onsdag 24 april 2013

Zzzzzz

Jag kan ligga huuur länge som helst och bara titta på honom. Min gosiga påg håller mig sällskap om nätterna denna veckan. Underbart att höra honom ligga och snusa en halv meter från örat ;) 
Folk kan tycka de är tramserier, att ens barn sover hos en när de är 10 år gamla. Jag skiter i vilket, de är just såhär jag vill
ha det! Denna tiden kommer aldrig åter, så varför inte njuta extra mycket <3

måndag 22 april 2013

Ninja 1 år

Min systersons dotter.... vad blir de till mig? Tja, ingen aning, men jag borde bli "gammelmoster"  Hahaha, låter som jag är typ 90 år eller ngt..
Iallafall fyller denna otroligt söta prinsessa 1 år idag <3 Galet vad tiden går fort. Grattis fina Ninja




2 nya matrecept



Kyckling i godaste såsen (4 pers & 6 pp/person)

4 st kycklingfiléer
smör
2 dl vatten
2 dl Lätt creme fraiche
1 msk rödvinbärsgele
1 1/2 msk kinesisk soya
1 tärning hönsbuljong
salt och peppar
maizena

Skär kycklingfileerna i lagom stora bitar. Smörstek i en varm panna , salta och peppra.
När kycklingen är genomstekt , rör ner vatten , creme fraiche, soya , buljongtärning och låt sjuda upp. Låt sjuda i fem minuter, önskar man tjockare sås går det bra att reda av med maizena. Smaka av såsen med salt, peppar och 1 msk vinbärsgele.
Servera en god sallad till samt det tillbehör man är sugen på, typ potatis, ris eller bulgur

Fläskytterfilé i krämig sås ( 4pers & 8 pp per/pers)

1 fläskytterfile
2 dl kaffegrädde
2 dl kallt vatten
200 gram philadelphiaost light 12%
1 msk soya kinesisk
1 msk oxfond
1 tsk vinbärsgele
salt och peppar

Skär filen i tunna skivor och stek i en stekpanna med smör tills de är genomstekta.
Häll över vätten, fond, soya och låt puttra upp. Ta upp köttet och vispa ner grädde och red av med philadelphiaost till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar och gelé .
Och lägg ner köttet igen.
Serveras med ris alt pommes och en krispig sallad

Måndag..

Helgen susar förbi i vanlig ordning... I lördags var det dax för 3:e vägningen av jämnviktsprogrammet. Och då jag faktiskt åt lite mer än vanligt under fredagen, hade jag på känn att vågen skulle visa lite +. Men så fel jag hade.. Hade gått ner -1.1 kg till. oooj, Jag ligger nu typ 2 kg under målvikt... Fick lite "pekpinnar" om att äta mer... Vad händer.. Huuur kan det hända mig.. Min hjärna hänger verkligen inte med i svängarna och framförallt inte min spegelbild. När jag speglar mig, ser jag fortfarande ut som en flodhäst.. Men jag vet det tar tid att smälta.. Såklart är jag glad. Såhär "lite" har jag inte vägt sen jesus födelse eller ngt... Men jag kan inte ta ut någon större glädje för jag fattar det inte. Men med all sorg & depression man har i kroppen, så är det kanske inte så konstigt att det är såhär. Bara hoppas att detta håller i sig, att jag stannar upp här, och varken går + eller - mer. Här kan jag nog trivas . I lördags tog jag henne på orden iaf, det blev kakor vid frukostbordet, pizza på kvällen, men lite gotte och ett gäng chips... Inga ätstörningar här inte hehehehehe ( kanske inte riktigt detta hon mena egentligen, men jag hörde bara" äääät mer points om dagarna" )


Denna vecka är jag och Lucas "ensamma hemma" Micke har dratt på utbildning till Götet... Så nu kommer vi äta "vad vi vill" Hehehehe. Idag ska jag äta fisk, och Lucas korv och snabbmakaroner. Jag hitta lite vit firre i frysen, och köpte någon Abbas "middagsklart med dillsås" Hela rätten är till 4 pers, och hela ger ett värde av 15 ponits, alltså typ 4 till mig ikväll. Hade ingen potatis hemma, så wookar nog litta grönsaker. Är det gott, kan ju ju alltid ta 2 portioner, och ändå hålla "budget", Löve it!


