måndag 13 maj 2013

Mötet......och terapibak

Avstämningsmötet/rättegången gick nog bra. Min puls var på max, och nu är jag helt slut i skallen.. Kan inte tänka så mycket. Men skönt det är över iaf...
Tanken är att jag ska hälsa på inne på jobbet var måndag fram tills semestern ( v 28) i ca 1-1½h OM jag kan och har lust och inte mår dåligt av det. Kände jag minsta motgång, var det bara att vända bilen igen och styra hemmåt, och göra nytt försök veckan därpå. Allt i min egen takt.... Mkt viktigt!
Efter min semester ska jag arbetsträna 3 dagar i veckan på 25% i 2 v, sen ska jag jobba 25% alla 5 dagar i ca 1 mån, sen öka på till 50 % och tillslut upp på ordinarie 75%.

Min terapi är ju bakning.... Just nu orkar jag inte ens baka, men jag planerar att göra det i veckan. Nu på söndag ska jag & syrran fira mamma på "Mors dag". Jupp, vi slår till 1v förtidigt, då det krockade veckan därpå.. Mamma & Lasse är och campar någonstans i Höör eller Hörby, Jägersbo heter det nog... Har starka funderingar på att baka en tårta och ta med dit. Kan ju vara gott. Sen har jag fått beställning från henne på bla bondkakor. Skulle bli dåligt väder med i morgon, så det passar ju bra då. Eller tar jag det på lördag helt enkelt... Efter Viktväktarna, då jag förhoppningsvis blir guuuuuuuldmedlem........

Tänkte nog ge mig på denna tårta....
 
"Drömkola - Tårta med färska jordgubbar"
 
Rena godistårtan med digestivebotten, hemkokt kolakräm och daimgrädde. Kondenserad mjölk förvandlas till len kolakräm när den oöppnade konservburken får koka några timmar i vatten. Toppa tårtan med en rejäl hög jordgubbar.
 
Det här behöver du :
1 burk sötad kondenserad mjölk ( finns bland bakprodukterna i din butik )
150 gram smör
300 gram digestivkex
1 liter jordgubbar
1 1/2 dubbeldaim
3 dl vispgrädde
Gör så här:
Kolakräm: Lägg burken med sötad kondenserad mjölk oöppnad i en stor kastrull. Häll på vatten så att det täcker och lite till. Låt småkoka ca 2 1/2 timme utan lock, se till att vattnet täcker hela tiden. Fyll annars på efter hand. Viktigt att den hla tiden täcks av vatten, kan i annat (värsta) fall explodera. Ta upp den heta burken och skölj i kallt vatten. Låt svalna helt och öppna därefter burken. Den kondenserade mjölken har nu blivit till en kolakräm.

Klä insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie. Smält smöret. Mixa digestivekexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa lite till. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme. Rensa och dela jordgubbarna. Finhacka daimen. Vispa grädden fast och blanda med 2/3 av daimkrosset. Lossa kanten från bottnen. Lyft upp den, dra försiktigt bort plasten och lägg bottnen på ett fat. Bred på kolakrämen. Spritsa eller bred daimgrädden över. Ställ kallt fram till servering.

Vid servering:
Toppa med jordgubbar och resterande daimkross.

IMG_2507

2 kommentarer:

  1. Fy tusan, gick upp 2 kg bara av att läsa receptet... Men denna skall nog jag göra vid ett tillfälle då jag skall unna mig lite (mycket) gott... Återkom gärna med recension - och ProPoints om du räknar ut det.
    Hoppas det går bra med din jobbträning. Se nu verkligen till att lyssna på läkaren, och pressa dig inte! Kram

    SvaraRadera
  2. Den var superb :-)

    SvaraRadera