tisdag 27 november 2012

Pepparkasgrissini med ädelostdipp

Här kommer receptet på tilltugget till glöggen i fredags. Enkelt, och supergott. Jag la dippen i en skål så man själv kunde ta. Men om man ska mingla runder eller bara göra det extrafint, kan man lägga ner ett par klickar i ett mindre glas och sticka ner ett par grissinin i det


30 st Grissini
500g färdig pepparkaksdeg ( köpedeg )

Sätt ugnen på 225C.
Dela degen i 30 bitar, och rulla varje bit till en smal längd. Lägg på en bakpappersklädd plåt och grädda i omgångar i ca 5 - 8 minuter. ( de växer lite i ugnen, så lägg de inte för tätt, då växer de ihop )

Ädelostdipp
140g Ädelost
2 dl lättcréme fraiche

Gaffelmosa osten och blanda ner créme fraichen. Rör om lätt, så det blandas. Lägg upp i en skål eller i små glas.

2 kommentarer:

  1. Åååå tack :) Och färdig deg - då skall till och jag med klara av detta!

    SvaraRadera