Vädret är ingen höjdare idag. Kallt som fasiken, och jag ska ta sonen på träning. Tror allt jag plockar fram vinterpjuxen igen. Harat frysa om fossingarna. Vi har ju stängt av vår värme, så jag lär få elda satan i kväll.... ;)

Var även hos min läkare idag. Nu fick jag förlängt sjukskrivningen till sista maj. Känns skönt. Nu kan jag varva ner i lugn och ro, hitta mig själv ( förhoppningsvis) Har varit mycket nu sen pappa dog. De har vatt begravning, boupptäckning, de ska rensas, lägenheten ska säljas ( samtidigt vill man ha allt kvar! Allt är ju minne av honom, men det går ju inte... tyvärr.... )  mm, mm.
Fick även sömntabletter då sömnen med har börjat att ställa till det.. Känner oro igen, + massa annat. Min stora fråga är bara just nu : När kommer det bli bra ? Kommer jag få tillbaka ork, energi, glädje igen. Kommer jag bli social igen ? Alla de bitarna ligger långt nertryckta i kroppen någonstans. Men det jag lärt mig, är att ta 1 sak i taget, och 1 dag i taget, absolut INTE stressa, för då kan man trilla tillbaka igen. Har en underbar familj som stöttar till 100%, och en fantastisk syster som alltid finns där, och jag för henne med såklart . Vi kompleterar varandra bra!

fredag 19 april 2013

Spöken och lite bak

Idag har en kall känsla ilat runt i kroppen flera ggr... Jag har sett "skuggor" gå förbi tv:n ett flertal gånger... Måste ju vara spöken.. Eller heter de andar kanske? Samtidigt som jag är liiiiivrädd, är detändå en spännande och häftig känsla i kroppen... Vem är här ?? Jo pappa hoppas jag, men det kan ju vara fler.... Ja, jag är säkert hur löjlig som helst, men jag tror på sånt, att det finns spöke eller andrar eller vad de nu heter ....
 
 
Kände jag behövde lite terapi idag. Så jag ställde mig och bakade en kaka. Såg ett recept på instagram via Leila bakar. Och ett tu tre, så stod en kaka i ugnen.
 
 
 
 
 
 Tur att man kan skapa recept på viktväktarnas hemsida... Jag ville såklart kolla upp om det var värt att ta en bit idag eller inte... Och jag höll mig till en ½ bit faktiskt.  1 bit var hela 8 points!!!! Så nä, det var det inte värt att trycka i sig. Men i morgon kommer jag nog äta 2 st, minst! Hade detta varit för 1 år sedan, när jag inte hade någon koll. Ja, då hade säkerligen 3 bitar åkt ner idag, samt massa smet.... Men idag var det lite svårt att motså smeten, så ja, jag är ärlig, jag smakade faktiskt lite... Går ju inte vara strikt 24/7 inte....
     


 
Choklad och kokosrutor  
  • 175 g mjukt smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 ½ dl kakao av god kvalitet
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 nypa salt
  • 3 ekologiska ägg
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • Toscasmet

    75 g smör
    • 1 ½ dl ljus sirap
    • ¾ dl matlagningsgrädde
    • 3 dl strösocker
    • 200 g kokosflingor

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
    3. Rör ner kakao, sirap och salt.
    4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
    5. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
    6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna

    Toscasmet

    1. Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker till i en kastrull och koka samman 5 minuter. Tillsätt kokosflingor och låt koka upp.
    2. Häll toscan över kakan och grädda ytterligare 10 minuter

    torsdag 18 april 2013

    Ljuvliga dofter och en stöld

    Idag doftade det "jul" härhemma. Lucas & David hittade lussebullar i frysen och tog de som fika. Aaaaah Majgadd vad de lukta gott! Jag fullkomligt dreglade över fatet som kom ur mikron... Efter att ha torkat dregglet, fick jag sätta klädnypor på näsan för att undkomma doften, låsa in mig i tvättstugan medans de mumsade på i uterummet...
     
    Idag har jag varit en "tjuuuuv"  hehehe. Var och vattnade blommor hos pappa, och tog posten. Samtidigt passade jag på att ta en gammal bänkskiva som stod i "hans" förråd.. Den har stått där sen 2009, så hoppas den inte blir saknad. Bättre den kommer till användning hos mig ;)
    De jag upptäckte bara, var att de egentligen inte är en bänkskiva, utan en jäkla "sidovägg" man sätter på ett högskåp i köket. Hahaha, skit samma, hos mig blir de en bänkskiva! Och snart, när jag fjäskat för grannen, kommer den vara på plats i min tvättstuga. Tjooho, efter många års väntan, börjar jag se ett slut på de rummet.....

    lördag 13 april 2013

    Akut baksugen!

    Idag efter viktväktarna och frukosten, kröp ett bakrus över mig... Fick ett akut behov av att baka. Bara att sätta igång med min terapi ( ja, baka är min terapi, då är jag i en annan värld) Det blev en vit kladdkaka samt ett par Choklad och jordnötskakor . Mmmmm idag är de lördag, och då ska jag "svulla", till en viss gräns iaf hehehehehehe
     
    Vit kladdkaka :

    Digestivbotten:
    100 gram smält smör
    14-15 krossade digestivkex
    Vit kladdkaka
    100 gram Smör
    200 gram vit blockchoklad
    2 msk vaniljsocker
    1/2 dl strösocker
    1 1/2 dl vetemjöl
    1 kryddmått salt
    3 ägg
    3 msk sirap
    Ströbröd och smör till formen
     
     
    Gör så här :
    Ställ ugnen på 175 grader,
    Smält smöret och rör i hop med de krossade digestivkexen. Bred ut i en smord rund ugnssäker form (ca 22-25 cm diameter) Ställ svalt medan du rör ihop kladdkakan.
    Blanda de torra ingredienserna, medan du smälter blockchokladen i en annan skål över ett vattenbad, rör i smöret som du också smält bland chokladen och sedan även äggen och sirap.Denna blandningen rör du sedan ner bland de torra ingredienserna. Sedan häller du upp smeten över den kylskåpskalla digestivbotten.Ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter. Kladdkakan ska stå kallt minst 1 timme innan servering
     
     Serveras, med vispad grädde.
     
    Receptet hittade jag från Jennys matblogg
     
     
    Choklad och jordnötskaka (30-35 cookies)
     
    3,5dl havregryn
    2msk majsstärkelse
    0,5tsk bakpulver
    0,5tsk bikarbonat
    125g smör, rumstempererat
    2dl strösocker
    0,5dl jordnötssmör
    1ägg
    2dl salta jordnötter
    2,5dl chocolate chips (eller 200g hackad mörk choklad)
     
     
    Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda havregryn, majsstärkelse, bakpulver och bikarbonat i en bunke.
    3. Vispa samman smör, strösocker och jordnötssmör.
    4. Tillsätt ägget. Vispa vitt och fluffigt så att sockerkristallerna hinner ''smälta''. Några minuter räcker.
    5. Häll i de torra ingredienserna och blanda om, när kakdegen nästan gått ihop, tillsätt då jordnötter och choklad. Blanda väl.
    6. Fördela ca 1 msk per kaka på en plåt klädd med bakplåtspapper.
    7. Grädda dina kakor i ca 12-15 min. Servera med ett glas mjölk.
     
    Och detta receptet hittade jag på www.recept.nu och Christina Gyllner ( hon som van Hela Sverige bakar)
    

    Valet & kvalet en trött morgon

    I morse väckte Lucas mig 9:20 med :Mamma, vi måste gå upp nu. Du ska till viktväktarna...
    Åååh, jag var så jefra trött!! Ville bara säga :Vi skiter i de idag och sover vidare... Men jag for upp i ren panik... Satte på de obligatoriska kaffet. När jag satt och sippra på de, funderade jag på att verkligen skita i vägningen idag. Kände mig ändå tot misslyckad. Och få ännu ett plus på vågen är inte vad jag behöver. Meeeen, min älskade son övertalade mig. Han sa ;Mamma, du säger alltid! du gått upp, så är det ändå tvärtom. Kom igen nu, så åker vi. Öööh okeeey chefen.... På med palter och borsta gaddarna, sen drog vi.
    Med andan i halsen, sist som alltid, dundrade jag in som ett yrväder och bemästrade vågen. Woop woooop, minus! - 1.1 kg.
    Nu är jag tillbaka på min idealvikt igen. Känns skönt. 4 vägningar kvar innan jag är guldmedlem. Detta kan funka :) 

    tisdag 9 april 2013

    Min present

    Har ju tot missat att tala om att JAG fick present i lördags av finaste Sanna <3 <3 <3 Kom helt otippat,  blev en överraskning, som värmde i hela kroppen. (de gör de fortfarande Sanna)
    Finaste systerdotter, du är minst lika fantastisk!!! Och jag är glad /stolt jag kan inspirera dig <3

    Hipp hipp hurra

    Idag är de ingen vanlig dag <3 Vår älskade Lucas blir 10 år idag!
     
     
     
     
    Äggamacka till frulle enl bestälning, en kaka och lite skönsång. Kan dagen börja bättre ?
     
     
     

    måndag 8 april 2013

    presenter, kalas, fotboll, sömn, och viktuppgång...

    I fredags gav vi vår blivande 10 åring hans present. Vi kunde inte bärga oss tills i morgon, sen är de ju lite roligare att få presenter på helgen :) Vi tänkte ge honom pengar då han inte önskade sig ngt speciellt ( förutom en ny mobiltelefon, som vi sagt blankt NEJ till heheheh ) Michael fick köpa en genom jobbet i sista sekund i fredags innan han slutade. Underbart. Så det blev en Sony Ericsson något tjofräs.. Jag kan inte de där alls. Men den påminner om Samsung Galaxy S2. Han blev själaglad. Underbart att se.
    Så i morgon när han fyller år på riktigt, ska han få bestämma dagen, som present. Han vill ha en " äggamacka" till frukost, efter skolan vill han bowla, och på kvällen får han bestämma maten. De lutar åt foundy eller äta inne på Basilika.
    I lördags em hade vi vi lite kalas för honom. Innan dess var jag på Viktväktarna. Första vägningen på jämnviktsprogrammet. Gick inte så bra. Hade gått upp 0.1 kg förmycket. Fick max gå upp 0.5, och jag hade såklart 0.6 kg. Jaja kan man ju tänka, ingen fara på taket. Men jo, det är så in i h-vetes psykiskt jobbigt. Men bearbetar mig själv var dag, att jag inte ska ta det på fel sätt. Jag kommer ju gå ner de där pyttelilla nästa lördag!
    Lucas hade beställt flygande Jacop till mat och en marängtårta till efterrätt.. Jag fota inte en ändaste bild... Hrmpf... Glömde totalt bort det. Hittade ett recept på Leilas sida, på maräng tårtan,, som jag gjorde om lite själv. Blev supergott, och alla var mätta och belåtna. Em och kvällen blev toppen med alla presenter han fick. Bla, böcker, en ny fotboll, en discokula, fresbeegolf, pengar, mobilfodral, drake, flygplan mm.  En nöjd Lucas somnade ovaggad :) 
     
     
     
     

     

     1 tårta ( jag gjorde 1½)

    7 äggvitor
    5 dl strösocker
    1 nypa salt
    100 g mörk choklad 70 % ( jag tog marabou mjölkchoklad+ liiite mörk)
    50 g mandelspån
    3 dl vispgrädde ( jag tog, Milda 26%)
    1 ask färska blåbär (
    1 ask färska hallon
    1/2 ask jordgubbar
    1 näve bigaråer
     
    Sätt ugnen på 150 grader.
    Blanda äggvita, strösocker och salt i en rostfri bunke.
    Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten). Vispa för hand tills sockerkristallerna smält och marängen är cirka 60–65 grader.
    Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge på hög hastighet med elvisp tills den svalnat.
     
    Rosta mandelspånet i en torr kastrull eller stekpanna.
    Smält chokladen i ett vattenbad och vänd ner den försiktigt så att marängen blir randig.
    Klicka ut marängen till en slarvig tjock tårtbotten på en plåt med bakplåtspapper.
    Grädda i mitten av ugnen i cirka 1 timme, marängen ska vara lite seg i mitten. Låt svalna helt.
     
     
    Igår söndag hade Lucas träningsmatch mot Teckomatorp på hemmaplan. Kallt som faaaaaaaan att stå och titta. Det är ett förbannat blåshål på vår konstgräsplan. Våren är på G, trots den brottas lite med snön, men kan de sluta blåsa och vara kallt!!!!! Dubbla plagg räckte inte, och inte ens kaffet värmde. Katastrof. De som värmde lite var att killarna vann matchen :)) På em parkerade jag mig i soffan, under duntäcket, med en bok. Tog inte många minuter innan Zzzzzzzzzzzzzz. Vakna strax efter 17 av att Michael sitter och galer : Linda, Linda, Linda, vakna, Linda vakna, Vakna Linda.. Öööööh, när jag såg kl, viste jag inte vart röven var, om det var en vardag eller helg, om hon var 17 eller 05:00.. Tot förvirrad och sååååååå trött. Men, han åkte och shoppa middag, och jag masade mig upp... 1h senare åt vi och ny energi infann sig i kroppen, tack och lov. Eller inte... för jag var så trött igen vid 23 tiden, men hade inte ro att somna. Vände och vred på mig, satte in öronproppar, jag svettades, jag frös. Men tillslut slocknade jag. Vaknade som vanligt till och från, från kl 03:00 och framåt. När Lurres kl ringe 06:30 stegade jag upp och satte på en kanna kaffe. Lätt livets dryck!!!

    onsdag 3 april 2013

    Aaaatjooooooo

    Oh maj gaaad..  Jag är så förbannat förkyld idag, så jag tycker synd om mig själv... Och de e inte ofta :)  men nu är de jäääätte synd om mig.
    Jag snörvlar, nyser, fräser 79ggr i timmen, och ändå lämnar ingenting näsan.. För allt jävla snor sitter kvar mellan ögonen. Och de lilla som sipprar ut, de fräter sönder skinnet mellan näsan & överläppen, så allt är illrött. Och ont i tänderna har jag. De bultar och gör ont... Åååh vad de är synd om mig.....

    Egen hemsida

    Idag kom Lucas hem från skolan och berättade att han och kompisen David har gjort en egen hemsida idag i skolan. Fantastiskt tycker jag. De lär sig otroligt mycket. Vist, där finns massa stavfel, men vad gör det?  Tom jag stavar fel ibland hehehehe. Dom har själva fixat, och jag är helt stolt över dom :)  Fortsättning följer i skolan helt enkelt..

    http://www.sportside.n.nu/


    Ett besök i Mecka & grymmeförkyldning

    Igår besökte jag mitt Mecka. Ullared med andra ord ;) Jag, Therese, Gunilla och vår Privatchaffis Krille.
    Hitta dock inte så mycket av de jag var ute efter, men kom ändå hem med 3 kassar. Blev lite nya toppar, en bikini (tantvarning enl min man, men "i Love leopard" haha, kände mig lite som en Hollywood fru, medans han sa jag åldrades lätt med 30 år)  ett par brallor, ett par capribrallor, underkläder, 2 jackor, örhängen, ljusstakar, 2 par stolar vi kan ha med på lucas matcher mm. Ville ha fler byxor (tyckte de behövdes nu efter viktnedgången) men hitta inga som varken satt bra eller var sköna.. Skit! Men men, ibland hittar man, och ibland hittar man inget, och igår var en sådan dag. Hittade inte ett par brallor till lurre heller. Helt fel storlekar... Men köpte kallingar, en almanacka m hundar och en kökskniv till honom. Och lika glad för de blev han, underbart! Sen kommer han få en onepece och 2 t tröjor på hans kalas på lördag från mormor /farmor +lite uteleksaker som jag med hitta åt honom.
    Det var en härlig dag, men liiite för mkt folk för min smak.. På hemvägen explodera min näsa totalt. Blev superförkyld. Nös & nös & nös. Tror bannemaj jag slog världsrekord... Idag är helt stopp i kranen, skallen bankar och nässprayet används flitigt! Kalastajm på lördag. Har verkligen inte tid att vara sjuk nu!

    måndag 1 april 2013

    Olika frukostar..

    Jag älskar frukost! Inte ofta jag hoppar över det. Förr åt jag helt fel produkter, nu känns allt bara så rätt. Håller mig mätt betydligt längre, jämfört med Lucas. Han äter som jag gjorde förr. Dock får han bara det på helgen. Själv åt jag kanske de 5 dagar i veckan. Not gooood! Och de satte ju sina spår. Jag saknar verkligen inte Nutella. Faktisk är jag väldigt sällan sugen på det! :))