måndag 12 december 2011

Jätten Finn är rätt så modern ändå....

Idag har Lucas & hans klass varit på besök i Lunds Domkyrka. Detta gillade han. Han återberättade historien om jätten Finn vid middagsbordet idag.... så kul och höra deras upplevelse..  Lucas berättelse gick på ett ungefär till såhär :

Det var en präst som ville ha hjälp med att bygga en kyrka. Så han mailade eller sms:a en jätte som hette Finn. Om prästen lista ut hans namn, fick han behålla kyrkan, om inte ville Finn ha hans ögon...  Nästan när han var klar med kyrkan hade han hört en dam som sa att jätten hette Finn. Finn blev arg för han inte fick prästens ögon, och gick ner i källaren och skulle ta isönder kyrkan. Då krympte han och blev helt förstelnad...

Vi skratta gott när han sa att " han maila eller sms:a" till Finn....(Men det är ju hans uppfattning... Datorer och mobiltelefoner har exiterat i hela hans liv.) När vi sa att, nej, så var det nog inte, då detta hände för typ jätte jätte längesedan, mer än 1000 år sen... så sa han : Jaja, han kanske ringde honom då.... Det var faktiskt fröken som berättade historien, och sen är det faktiskt en saga, och i sagor kan allt hända, så han kan vist ha mailat honom !!
Tji fick vi...........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar