onsdag 23 oktober 2013

Grönkålschips

Snurra in på en blogg, tror jag, eller har iaf läst någonstans om "Grönkålschips" Så idag var jag tvungen att prova. Hitta färsk grönkål på Maxi.
Första plåten saltade jag helt förmycket... Gick inte att äta. Piiii katten, blä, ööööörk, spott och fräs... Gjorde ett nytt försök, mindre salt, ringlade över lite flytande honung...
Tyvärr satt saltsmaken kvar. Så allt åkte i sopan..... Tyvärr. För de var krispigt och gott, från början!
Får göra ett nytt försök om nån vecka eller nått..


Värm ugnen till 200°. Skölj grönkålen och skär bort mittstjälken. Riv bladen i mindre bitar. Lägg bladen på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja ( ca 1-2 msk), strö på salt och massera in oljan i grönkålsbladen. Sprid ut bladen i ett jämnt lager. Sätt in plåten i ugnen i ca 10 minuter tills bladen är krispiga.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar