skiva upp den putsade fläskfilen krydda med salt, peppar och bryn den färdig i stekpannan. Lägg den genomstekta filen över paprikan. Värm upp en kastrull och rör ner ingredienserna till såsen och när den puttrat häller du över såsen över fläskfilen, skiva tomat och strö osten över.
Gratinera sedan i cirka tjugo minuter eller tills lådan har fått en fin färg.
 
Serveras med ris/bulgur eller pasta och en god sallad

1 kommentar:

  1. Hej Syster yster!
    Känns som evigheter sedan vi hördes och syntes men det är det ju inte.... <3
    Hur gick teatern? Säkert bra väl...
    Ha en skön helg, vi kör till Jyllan nu lö-sö
    Kram kram

    SvaraRadera