Det blev uppskattat av nästan/typ alla.. Lucas tyckte sådär.. Hans kompis däremot, tog 3 ggr. Det värmde i hela kroppen :)
Bra smak, lite starkt, men god stark smak. Blir nog fler middagar med det receptet
600 g Nötfärs 10%
1 msk Margarin
3dl Milda minimat 4%
2 dl Lättmjölk
2 msk vitt vin
1 tsk Soja
| |
Forma färsen till 6-9 ganska tjocka biffar. Häll grovmalen svartpeppar i en
tallrik och rulla biffarna på högkant så att de blir täckta med peppar (inte på
ovan- och undersidan, det blir alldeles för starkt). Bryn biffarna i margarin så
att de får fin färg, salta. Krydda ev. med lite vitpeppar. Häll grädden över och
låt puttra ett tag, späd med mjölken så att det blir lite mer sås. Smaka av med
soja och cognac/vermouth/vitt vin. Servera tillsammans med ris och grönsaker.
Tips! Om du använder matlagningsvin som är alkoholfritt fungerar det utmärkt men då behövs det lite mer för att få smak. | |
Blev det någon mat över till er?? :-D
SvaraRadera