måndag 31 januari 2011

Måndag sista dagen på januari...

Gissa vad som står högst upp på min önskelista när jag fyller år......



Välanvända....??


Woohooo, i morgon är det februari :) Fortfarande kallt och tråkigt ute, men, vi är på g mot våren iaf, så jävla skönt! Satt och registrerade min träning på FunBeat, i januari har jag tränat 588 min och joggat/promenerat i 16,45 km & gjort 25 st pass. Då jag inte började i vecka 1, så ser jag fram emot att se februaris mål den  28:e. Måste ju bli ännu mera :) Lägger in resultat eller vad man nu ska kalla de på fliken " Min träning"

Har precis druckit en måltidsersättning med smak av choklad. Jag var inte så hungrig idag, efter min som vanligt goda frukost. Den står man på sig länge!.

Börjar bli smått förkyld & känningar i halsen ... :( Gillas inte... Vill inte göra "brake" i träningen nu, när man känner man är på G :)


Har precis fått en masage här på jobbet... Skönt för rygg & axlar. Kommer hit en kille från Korpen här i Landskrona ca 1 gång i månaden och gör masage på de som vill. Jag brukar ta, välbehövligt skulle jag vilja påstå. Sitter man framför en data flera timmar om dagen så sliter det på en...

söndag 30 januari 2011

Helgen nått sitt slut....

Så var snart denna helgen över..... Har varit en skön helg där det bara slappats. Fredag på jobb avslutades med en ostbricka som Irma hade fixat till efter lunch  ;) Myyyycket smarrigt och uppskattat efter en verkligen kämpig vecka med frånvaro pga sjukdommar..


På kvällen intogs en kebabbsallad från Rio. Det var även planerat med lite rödvin, men hann inte på systemet... :( Så det fick bli en Dooley´s till kaffet istället.

Lördagen gick i lathetens tecken... Gick i slappekläder heeeela dagen. Monterade upp steghållaren till sotaren som ska komma på tisdag och förhoppningsvis godkänna vår kamin. Lääängtar så till det är dax att eldas.


På eftermiddagen bakades det semlor som fam Berggrensson/Persson kom hit och smaskade på. Mums. De tog även Lucas med sig hem så han fick en övernattning hos kusinen Marcus. Jag och mannen bänkade oss i soffan till 2 filmer och åt bara onyttigheter =)) Men först så åt jag en riktig gourmé måltid... Fiskpinnar och stuvade makaroner. Mums tycker jag att det är!


mmmmm smarrigt....
Filmerna hette Eat Pray Love & The Tourist. Jag tyckte båda var bra, men The Tourist var bättre.

http://www.youtube.com/watch?v=mjay5vgIwt4



http://www.youtube.com/watch?v=GrqpKEOF8uw



Idag söndag blev det ännu en sovmorgon =) Sen hade jag lite egentid då Michael var och tränade med Lucas först, sen drog dom till Kågeröd för att heja på de andra spelarna i laget som hade en cup. Det gick bra för dom. På em fick vi besök av Anette & Daniel m barn och intog ännu mera semlor... Gud vad man ätit denna helg.. Räknade ut pointsen för skoj skull. Och det var samma antal som i en köpesemla, 12 points. Men mina är ju såklart godare :))
Nu ikväll har vi avnjutit en härlig middag av fondue, eller hur det stavas.... Myyycket gott. Efter det blev det en promenad i det iskalla vädret med Tajan. Brrrr, glömde mössa & vantar så ja, jag frös som f a n.
Nu är det snart dax för just nu, veckans höjdpunkt : Solsidan!! Love It!


mmmmm smaskens

Psykisk Monster Subba

måste ju vara en förkortning på p m s... eller....??

lördag 29 januari 2011

sisådär med träning på helgen....

Blev inga situp´s igår.... :( Jag var sååå trött och somnade nog på mindre än 1 min.... Blev en joggingtur på morgonen och Tajanrundan som vanligt. Dock ingen kvällsrunda. Så några 10 000 steg kom jag nog inte upp i.... Åt en god kebabsallad från Rio på kvällen med ett par glas Ramlösa :) Popcorn som vanligt en fredag, lite kaffe och faktiskt lite fredagsmys med ett litet glas Dooley´s då här var tomt i vinskåpet.... =) I morron har jag iaf planerat ett besök på gymmet efter jag jobbat en stund.. Om tid finns vill säga.....



Fredagsgott...

Mera fredagsgott.......

                               
Just nu bakar jag & Lucas semlor, det är ju lördag och den dagen i veckan man har rätt att unna sig goda saker utan att få dåligt samvete. Men receptet var nog lite konstigt för min del... Ser INTE ut som det brukar, och har aldrig bakat en vetedeg med både jäst & bakpulver... Men , men , det blir säkert bra. I em kommer andra hälften av fam Berggrensson/Persson och intar en fika, och såklart för att konsumentgranska dom. Får fika besök i morron igen och blir dom godkända så får det bli mer bak av dom helt enkelt =)

Nu börjar vi.. .....

Nu när degen jäser, är det dax att ta tag i helgens sysslor.. tvätt.... tvätt......tvätt...... sa jag tvätt...?? 

Ännu mera humor... =)

Kan inget annat än skratta. Humor på höööög nivå för Linda


Hon är ju bara sååå bäst...

Är hon bäst eller är hon bäst!! Jag älskar Tiffay Persson och hela Hipp Hipp gänget. Min typ av humor. Kan man annat är le när man ser detta? =))


Hipp Hipp Hurra för Juni

Idag fyller vårt gudbarn Juni 10 år. Stort grattis till dig tjejen. Hoppas du får en underbar & mysig dag idag. Kan dock inte fatta att du fyller 10 år idag. Inte längesedan du såg ut såhär

Massor med kramar till dig från Linda, Michael & Lucas

fredag 28 januari 2011

Semlelördag

I morgon har jag & Lucas beslutat om att baka semlor. Ska bli sååååå gottigt. Receptet hitta jag på nätet och det finns Här

Träningsvärk.....??

Om man får det.... ska man inte träna mer då, för att träna bort det...?? Hmmm diskutionen flödar här.. Det var det jag trodde iaf... Eller det gäller väl bara att fortsätta träna som vanligt och inte hoppa över något...
Borde ha ont överallt .. Men jag har bara ont i magmusklerna....... Vältränad,.......??  eller har man inte gett gärnet...?? Hmmm Tippar på inte gett gärnet. Hårdare tag nästa vecka :)

Svårt att komma upp idag... MEN jag gjorde det :)

Idag var det riktigt segt när kl ringde... Jag ville verkligen somna om, bege mig tillbaka till min dröm.. jag minns inte var det var för ngt bara och då är det väl ett tecken på man sovit bra. Försökte kämpa att finna en ursäkt för att inte ta en joggingrunda idag.... Men jag kom inte på något bra skäl, så det var bara att masa sig upp och på med alla kläder, lager på lager måste man ha i detta kalla vädret. La in lite Jay Smith i mobilen igår, så den var laddad med ännu mer bra musik. Tog det lite lugnare idag, fick stanna och gå 2 ggr för mina asdåliga hörlurar bara kasar ut heeela tiden. Vilket störmoment det är!! Jag blir skitarg. Det är nog det sämsta skit Samsung gjort.. Har god lust att trampa i sönder skiten och sen flisa i sönder det till smulor och elda upp dom i vår kommande braskamin! Sååå irriterande är det!! Sen hade jag min syster i tankarna. Hörde av vår mamma igår hon ramlat och slagit sig gul & blå i ansiktet ... Usch. hoppas du är ok idag Ingela?!!!? Så jag funderade på om hon halkat på isen...tänk om jag med gör det...? Kan det bli vår snart!!Känns som jag är rätt ensam ute vid den tiden...Jag äter Waran, blodförtunnande, om jag ramlar och slår huvudet, vad händer då? Usch nä, inga sådana tankar tack!!
 Så  rundan tog 19,12 min, pulsen på 140 slag. Sen ut med Tajan i ca 20 min, i hyfsad rask promenad. Vår katt har börjat hänga med på hundrundan. Han travar brevid och retar Tajan lite för han kan springa lös :))
Torres retar Tajan....
Sen var det snabbt hem och in i duschen för att sedan väcka minimannen, hann inte med några nyheter idag :( Tiden räckte inte till....
Zzzzzzzzzzzz
Sen dax för min übergoda frulle. Idag lyxade jag till det med lite mosad avocado på en knäckemacka. mmm fantastico!!




Nu är det dax för lite jobb :)) Härliga fredag, mycket att göra på jobb, pizza & rödvin ikväll, Let´s Dance och premiär av parlamentet :))

torsdag 27 januari 2011

Energidagen har gjort sitt och sängen kallar

Wiiihooo idag har det blivit 11261 steg :)) Jag klarade mitt 10 000 mål och utan att jogga idag.. Dock har det varit svårt med tanke på allt sittande man har på jobbet.. Men jag åkte och tränade på lunchen idag. Körde crosstraining i ca 30 min, as svettig blev jag. han inte med någon styrketräning då det var brått tillbaka till jobbet. Lunchen bestod av en "liten" måltidsersättning, en bar... As god, trodde inte det skulle vara tillräckligt och ville ha mer. Men det visade sig vara fullt tillräckligt, man blev mätt!! Till mellis blev det en ½ grape :)) Gott!! Har dissat Shakar & bar´s innan som måltidsersättningar, men jag börjar faktiskt gilla dom, iaf till lunch. Blir att prova lite flera kommande vecka!!

En god lunch :))

Var morgon försöker jag skaffa mig lite egentid...  Den är från 05.35-06-50. Det är så skönt att bara sitta och koppla av innan den stressiga dagen börjar. Går upp 05.35 var morgon, och startar dagen antingen med ett joggingpass + Tajan rundan, eller bara en Tajan "pw" runda. Brukar vara klar och färdigduschad till 06.27 när jag bara har varit ute med Tajan, så man kan förbereda en kopp te till nyheterna =)) Sen sitter jag där i lugn och ro och bara kopplar av, fönar håret, kanske piffar till det med en voulymmaster, eller hur det nu stavas.... Då när jag joggar först, brukar jag hinna med att se de lokala nyheterna iaf :)) Är det lite "tantvarning" på detta?? Hahaha skit i det, jag njuter iaf..
06.50 är det tid att väcka minimannen. Då tänder jag upp massa ljus i köket för att komma i mysstämning direkt. Sen sitter vi och myser i soffan en stund till scobidoo och han får morna sig i lugn och ro. Tycker det är viktigt att det finns en mysstund tillsammans på morgonen.  Det blir så stressigt senare på dagen ändå med allt, frukost, komma i tid till skolan, vara där, hem och göra läxor mm. Så vi har vår "guldstund" på morgonen. Det blir alltid stressigt här från 07.20 -07.57, med att tjata om att äta upp frukosten, klä på sig, borsta tänderna, på med alla kläder och se till att en frukt/morot är packad. Kommer alltid prick när det ringer in... Dumt att komma förtidigt =)) Så ja, han är värld en mysstund med sin mamma var dag
mys......
mera mys....
Gick en rask promenad ikväll med Tajan. Brrr, fy fan vad kallt det är!!! Läääängtar såååå till våren.. Såhär tråkigt är det i skogen nu, morgon som kväll
kallt & trist...& mörkt..
Längtar till det blir ljusare tider. Allt blir så mycket bättre då ...
Samma stig fast "vårigare" Mm längtar...
Denna dagen har jag sprudlat av energi.... Måste vara att träningen gör en piggare. På jobbet var det kaos med sjukdomar, vi var bara 2 i leveransen med full auktion, galna telefoner som ringer ideligen samt alla kunder som var inbokade. Men vi fixade det, teamwoork!!! Har så fruktansvärt kul på jobbet för tillfället. Det är en tröst i vintermörkret! Vi är helt galna, schoar & shimmar, sjunger högt,  är totalt galna och har kul tillsammans. Hoppas den känslan sitter kvar ett bra tag, det gör vardagen så mycket bättre!
Har precis loggat ut från jobbet, blev lite övertid ikväll,  för att vara ikapp det vi missade idag. Allt för att underlätta. I morgon är det fredag igen. Veckorna bara rusar iväg. Lucas ska på "disco kalas" såvida han inte blir sjuk. Har klagat på halsont hela dagen. Men vi håller tummarna. Det blir nog mat från en pizzeria i morgon :)) Jag är så sugen på en klassisk "pizza" meeen, nej, det kommer det inte att bli! Det blir en kebabsallad. Inte helt nyttigt nä, men dock ett bättre val än en pizza. Jag ska ju mäta mina mått med i morgonbitti! Hade jag glömt. Dax att leta fram måttbandet. Så får det bli så varje fredag, tills jag vågar upp på den där vågen igen......
Undras vad mina mått blir.... ?? =)
I morgonbitti väntar ännu en joggingrunda med pulsbanet, om jag inte har en riiiktigt bra ursäkt för att strunta i det.. Fredagar är de segaste dagarna. Måndagar är man som piggast!

onsdag 26 januari 2011

Kvällen lider mot sitt slut...

Jag är helt slut i huvudet nu... En jobbig em på jobb, sen hem en stund, för att vidare bege sig ner till träningen och köra ett Zumbapass... Herregud, jag är nog den mest tacklösa kvinnan som går i ett par skor.... Känner mig som ett kylskåp som vaggas fram och tillbaka. Hahahahaha, blir nog bra med det :)) Får ge det ett par ggr till, innan man släpper loss ordentligt. Jag försöker verkligen göra som hon säger, men det är supersvårt. Kordination med fötter, ben och armar samtidigt! känns så nytt för mig, men man lär sig iaf. Gillar de sista låtarna när styrkan kommer in. Man blir verkligen genomsvettig på hela passet. Glömde ta på mig stegräknaren innan jag drog ner där. Undra hur många steg man tar på 1h.... hmmm, ska bli intressant att kolla upp. På tal om stegräknaren... Den åkte på i morse, när jag hade gjort mina 2 runder med jogging + Tajan, visade den 4940 steg, wihooo tänkte jag, nästa hälften gjorda av vad man ska presetera om dagen. Sen när jag kom hem från jobb så stod den på 6530 steg... Oj, vad jag rör mig lite på jobb :)) Men , man är ju en "kontorsråtta" sitter mest ;) Men jag kan lova att jag idag har kommit upp över 10 000 steg....
Idag var jag näääääära att äta en "dröm" kaka på jobbet, men jag var duktig och tog ett äpple istället. Inte alls lika gott, men desto nyttigare =))

Nu har jag suttit och jobbat en stund för att inte sacka efter i morron på jobb. Har intagit 2 koppar te, ett grönt och ett rött te, sååå gott.... De sägs ju att grönt te ska öka förbränningen, så då kan man ju lika bra ta en kopp efter träningen och hoppas på det bästa.

Ett gott Grönt te


Jättegott rött te













Har även nu äntligen lärt mig hur man lägger in recept på "den andra" fliken. Så nu ligger där på 2 st goda kakor, och dom är verkligen jättegoda :)) Och fler kommer där bli så småningom......

Zumba......


mmmmm.... ikväll väntas mitt andra zumbapass... Jag är tot taktlös, nog den sämta i hela sverige, känner mig helt stelopererad i höfterna, ingen känsla alls... Hahahaha men kuuuul är det, och framförallt blir man supersvetig,och det är ju liksom det som är poängen, att bränna kalorier :)
Så jag ger mina höfter ett par provgånger till :))

Vad f-n hände med vädret...

Gillar inte detta vädret. men förhoppningsvis ligger det inte så länge. Hörde det skulle bli flera plusgrader nästa vecka . Jiiihoooo..


Morgonen började med ett joggingpass :) Jag nästan vägra gå upp ur sängen idag, riiiktigt trött. men tillslut så masade jag mig upp. Såg att det var snö :( men det gick bra ändå. Tog på mig pulsbandet samt klockan. Jag kan inga siffror eller hur det ska vara, vad som är bra eller dåligt... Det tog 17,12 min att springa nästan 3 km, 2,9 för att vara exakt. Måste ju utöka så det blir 3km jämt :) pulsen låg på 146. Ska bli intressant att följa och se vad den blir om ca 1 mån. Har bestämt med mig själv, att det blir jogging mån, ons & fre morgnar, såvida det inte är spöregn eller driv is. Blev rätt irriterad på min hörlurar och mössan... Ska önska mig en åtsmetande toppaluva, som håller snäckorna på plats. Så fort jag svettas, kasar de ut, och min mössa som är stor håller inte dom på plats!! Irritationsmoment 1 för idag!  Direkt efter det, så var det bara att ta Tajan och fortsätta promenaden med honom. Gick relativt snabbt, nästan samma runda, bara ett par genvägar. han är så gammal nu så han orkar inte så mycket utan att bli halt... stackaren... förra sommaren sprang vi tillsammans... Det var mysigt. Iaf, rundan tog 22 min och pulsen var 120. Sen sjönk den snabbt till 105-106, och låg där ett par min. Sen åkte skiten av, var tvungen att hoppa in i duschen.
Sen var det dax för lite frulle. Den består alltsom oftast av jordgubbar +  några andra frysta bär, lite fröer, kesella som mosas ihop med en stavmixer, och äggröra av 1 ägg & 1 äggvita. Och såklart mitt gröna te :) Efter en sådanhär morron känner man sig lite piggare.

Före.......

Efter... :) redo att äta..

tisdag 25 januari 2011

Träning.....

Har preis kommit hem från gymmet. Shit pommfritt vad det var jobbigt... och myyyycket folk var där, så det blev lite väntetid :( Men jag gjorde en uppvärming som blev stentuff... Crosstrainern var ledig, tjoohoo tänkte jag. Satte på den, och kom på att jag kan ju inte denna maskin.. hmmm, feg som man är, vågade jag INTE fråga om hjälp.. Nä, nä, detta fixar jag ändå. Pilla lite på knapparna och drog igång ngt som verkade bra.. Det var backträning.... i 30 min, svetten lacka kan jag säga. Dock skönt efteråt. När jag stod där och höll på, så nynna jag låten: Run to the Hills med Iron Maiden i stort sett hela tiden hahahahaha.Sen blev det lite styrketräning efter det. Dock inga sit -up´s, det gjorde jag hemma sen på min pilatesboll. Mycket skönare + där är ingen som ser eller tittar på en :))
Middagen idag bestod av en härlig wook, med en bit fläskpannka. Älskar verkligen grönsaker. Har minst halva tallriken full med grönt innan något annat läggs på.

Även den här lilla herren blev hungrig.......... spana in hans ledsna ögon, alltid synd om honom..... Detta är hans kl 17:00 look...




Nu är det dax att slappa lite i soffan innan sängen kallar. I morronbitti väntas en joggingrunda :)) OM! det inte är flera minusgrader...... Har t o m skapat en ny spellista på mobilen så där enbart ska vara bra musik =)
Mikrofonkåt med September ligger såklart som nr 1


Min värsta fiende....

är dessa godingar.... Jag är tokig i kakor, bakelser, ja det mesta.. =))  Dessa står ute i leveransen. Himla tur jag inte sitter där var dag... Hade man stått ut?? Nä, antagligen inte. Sitta och fullkomligt dregla över de små sötisarna. nä, bättre att jobba " bak i kulisserna "
Igår blev det 2 st havreflarn... hmmm inte bra alls. Skulle ju inte äta de i veckan, utan bara på lördagar.. Lätt??? Nä, inte för 5 öre... Ny dag, nya tag. Har ännu klarat mig från frestelserna, tjoohooo :))
Ikväll blir det styrketräning nere på gymmet i Häljarp. behövs! Känner mig som en svullen falukorv idag...
På fredag åker måttbandet fram! Dax att mäta sig lite här och där. Skiter nog i vågen, och kör på mått istället. men frågan är vad jag är nöjd med... vad är dom rätta måtten egentligen.. Är jag typ nöjd att minska 3-5 cm om rumpan, låren,? Ingen aning.... Det får jag se då. Bara brallorna sitter skönt! :) och att de där överflödiga "handtagen" runt midjan försvinner!!! + de där gäddhänget, det vill man gärna med bli av med.... Så jag röstar bort med kakorna i receptionen!!!

söndag 23 januari 2011

Premiär för mig

Jaha... då har även jag hittat hit.... Stort tack till Hege som hjälpte mig att komma igång :)) Namnet på bloggen kan komma att ändra sig... ville ha ett kul namn, men kom inte på ngt dirrekt. Jocke, minimannes kusin, hade dock ett riktigt roligt namn, men hmmm, nja, jag vet inte, kanske blir dte med. Hans förslag var iaf : 35andstilldoingit..... hahahaha Jag ändrade till det lite, men blev inte helnöjd, så det kan ändra på sig igen...

Vad ska då detta handla om...?? Jaaa, jag kommer nog att blogga om allt från träning, motion, vikt, mat, recept och allt annat som händer i ens vardagsliv... Sen om det är intressant eller inte... Ja det får helt enkelt visa sig :))

Skapa faktiskt en blogg som jag hade som dagbok för ca 1 år sedan, när jag råkade ut för min propp. Där skrev jag av mig det mesta.. men, det varade inte sålänge, så jag har glömt bort adresser samt lösenord och hela faderittan. Lika bra att börja om på ny kula.

Sitter nu på jobb, med en rykande kopp kaffe. Som är SÅ gott. Det är det första man tar när man kommer hit och har startat upp allting :) Så man kommer igång.. hemma dricks det nästan bara te, grönt & rött såklart! Måste starta dagen med en kopp grönt te, känns lite "frächt" på ngt sätt + att det sätter igång förbränningen dirrekt, som är behövligt. Har varit en riiiktig "kaffetant" innan, kändes som om man drack 100 koppar kaffe om dagen, som om det vore livets dryck eller ngt...... Det är det dock inte nu, det är vatten som är livets dryck, helst "bubbelvatten" :))