lördag 31 december 2011

Gott Nytt År

Lyckad fredag

Tandläkarbesöket för Lucas gick superbra igår. Han var superduktig. Efteråt lämnade jag honom hos Michael, på hans jobb, så jag kunde uträtta lite ärende på staden.

Sen bar det hem för att tillaga maten vi skulle bjuda vännerna på, Oxfilé med potatisgratäng. För att vara första gången vi tillagade detta så blev det lyckat. Till nästa gång, ska vi krydda det lite extra. Man lär sig med tiden :)
Det blev en laxmacka till förrätt, Oxfilé till huvudrätt och en chokladpudding till desert. Sen en massa gotte. Kvällen var mycket lyckad. Barnen lekte, spela spel, och även vi vuxna spela spel. det är så himla kul att spela "vanliga traditionella spel" Man gör det helt försällan. Det blev Allsång på Skansen som vi fick i julklapp.. Jättesvårt... Men ett ok, spel. Sen blev det Ombytta Roller och även hederliga Brainstorm. Killarna vann mot tjejerna tyvärr.. Vi får begära en returmatch snart! Och tiden bara försvann... vi sluta spela 01:30!! Tiden går fort när man har kul sägs det :)

Nya spelet

Kolla brillorna, "Heta".......

Man blir så snygg i dom..

Någon "våga vägra" brillorna... :)

Nu har jag skickat iväg maken för att handla frukost. Sen blir det till att förbereda kvällens efterrätt. En hemmagjord glass eller vad man ska säga, bestående av Vit choklad, grädde och ägg. Och kommer göra en botten av digestivekex. mmmmmm, kan ju bara bli lyckat!

fredag 30 december 2011

Lille nyårsafton...

Idag är det lillenyårsafton eller vad man ska kalla det. Ikväll kommer det hit goda vänner på lite mat & en spelkväll. Tänkte jag skulle bjuda på potatisgratäng & helstekt oxfilé, en liten laxmacka till förrätt och hederlig chokladpudding till efterrätt.
Har aldrig någonsin tillagat en oxfilé innan, så det ska bli spännande.  Jag har googla lite på det, och det ska ju inte vara några konstigheter.

Nu bör jag ta tag i hemmet igen, någon har släppt en bomb här igen. Saker/grejar överallt, och då menar jag överallt!

torsdag 29 december 2011

Mellandagsrea..

Idag har det även hunnits med att shoppa lite minsann....

Blir det för tungt?? Borde jag tagit en 4 kg´s... Hmmm

Turnering & 3 vinster

Idag ringde kl 06:00. Upp steg man utan större bekymmer faktiskt. Kan de vara för man är ledig ? Tänk och få känna den känslan alla andra dagar när man jobbar.... Nyårslöfte nr 1: Bli en bättre morgonmäniska/mer morgonpigg

07:15 styrde bilen in till Landskrona Idrottshall för en turnering Lucas skulle spela. Oj vad duktiga killarna var, helt fantastiska!!! Vilket lag! Nyårslöfte nr 2: Bli bättre på att följa med på Lucas cuper/turneringar/matcher under 2012. Jag chockade en del av att bara dyka upp, kom i tid, och stannade hela tiden :)

Killarna mötte Bosna, Kvarnby & BoIS. Vinst i alla 3 matcher, och  Lucas (med nr 24 ) fick göra 2 mål mot BoIS. Vilken lycka! Han var verkligen superduktig idag, ja det var dom allihopa.


Alla som spelat turneringen under fm.

Häljarps IF -03

onsdag 28 december 2011

Pyamashäng hela dagen lång

Idag har det inte blivit många knop gjorda. Jag som skulle in till stan....
Lite städning & lite plock, sen orkade jag inte mera. Har sett Rasmus på luffen, Pippi på rymmen med sonen. Nu myser jag framför brasan fortfarande i pyamas, med klassikern Youngblood, film från -86!  Tider det. Så snygga man tyckte Rob Lowe & Patrick Swayze var....




Nu börjar jag bli taggad igen på träning

Wiihoo. Jag kunde ha en semesterdag idag med, behövde inte åka in på jobbet.
Har nu suttit och läst lite träningsbloggar, och fått upp gnistan igen, lite iaf, för träningen. Idag ska jag åka och shoppa " kettlebells" tänkte jag. Vill gärna prova det. Har faktiskt liiite, bara liiite, träningsvärk i kroppen efter 2 spelkvällar med Lucas och Michael. Vill komma igång igen, jeansen sitter tight efter allt ätande i december, tröstätande, ja allt man kan skylla på. Nu ngn kväll/dag ska jag skriva nytt träningsschema för mig. Kör nog på 1 mån i stöten, så jag inte tappar gnistan igen.

tisdag 27 december 2011

Tandläkarskräck och en rörig dag...

Dagen börja inte så bra idag... Kl ringde 08:00 på min första semesterdag..... Hatar stress.... 08:30 väckte jag minimannen som sussa gott. Slog på jobbmobilen för att se om där var ngt viktigt i mailen/sms:en Döm om min förvåning när jag fått ett sms sent igår om att en inte kunde komma idag då hon vabba... "Hjälp" tänkte jag Emma är ensam på kontoret... gaaaagah. Jag ska ju till tandis med Lucas så jag kan inte rycka in på fm..  Och som chef måste man ju ta sitt ansvar.....Messa Emma om hon kände hon behövde hjälp.. Tack gode gud, är hon en superkvinna, som desutom är gravid, och skerv hon skulle lösa det så jag kunde njuta av ledigheten... Jag är ju som jag är... Kan inte släppa allt och har grublat hela dagen hur hon haft det... stackaren.. Fick mess sen att det hade varit körigt under em. åååh, kasst samvete jag har.. Om Sarah inte kommer i morgon heller, måste jag in och jobba mellan 13 &17.. ( Emma ska till barnmorskan på em ) Varför inte.. jag har ju ändå " bara semester"......

Kl 10:00 styrde vi bilen till stan för" tandisbesök" och laga hål i kindtanden... Jag hade förberett sonen på att han säkerligen fick bedövning, en slags salva.... Såklart ingen parkering utanför så vi hitta en liten ruta runt hörnet.. Vad hände där då... hmmm, säger inget mera....  #¤%&#¤&%/¤#
Inne i tandläkarstolen säger tandläkaren : Nu sätter jag en bedövningskräm innan vi sticker dig med sprutan, det gör bara ont i ca 10 sek.... jag fick skräckblicken av Lucas, han skaka och stortjöt och ville gå hem. Han HATAR sprutor, det är det värsta han vet... åååh vad jag mådde kasst.. Varför viste jag inget... så hade jag kunnat förbereda honom...( I bilen in till stan kom vi överens om att OM han skötte sig, skulle vi åka och handla fler fotbollskort....) Lucas vråla så jag tror alla på folktand vården hörde honom, han skaka, hyperventilerade, svetten porlade sig överallt, to m i ögonbrynen. Tårarna forsa in i öronen, ner på kläderna. Trots han fått bedövning så isade det i tanden, det gjorde ont i tungan, ja det var KAOZ!!! Tydligen hade han " Minareliserade tänder" och då kunde det isa trots bedövning, vissa personer hade oturen att ha sådana tänder... Meeen hålet blev lagat till slut.Han tillbringade 1h i stolen... Vi skulle ha åkt till mormor efter tandläkaren och hälsat på då min syrra också var där.. Men Lucas var slut som artist, det blev inte ens fotbollskort när vi åkte hem.. Jag ansåg inte han skött sig så värst bra.. Kanske en osympatisk mamma, men så är det. man skriker inte för skrikandets skull, när dom inte ens rörde tanden vrålade han. Han förstod vad jag mena och lova sköta sig till nästa gång.... som är på fredag, då han ska " plasta" sina tänder som är alldeles för gropiga..
När vi kom hem, var han helt frusen och mådde dåligt. Vi startade en brasa och satt och mös i soffan ett tag. Fråga om han ville ha lunch,,, det ville han inte... Han kunde inte tugga eller äta, på något...Jag fråga om han ville ha pannkakor..... det ville han :)) Så som lite plåster på såret fixa jag ett gäng till honom. Han bestämde sen att han ville ha pannkakor till lunch nu varje dag på jullovet :)) Får se när han tröttnar....
Senare i em kom Therese & Marcus på besök. Mycket kaffedrickande blev det.... mycket att prata om.....

När alla gått hem och vi käkat, så spela vi alla i familjen mera tv spel. Nya Kinekt Sports. Vi åkte skidor, kasta pil, spela golf och ett part baseball. Hann inte med allt. Vi fortsätter en annan dag. Kul spel för hela fam, och man får motion samtidigt,kan det bli bättre? To m jag gillar det... Kanske för jag är bättre än jag tror....?

Nu är kl 22:50, 27 Dresses är på tv, mannen och sonen sover, endast tomten är vaken... Håller tummarna jag kan få ha sem i morgon med, heeeeeeeela dagen, I löv It <3

måndag 26 december 2011

Familjebowling & cross

Ikväll har fam Berggrensson spelat bowling på x-box kinekt. Jag vann!





Börjar från vänster tror jag...


Sjukstuga..

På julafton började mannen snörvla, nysa, och såg lite halvkass ut, Lucas hosta och hade ont i halsen.....
. ¤%&/&%#¤ skit, inte nu tänkte jag, detta får man ignorera! Men det gick inte så bra, igår var mannen ännu sämre. Rejält förkyld & mådde allmänt kasst, sov till kl 13:00..... och Lucas hostade hela dagen, var inte heller riktigt kry.... Själv har jag klarat mig än sålänge, och så får det förbli. Har verkligen inte tid att bli dålig nu. Nu har ju jag semester hela veckan, och vem vill ligga i sängen då?? Inte jag iaf.

Nu är kl snart 11, maken sover fortfarande och jag och Lucas ska fixa lite frulle hade vi tänkt + tända en brasa kanske. Jag har zippat på kaffe hela morgonen i en av mina nya kaffemuggar,mmmmm gott. Har sovit dåligt inatt då Micke snarkat som en häst, snörvlat, hostat, ja, allt man gör när man är mega jätte förkyld! Lucas mådde iaf något bättre idag, men är fortfarande hängig och småhostig :(

I em blir det en tur till Willis / City Gross eller något, för lite veckohandling. All julmat ska kastas idag. Trodde aldrig JAG skulle säga detta, jag som älskar mat, men jag är förbannat trött på julmat nu, så nu åker det lilla vi har kvar här, och fyller på med "vanlig " mat igen :) Ikväll blir det nog fondue :) Måste ju prova min nya julklapp. Och idag är det ju "söndag" så vanlig "vardagsmat" kan vänta tills i morgon

söndag 25 december 2011

Julafton

Julafton firades hemma hos oss igår. Vi börja med en jul-lunch med mamma & Lasse, Therese, Krille, Tommy, Jocke, Elise ( Jockes flickvänn), Marcus, farmor & farfar.
Efter lunchen kom det en " rolig tomte" enl Lucas. Krille gick " på toa" och i nästa sekund var här en tomte, Whaaat? Så skumt??? Jag/vi trodde Lucas såg det var Krille, men det hade han verkligen inte gjort.Tror man på tomten så tror man på tomten :)

En rolig tomte kom på en snabbvisit :)


Tramstomte :)

Lägg till bildtext

Halva styrkan gav sig iväg vid 14:30. De skulle fira julen inne hos Krilles föräldrar. Kvar blev mormor & Lasse, farmor & farfar. Lite efter 15 bankade det på dörren så vi trodde nästan någon skulle slå in den.. Och vem stod där utanför.....? Joooo, självaste jultomten!!! OMG!! Då tomten hade mycket att stå i en dag som denna, blev vistelsen inte allt för lång, men fullt tillräcklig! Lucas fick ännu flera klappar, to m "jag" fick en julkklapp. Har jag varit så snäll? mmmmm uppenbarligen. Tack mina älsklingar!

Lucas var helnöjd även denna dag/kväll. Så mkt fint han fick. Allt från Lego till fina kläder. Det har byggts massvis med lego nu. Kul när han reder allt själv!


Självaste jultomten!

To.m mormor hade varit snäll :)

Äntligen dax att öppna :)

Halva gänget :)

En ny planch! :)

Sverige träningsoverallen, yippie!
Lego City Polislastbilen

Min julklapp, en elektrisk fondygryta! :))

Efter tomten gått igen, så begav sig även mamma & Lasse. Farfar åkte tillbaka till sitt boende. Kvar blev farmor. Vi fick en lugn och stillsam kväll som bestod av UNO och plump. Jättemysigt.

Lillejul

Firades hos syrran. Alltid lika mysigt att komma dit. Där finns verkligen allt och julstämningen är på topp! Hon har pyntat hela huset, precis som vår mamma gjorde när vi var små.. Mysfaktorn är på hög nivå! Tomten kom, som han brukar. Lucas var mer än nöjd med sina klappar.Fick bl.a EM bollen, en radiostyrd helikopter ( pappas favorit ) Chelsea lakan, transformers, lego mm.
När tomten gått och barnen  har öppnat allt och när vi käkat gröten, så är det dax för oss vuxna att spela julklappsspelet. Detta år fick jag med mig hem 2 supersnygga kaffemuggar med design av Elvis P & Marlyn Monroe. Maken fick med sig morrontofflor och fotvård av peeling & salva. Vi var helnöjda. 1000 tack än en gång kära syster, för en som vanligt mysig jul!



Min klappvinst!


Mannens klappvinst


Radiostyrda helikoptern


Favoritlagets påslakan


En boll som kommer bli välanvänd till våren!

En lastbil som förvandlas till världens transformer.....

Julmys hos syrran

Lillejulstomten :)

fredag 23 december 2011

Julen har infunnit sig även i detta huset..

Meeeeen, såklart är jag inte klar.... Aaaanä, ska ut på lunchen idag också....

Ett glas rött till pkt inslagningen

Mkt som ska slås in.... :)
Sådär ja, nu ligger de bara där och ser snygga ut...

Mr Torres älskar verkligen och krypa in i alla påsar han kommer åt ;)

Julklapp .....

Fick detta fina av de be bästa i Landskrona :) 1000 tack än en gång!!!!!!


Ett riktigt gott vin, och lyxigt mumsiga chokladpraliner till, mmmmmmmm

Istället för frukost...

Igår blev det värsta onyttiga frukosten på jobb.... Tack Assistanskåren :)
Gott skit är det iaf :)

torsdag 22 december 2011

Ännu inget morgonkaffe

Kl är nu 09:47... Har varit på jobb sen 08:11 och har ännu inte fått mitt morgonkaffe. Snacka om att jag är frustrerad!!! Åte på en reklamation på direkten av en kund... Vi är ännu inte klara..... Jag känner mig såhär...

tisdag 20 december 2011

Hade en hjälpreda på jobb idag

Idag efter skolavslutningen, skippade minimannen fritids och följde med morsan på jobbet istället. Där vankades det Mc Donald´s till lunch, sen lite DS, lite UNO och sen "lånade" vi Irmas dator för lite "Top Eleven" ( fotbollspel på fejjan ) Och som pricken över i:et... Hur mycket varm choklad man ville ha ur automaten...  Lilleman njöt i fulla drag. Faster Therese ringde vid ett tillfälle och fråga om hon skulle hämta honom för en lekstund hos Marcus... Men nej, han ville vara på mammas jobb istället...??? Ja, man minns ju iof själv hur det var när man var liten... Alltid lika spännande att hänga med föräldrarna på jobb :)

Ser lite vettskrämd ut.. :) Jaja, det är ju i vapenhuset och en blixt i ögat...

En glad kille med Irmas dator & Top Eleven

Han sa det gick strålande.

Såklart en kaffemugg  med varm choklad vid datan.. Mammas pojke....