fredag 22 februari 2013

Lördagsfika med kaloribomb delux

I morgon startar dagen med viktväktarna i vanlig ordning... Kan gå precis huuuuuur som helst.. Jag vet jag alltid är kritisk inför vågen. Men så är det. trots samvetet är rent från onödigheter ( skippa till och med en sub på subway igår, och tog en keldas soppa istället... ) så har jag inte rört på mig på eeeeevigheter.. Har tappat allt känns det som... Lever i pyjamas i soffan dagarna igenom.. Sen har jag iof varit sjuk i veckan med, så ja, det finns undanflykter :) Förra veckan var det ju minus 1.1 kg... Jag hoppas stå stilla, men anar annars ett plus på mellan 0.5 - 0.7 kg.. Meeeeen, bara att blicka frammåt och bege sig ut på promenader så lossnar det nog igen!

Efter viktväktarna ska jag, Lucas & kusin Marcus hem och fika hos pappa. Jag flyttade mitt kalas till nästa helg, men han kunde inte komma då. Så då bokade vi så jag fixar fika, och firar hemma hos honom istället, så slipper han ut och fara..  Har tänkt att göra en riktig kaloribomb hehehe: En knäckig kladdkaka! Hela kakan är 93 points, Baaaaam!! Sen tillkommer ju Grädde alt glass eller vad man nu serverar till.. Blir väl en sisådär 10 points/port om man delar den på 10 inkl allt :) Mama Mia :)

 
Chokladsmet:
50 g smör
1 ägg
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 msk kakao
1 dl vetemjöl
½ dl sirap
Knäcksmet:
100 g smör
1 dl strösocker
½ dl sirap
½ dl vispgrädde
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
 
 
1. Sätt på ugnen på 175. Smält smöret som ska användas till chokladsmeten i en kastrull. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda ner övriga ingredienserna till chokladsmeten. Häll smeten i formen.
3. Smält smöret till knäcksmeten i en kastrull och rör ner övriga ingredienser. Bred knäcksmeten ovanpå chokladsmeten.
4. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 30 min. Låt svalna. Servera vispad grädde eller vaniljglass till.

På kvällen blir det "mello" i vanlig ordning. Sista deltävlingen.. Detta året har det faktiskt inte varit någon höjdare..... Men kollar ändå, det hör ju liksom till....
Micke jobbar hela helgen med... Rätt så trist.... + han har ont i halsen & förkylning.. Han tror nog han är " he man" eller något.. Varför inte låta kroppen vila.... Jaja, vad är en bal på slottet.. Hoppas nu bara alla är friska och krya tills nästa helg iaf!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar