Hmmm, blev lite sugen på en efterrätt idag.... Blir kanske denna helt enkelt.
PEPPARKAKSCHEESECAKE
Ingredienser:
3 ägg
1 1/2 dl socker
100 gram Philadelphia light, naturell
1 burk kesella
1 tsk vaniljsocker
10 st pepparkakor
1 påse saffran (ev. apelsinskal istället för saffran)
1 apelsin
Gör såhär:
1. Vispa äggulor och socker poröst, blanda ner philadelphiaosten, kesellan, saffran (eller apelsinskal) & vaniljsockret.
2. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i ostsmeten.
3. Smula pepparkakorna i rund, avtagbar form. Häll på smeten och ställ in i frysen i minst 12 timmar.
Ta fram i rumstemperatur, ca 30 minuter före servering. Skala & skiva apelsinen och garnera kakan.
(OBS! Saffran kan bytas till apelsinskal istället)
8port , 5 pp/port.
3 ägg
1 1/2 dl socker
100 gram Philadelphia light, naturell
1 burk kesella
1 tsk vaniljsocker
10 st pepparkakor
1 påse saffran (ev. apelsinskal istället för saffran)
1 apelsin
Gör såhär:
1. Vispa äggulor och socker poröst, blanda ner philadelphiaosten, kesellan, saffran (eller apelsinskal) & vaniljsockret.
2. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i ostsmeten.
3. Smula pepparkakorna i rund, avtagbar form. Häll på smeten och ställ in i frysen i minst 12 timmar.
Ta fram i rumstemperatur, ca 30 minuter före servering. Skala & skiva apelsinen och garnera kakan.
(OBS! Saffran kan bytas till apelsinskal istället)
8port , 5 pp/port.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar