söndag 11 september 2011

Kräftskivedax med Gotländsk dessert

Igår var det dax för den årliga kräftskivan med gänget. Tyvärr så saknade vi 2 pers som tyvärr var iväg på en annan tillställning.....
Vi åt jättemycket av kräftor, räkor, pajer, ost & kex och bröd... Alla tog med sin egen mat och dryck. Sen hade vi blitt tilldelade att ta med lite annat. Vår uppgift var att ta med västerbottenpaj. Självklart bakade jag den själv, inga köbepajer här :) Gjorde även en lökpaj när jag ändå var i farten, dock var ostpajen godast ;)
Alla åt kräftor utom min käre man, han gillar inte skaldjur alls. Till honom handla vi kyckling och pot gratäng, satt med som fina fisken.

Värdparet stod för desserten, och då Anette älskar Gotland, och har precis varit där en långweekend, så passa hon på att baka en Gotländsk specialitet, "saffranspannkaka med sylt och grädde" Sååå gott det var. Och sylten kan man endast köpa på Gotland, så den njöt vi lite extra av :) Gott var det iaf, måste be om receptet. Man fick en liten försmak av julen, med den saffrans smaken :)

Vi spela även ett spel, "Med andra ord",  tjejer mot killar. Har ingen aning om hur det sluta i matcher.... ;) kul var det iaf. Lyssna på spotify i bakgrunden, på bla MR Boombastic, inte igår man hörde den, den är grym.... Blev även lite youtube och Electro pop med Oleg, grym låt och grym kille hahahaha..

Som vanlig när man har kul, tickar kl på i 190...vid 02:00 fick vi ringa en taxi..... Då hade jag syndat hela kvällen med både cigg och godis, gott var det :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar