söndag 27 november 2011

Kan inte bli mer än en stolt mamma. Vilka underbara barn!

Prispengar skänktes till regnskogen

"Landskrona ska växa – en ren stad blir vår läxa". En klok och klämmig slogan, signerad klass 2 A på Tallskolan i Häljarp. Till och med så klok och klämmig att den gav klassen 4000 kronor i prispengar när Landskrona stad i våras arrangerade en tävling där uppgiften var just att ta fram en slogan för en renare stad.

Fyratusen kronor är en hel del pengar. Så vad gör man med dem? Köper något roligt till klassen? Godis? Barnen i Tallgrenen, som klassen också kallas, kom efter en stunds diskussion fram till en bra lösning.
– Vi ville skänka pengar och då blev det till regnskogen, berättar Ebba Nilsson som är ett av de 21 generösa barnen.
Världsnaturfondens tropikskogsarbete fick 1500 kronor och för resten av pengarna gick alla tillsammans med klassfröken Sara Lundahl på bio i Landskrona och såg "Savannens hjältar" i 3D.

– Vi vill ju inte att man ska hugga ner regnskogen, för då får djuren ingenstans att bo, förklarar Viktoria Trivic.
– Ja, för där får djuren frukt och mat, men om alla djur dör, då är det inget roligt alls kvar på jordklotet, tycker William Wramfelt.
Gemensamt har man också byggt en fin modell av en bit regnskog, som den ser ut – när den växer och gror fritt, men också när den skövlats. Arbetet med modellen har gett upphov till massor av prat om miljön, både på nära håll och ur ett större perspektiv.
Djur i allmänhet och tigrar i synnerhet är uppenbarligen något som de små i tvåan gillar och värnar om. Därför stod glädjen högt i tak när Sara Lundahl avslöjade att hon – för att matcha ungarnas givmildhet – ville bli djurfadder. Eleverna fick välja djur och då blev det förstås tigern.
En alldeles egen tiger har de också. Han heter Leo och är riktigt, riktigt tam. Ungefär så tam som gosedjur brukar vara.


Klassen

Model av skövlad regnskog


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar