måndag 22 april 2013

2 nya matrecept



Kyckling i godaste såsen (4 pers & 6 pp/person)

4 st kycklingfiléer
smör
2 dl vatten
2 dl Lätt creme fraiche
1 msk rödvinbärsgele
1 1/2 msk kinesisk soya
1 tärning hönsbuljong
salt och peppar
maizena

Skär kycklingfileerna i lagom stora bitar. Smörstek i en varm panna , salta och peppra.
När kycklingen är genomstekt , rör ner vatten , creme fraiche, soya , buljongtärning och låt sjuda upp. Låt sjuda i fem minuter, önskar man tjockare sås går det bra att reda av med maizena. Smaka av såsen med salt, peppar och 1 msk vinbärsgele.
Servera en god sallad till samt det tillbehör man är sugen på, typ potatis, ris eller bulgur

Fläskytterfilé i krämig sås ( 4pers & 8 pp per/pers)

1 fläskytterfile
2 dl kaffegrädde
2 dl kallt vatten
200 gram philadelphiaost light 12%
1 msk soya kinesisk
1 msk oxfond
1 tsk vinbärsgele
salt och peppar

Skär filen i tunna skivor och stek i en stekpanna med smör tills de är genomstekta.
Häll över vätten, fond, soya och låt puttra upp. Ta upp köttet och vispa ner grädde och red av med philadelphiaost till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar och gelé .
Och lägg ner köttet igen.
Serveras med ris alt pommes och en krispig sallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar