tisdag 5 februari 2013

Pepparbiffar

Hittade ett recept från viktväktarna. Pepparbiffar i sås. Till det gjorde jag ugnsrostade potatisar.
Det blev uppskattat av nästan/typ alla.. Lucas tyckte sådär.. Hans kompis däremot, tog 3 ggr. Det värmde i hela kroppen :)
Bra smak, lite starkt, men god stark smak. Blir nog fler middagar med det receptet


Pepparbiffar med sås 6 points
600 g Nötfärs 10%
1 msk Margarin
3dl Milda minimat 4%
2 dl Lättmjölk
2 msk vitt vin
1 tsk Soja  
 
 
 
 
 
 
Forma färsen till 6-9 ganska tjocka biffar. Häll grovmalen svartpeppar i en tallrik och rulla biffarna på högkant så att de blir täckta med peppar (inte på ovan- och undersidan, det blir alldeles för starkt). Bryn biffarna i margarin så att de får fin färg, salta. Krydda ev. med lite vitpeppar. Häll grädden över och låt puttra ett tag, späd med mjölken så att det blir lite mer sås. Smaka av med soja och cognac/vermouth/vitt vin. Servera tillsammans med ris och grönsaker.
Tips! Om du använder matlagningsvin som är alkoholfritt fungerar det utmärkt men då behövs det lite mer för att få smak.
   
 
  

 
  












   
  
   
   
 
  
 
  
 
   
 
   
 
 
 

1 kommentar: