onsdag 3 juli 2013

Silviakaka

Lurreman har ont i halsen, solen lyser med sin frånvaro, städa pallar jag inte idag. Vad hittar man då på? Jooo, man kan alltid baka
Hitta ett recept på något som såg gott ut, och hette Silviakaka.  En luftig sockerkaka med ljuvlig smörkräm och kokos på toppen!  Kan även kallas för en ”Ljus Kärleksmums”.
 
På 34 bitar blev pointsen 3/bit
 
 
SILIVIAKAKA
Ingredienser
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1,5 dl kallt vatten
Kräm
150 gram smör
1,5 dl socker
2 äggulor
3 tsk vaniljsocker
 
Tillagning:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker poröst
Blanda i det kalla vattnet och sist mjölet ihoprört med bakpulvret
Grädda I långpanna med bakplåtspapper i 15 minuter. Om man väljer att göra den i gratängform blir gräddningstiden dock längre! Kolla med sticka att smeten stannat.
Låt kakan svalna
Koka ihop krämen i en liten kastrull.  Låt småputtra lite på svag värme under ständig omrörning. (Tänk på att det är äggulor i smeten , så att du inte har för hög värme.)
Bred ut krämen över kakan och strö sist på kokos.
Det gör inget om krämen fortfarande är lite varm och  ”rinner in” i kakan. Det gör den bara saftigare.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar