Idag blev det en platt köttfärslimpa till kvällsmat. Man gjorde den direkt i stekpannan med sås och allt. Blev jättegott
Platt köttfärslimpa i panna med sås :
( detta är beräknat till 5 pers. och är då 7pp/port )
400 g blandfärs
1 pressad vitlök ( jag uteslöt den)
1 msk kalvfond
1 ägg
1 tsk salt
peppar
1 pressad vitlök ( jag uteslöt den)
1 msk kalvfond
1 ägg
1 tsk salt
peppar
Såsen :
1-2 msk krämig balsamico
3 dl vatten
2½ dl kaffegrädde
1 msk kinisisk soya
2 msk kalvfond konc.
Cirka 200 gram phialphiaost ( eller maizena redning )
salt och peppar
1 burk med små krispiga champinjoner
1-2 msk krämig balsamico
3 dl vatten
2½ dl kaffegrädde
1 msk kinisisk soya
2 msk kalvfond konc.
Cirka 200 gram phialphiaost ( eller maizena redning )
salt och peppar
1 burk med små krispiga champinjoner
Gör så här :
Rör ihop alla ingredineser till färs-smeten och värm upp en panna ( med höga kanter ) med smör. Platta ut all färsen i pannan , som en stor biff. Och färs den på medelhög värme , vänd biffen med hjälp av en tallrik och stek den klar. Dela den som en tårta och kolla så att färsen är färdig. Mät i vatten, grädde, fond, balsamico och häll över färsen, låt sjuda upp och puttra på svag värme i några minuter. När du ska reda av såsen med philadelphia så får du ta upp ett par tre tårtbitar , och blanda i så mycket tills såsen får önskad konsistens. Vänd ner svampen och låt sjuda upp i ytterligare ett par minuter. Lägg tillbaka bitarna och servera direkt från pannan med koktpotatis & lingon
Rör ihop alla ingredineser till färs-smeten och värm upp en panna ( med höga kanter ) med smör. Platta ut all färsen i pannan , som en stor biff. Och färs den på medelhög värme , vänd biffen med hjälp av en tallrik och stek den klar. Dela den som en tårta och kolla så att färsen är färdig. Mät i vatten, grädde, fond, balsamico och häll över färsen, låt sjuda upp och puttra på svag värme i några minuter. När du ska reda av såsen med philadelphia så får du ta upp ett par tre tårtbitar , och blanda i så mycket tills såsen får önskad konsistens. Vänd ner svampen och låt sjuda upp i ytterligare ett par minuter. Lägg tillbaka bitarna och servera direkt från pannan med koktpotatis & lingon
Lucas sa att såsen smakade nästan som "farmors", och det är verkligen ett toppenbetyg för mig!!! Han är annars relativt kräsen hehehehehe. Men detta lär göras fler ggr :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar