fredag 28 februari 2014

Müsli, sova, Michelintant

Jag har ett eeeenormt sug efter müsli just nu.. Min egen "himmalavade" Precis när jag borstar gaddarna.. Men, nopp, ska inte falla för frestelsen De är min lördagsfrukost :)  trött på ägg och smoothe på helgerna..

Nu ska de sovas satan i ett par timmar.. Snart ringer klockan.. Upp i ottan på en lördag.. Lurreman spelar match i lödde i morgon fm.. Ute!! Brrrrr. Ska leta upp alla vinterkläder igen! Våga vägra frysa... Ska bli en michelintant, lätt!

Lördag = vägning.. Huvaligen.. Vad kommer den att visa.. +, - .. Tja de återstår att se.. Hoppas på ett fett minus.. Men befarar ett plus...

Såg lets dance ikväll.. Lööövligt! Hejjar på alla utom 2.. Vet inte vad dom heter..

Over and out! Zzzzzz

torsdag 27 februari 2014

Mullar...

Hör ni något som mullrar, typ att åskan är på intåg.... så är det bara jag som är ute och går.. Tog en shot idag av min nya kuckilimuckmedecin.. Och jävlar vad låter i magen.. Hehehe.. Än sålänge har jag sluppit dasset, och jag hoppas de förblir så. Jag är absolut inte förstoppad! Men tarmarna skulle smörjas upp lite..
Men iof.. En shot var dag istället för 2-3 dagar i veckan, så har jag garanterat gått ner mina 1,2kg innan påsk... Hmm.. Ingen dum idé alls.. Moahaha..

tisdag 25 februari 2014

Galenpannor, häxan surtant, "wow"lyckomöte och heta stolen

Ingen dag är den andra lik på jobbet... Igår var alla fromma som lamm.. Märkligt egentligen efter ett lov.. I morse bröt  hell ut" De var tot galna, gick bananas när de inte fick köpa choklad innan kl 9 ( min egna regel... Inte meningen gotter ska ersätta frukost!) Från att vara söta snälla Linda, förvandlades jag till Häxan Surtant och den elaka polisen samtidigt. Sket jag i... Vad ska de göra liksom... Så efter detta utbrott blev hela skoldagen fel, för de flesta.. Jag fick arga blickar, uppkäftiga svar och tilltal.. Men jaja, i morgon är en annan dag... Var dag kan ju inte vara guld och gröna skogar..för någon... Alla har vi " bad days" Så är det bara. Kommer bli mycket bättre i morgon , det är jag övertygad om !
Linda Berggrensson
 Kiosken har börjat ta mer och mer form för var dag som går.. Har fått in något nytt från Wasa nu som ska terras.. Nått Crispy schofräs... Kidsen verkar gilla det.. Och de är ju det som är huvudsaken! Nästa vecka får jag även in andra smakprover... Typ någon yoghurt med massa protein. Jag trivs såååå bra!!!

Kl 15:30 idag hade jag en date med rektorn och arbetsförmedlingen... Bampadamaaaam
*trumvirvel x 10*
JAG FICK RIKTIGT JOBB PÅ SKOLAN!!!!!!!Anställd på riktigt från den 18 mars på 75%. Wooooohooooooo Grattis till mig!!!!!! Detta var ett "wow lyckomöte" delux för mig... Jag trivs, de trivs med mig och vi trivs tillsammans... Allihopa!!! Fantastiskt!!!!!

Efter mötet for jag hem och käka snabbt med familjen och dela lyckan. Sen styrde bilen mot Eslöv ( hejja Eslöv) för ett besök hos miss gynekolog... Dags att bemästra " Heta stolen" ( finns det något mer förnedrande för kvinnor mån tro????? ja jag bara undrar....??? ) Har haft ont i äggstockarna ett tag och tror alltid det värsta: Tumörer.... Men så var inte fallet.. Skönt!! men destomindre Oskönt när man ligger där och blottar sig, när hon kört med jävla ultraljudsstaven är hon plötsligt, helt utan förvarning... - Vänta, jag ska kolla din ändtarm också,,,, sluuuurp... AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJJJJJJJJJJJJJ ..... Vad i H-vete händer???? -Ja, men jo, du har problem med dina tarmar....
När jag fått tillbaka andan och återhämtat mig efter de värsta, så fråga jag vad, hur, varför??? Jo, de var inte äggstockarna jag hade ont i, utan tarmarna.. Hon var en bastant tyska/polska eller något, så när jag sa, att jag faktiskt har ont i äggstocken så blev bara svaret : Nä,!! de är tarmen, jag skriver ut Laktulos till dig, drick de 2-3 dagar i veckan så kommer du inte ha ont mer! - Eeeeh, jaha, okej svara jag och åkte hem i 190...




måndag 24 februari 2014

Svacka

Ibland hamnar man i svackor.. Jag har precis varit i en.. Nu ska jag ta mig ur! Hela sportlovet, har jag unnat mig helt förmycket av det goda.. Haft en riktigt "sockervecka".  Kakor, godis mm har bara slunkit ner helt i onödan.. T.om igår kväll, en söndag, hetsåt jag de sista goda karamellerna ur godispåsen.. Verkligen hetsåt! Nä, nu får jag ta en ny" vit månad " Inga gottor under mars månad, och inget jävla bakande!
Vågen visat +0,5 kg på 2 veckor. Natt goooood. Nu ska 1,2 kg väck tills 11 april. Boomchackalaa, börja tagga nu!

torsdag 20 februari 2014

Kkkkkaaaalllttttt

Jag var en optimist idag.. Tog på vårpjuxen och drog in till stan.. Fy satan vad jag frös om fossingarna! De åker rakt in i garderoben igen! Vårkvitter, snödroppar, vintergäck, ja de är fejk! De är bara på låtsas. Våren är absolut inte kommen!

tisdag 18 februari 2014

Möte, bakning & matlagning..

Idag var det möte på arbetsförmedlingen.. Helt onödigt enligt mitt tycke, men ett måste för deras del. Tydligen har regeringen bestämt, från 1 feb, att vi som arbetstränar, och alla som söker jobb och är inskrivna på arbetsförmedlingen, ska fylla i en blankett var månad, och beskriva vad vi gjort.. Typ för min del, kommer det att stå "arbetstränar 60%", och detta ska ske via nätet.. Så ska man skicka in den.. Detta var tydligen mest för att de med högre makt, ska se så våra handläggare gör sitt jobb, och tilldelar oss jobb /arbetsträningsställe mm..  Jevra byråkrati!! Aja, förhoppningsvis slipper jag detta om 1 mån, då jag hoppas på "riktigt" jobb på skolan :)

Efteråt var blev jag riktigt sugen på hembakad kanelsnäcka...  Så bilen styrde mot Ica för att införskaffa mig 1 pkt jäst. Sen blev det stora snäckor och knutar! Mums. Nu har lucas fika med på alla aktiviteter han är på under lovet. Igår & idag har han varit och spelat pingis i Landskrona med ett gäng från skolan,  kul. I morgon skulle han åka skridskor.. Torsdag blir det ev pingis igen, el tennis..

Dagens middag fick bli korv stroganoff.. Egentligen var jag sugen på hemlagad mos och stek falukorv.. Men orkade inte stå och skala potatis.. Mycket enklare med ris.

Mög%¤#&*^ Linked In

Gick ur pisse LinkedIn idag... Den skickar ut förfrågningar till höger och vänster till alla mina vänner och sådana jag inte känner . Luktar virus...  Nu får det vara nock!!!!

måndag 17 februari 2014

B-day

Då är man ännu ett år äldre idag... Enl passet blir jag 38.. Men enl mig själv, så är jag fortfarande 27... Och så kommer det alltid att vara.. Hehehe

Ledig, sportlov, sovmorgon .. En perfekt födelsedag!

Igår hade jag kaffekalas för familjen. Mysigt. Fick superfina presenter! Kärlek till er alla.

Av mannen & sonen fick jag en Sodastreamer, perfekt! Av syrran m familj fick jag en jättefin tavla, receptbok, kakburk med hembakta kakor, mmmmm. Mamma gav mig en scarfs, av svägerskan m familj fick jag välbehövliga hudvårdsprodukter, och av svärmor & hennes syster fick jag pengar.

Jag hade bakat hela lördags em.. Och valet av bakdilemmat blev;Daimcheescake, kärleksmums, silviskaka, chokladbollar. Sen köpte jag singolalla, ballerina och vv kakor samt färsk frukt. Mmmm.

Hade en underbar söndag, som avslutades i soffan, proppmätt! :)

fredag 14 februari 2014

Jobbfika

Alla hjärtans dag... Jobbet bjussa på fika idag. Lite förtidigt för min del att mumsa på innan kl 9. Men heeey, dagen är ännu inte slut :)  Tror nog det slinker ner i em. Slottsstek, pot & gräddsås står på lunchmenyn idag..
Efter jobbet ska jag kila iväg på en ansiktsbehandling som jag fick av en superunderbar vän i vintras. . Ska bli najs.
Hapy Valentin <3

torsdag 13 februari 2014

Torsdagslyx

Jag, soffan, en ask vindruvor..Och fjärrkontrollen!  Aaaaah.. De andra har gått och lagt sig... :)

Beslutsångest..

På söndag vankas de kaffekalas här. Jag fyller år på måndag.. Ja, enl passet iaf.. Jag orkar inte ha middagsgäster detta år.. Men baka älskar jag! Så då passar ett gammalt hederligt tårt - och kaffekalas förträffligt! Meeen, jag vet inte vad jag vill baka.. Eller jo, men kan inte bestämma mig.. Ha ha ha.. Har lite beslutsångest faktiskt...
Tårta, med Rice crisp.. (var typ 15 år sedan jag gjorde den, samt att den blev misslyckad..)
Dajmtårta
pavlova tårta
Godistårta
Kärleksmums
Muffins
Kolasnitt
Negerbollar
Cheesecake med tryffel
Dajmcheesecake
Hallontårta
Småkakor med choklad i
Kanelbullar
Silviakaka

Med mer med mer...

Vaaaaad ska jag baka....???  Hinner inte allt... Får bli lottning helt enkelt :)) 

B - day för systerdotter

Igår fyllde min fantastiska och snygga systerdotter Emma 27 år!

27 år.... Hallå... Du var nyss 7 typ.. Eller iallafall 20.. Du lär alltid vara 20 i mina ögon. Inte ett år äldre...

Hon bor numera i huvudstaden.. Så träffas inte superofta.. :( meeeen, hon kommer ner till helgen, och hit på söndag, på mitt kalas.. Så då ska vi umgås ett slag iallafall ;)  muuuusigt.
Får ta mig i kragen och åka och hälsa på henne till våren, eller i maj, när de är finare väder, så vi, eller jag iaf, kan strosa runder som värsta turisten. (och spana in kändisar hehehe)

Stort grattis ditt lilla "freak" , löv jo! Hoppas du hade en förträfflig dag igår (ps vem var de fina rosorna ifrån? Någon loverboy?)

8 februari 2010

Kan inte fatta.. Det känns ibland som igår.. Men det är drygt 4 år sedan jag hade en "nära döden upplevelse". Natten mot 8 februari 2010 har varit bland det värsta i mitt liv.. Propp i benet och bägge lungorna fulla med proppar.. Hade jag somnat, hade jag inte suttit här idag. Jag är tacksam över att jag tror på andar, spöken, livet på andra sidan. För jag är övertygad om att min mormor var hos mig den natten och satte stopp för vad som var på väg att ske.  Min vad var svullen, ont så in i h vete hade jag, kunde knappt lika fram på den. Samtidigt fick jag knappt någon luft. Hade så ont i varje inandning, så ont så man inte vill andas.. Hade ju blivit felbehandlad.. I månader. De sa det var virus i bröstkorgen, som kunde göra ont. Titzes syndrom kalla dom det. Åt dikoflenak så ofta jag fick, tillsammans med Alvedon. Det förvärra sjukdomen istället.. Men ingen visste ju det var proppar.. De sa jag kunde ha ont i bröstet stundtals i ca 1 år.. Bara att härda ut... Typ.. Satt ofta upp och sov. Gjorde för ont för att ligga på rygg.. Denna natten, natten mot måndagen, då explodera även vaden.. Fy fasen.. Minns smärtan än idag..  Jag ville bara somna, så kl kunde bli 06:30, så lucas kom upp, och såfort jag lämnat honom i skolan, skulle jag ringa vc och få en tid.. Plötsligt hörde jag hur ytterdörren öppnades och smällde igen.. Kl var mitt i natten, tippar på 3el 4,Trodde jag skulle skita på mig.. Pulsen steg och misstankar om inbrott maldes.. Jag låg ju 5 m från dörren, i tv rummet.. Sovrummet är i andra sidan av huset.. Jag svalde, ryste, lyssna efter ljud... Ingenting.. Jag halta ut till dörren,  kände på handtaget.... Låst....
Så yepp.. Någon på andra sidan tycke inte det var min tid ännu...
Jag våga inte somna alls.. Det undermedvetna sa nej.. Jag satte mig och googlade på vaden.. Kom fram till det borde vara en propp. Benet var mega svullet, men inte missfärgad, så samtidigt kunde de vara annat.. Kl blev äntligen morgon. Samtidigt som jag körde lucas till skolan ringde jag vc. Fick en akuttid omgående. Var där efter 20 min och de skicka upp mig på akuten med en gång. Röntga både vad och lungor.. Jodå.. Proppar överallt.. De sa det kunde gått käpp rätt åt helvete, att jag hade "tur" som klarat mig. Lite sprutor, waran & stödstrumpor gjorde susen.
Jag är så tacksam jag fått en andra chans! Måste ha stödstrumpor var dag, och äta waran livet ut. Det gör jag gladeligen! Inte meningen livet ska ta slut när man är ung..

onsdag 12 februari 2014

Uppskattning - Me like

 Nu är jag inne på min 4e vecka på jobbet.. Så mycket uppskattning jag fått av kollegor och framförallt min chef, har jag aldrig fått någongång..!!!! Rektorn kallar mig : Stjärnan.. Bara en sån sak..  En magisk känsla delux. Jag blir då himla glad.. Känner mig stark, grym.. Jag "gör verkligen något" som gläder andra.. Jag.... som varit hemma för depression i 1 år... som mått så dåligt på förra jobbet... Jag har rest mig igen... Jag blir stolt över mig själv! Det pirrar i hela kroppen varje dag. Aj löv maj wörk helt enkelt!!!!
( nu vill jag bara ha papper på en anställning med, så inte mitt korthus rasar samman igen. Har en "date" med arbetsförmedlingen om 2 v )
 
 
Idag har jag fixat till ännu mer nere i rastgården. Tyvärr finns där inte tillstymmelse till eluttag därnere, så damsuga är uteslutet.. Jag har sopat och moppat golv för att få det lite frächt. Hämta 3 starka karlar som bar ner ett skåp som jag kan låsa om. Måste låsa in pingisracken och bollarna, annars snor dom dom tyvärr.. Sen möblera jag om lite, satte ner lite gröna växter.. Blev riktigt hemtrevligt hahahahaha
 
Flyttkarlarna . Inte många cm upp till taket....
Tavlor åkte ned längs väggarna pga smal väg.. , men Ahn var snabb och hängde upp dom igen
Fick även en elev att hjälpa mig ner med en bänk som stod i foajén. Så nu kan man även chilla där. Tänkte ta med ett par kortlekar, så ska jag utmana dom i skitgubbe eller stress hahahaha..
 
Tadaaaa
Min tanke är att flytta ner hela kiosken där med, iaf när jag är ensam.. Så slipper jag klona mig. Måste bara ha lite ström/el uttag först, så en kyl kan kopplas in...
 
Shitmajgadd vad det gått bullar denna vecka, och pålägg. .. Pålägget tog slut idag. På mindre än 1 v, har det gått 150 skivor ost, 2 pkt kalkonkött och 1 pkt skinka ( storpack) .. I morse när jag bredde, tog allt slut... Och inte lönt att ta in nu innan sportlovet. Men i morgon kommer det mer fruktsallad iaf. Underbart! Kommer bli glada kids.
 

tisdag 11 februari 2014

Kompishäng, succé middag och ilning till apotek

Lurre hade med sig en kompis hem idag. De ville göra smoothies till fikan. Absolut sa jag! De hade haft ett kapitel i engelskan som handlade just om smoothies, och alla hade tydligen blivit helt sugna. De gjorde enl det engelska receptet i boken, som är exakt som svenska hahahaha. Bytte dock ut äppeljuicen mot yoghurt samt skippade glassen.
 Så den blev på banan, jordgubbar och yoghurt. Men de gjorde allt själva och det var väl det som var tjusningen :) Sen lirade de dom pingis ett slag i uterummet tills de frös.. Drygt 1h. Gött att det används.. Själv har jag blivit helt slapp med det.. Tycker det är helt för kallt ;)
Wiktor stannade kvar på kvällsmat. Michael for iväg på fackmöte på jobbet så det blev bara vi tre. Jag hade tinat kyckling och gjorde en Kyckling i currysås med ris, grönsaker och bananer. O M G , vilken succé! Killarna åt som galningar..


Kycklingfilé, curry, lök, vatten, fond och lite kaffegrädde
Banannas
Grönsaker. mmmmmm
De tog vars 3 portioner, jag en ½ typ, sen var det slut... De rensade grytorna!! Underbart!!! Blir sååå glad när maten uppskattas.



Sen fick jag en påminnelse om att mitt Waran var slut. Naaaaaaj naaaaaj naaaaj.. Panik!!! Jag slängde mig i bilen 17:47 och körde i 190 till apoteket på Coop. Hade jag inte behövt.. De stängde kl 19 och inte 18, hahahaha... Och som plåster på såret hade jag även lite rabatt på burken.. Istället för 118 kr, betalade jag 22 kr..Tackarrrrrrrrr :)
 

Upp som en sol, ner som en pannkaka

Jag blir helt matt! Igår på jobb, var allt frid & fröjd. Vi skrattade, skämtade och hade kul! Idag var det en riktigt "hell day". Man liksom bara : vad hände där?
Min kollega jobbar inte tisdagar & fredagar, vilket innebär att jag klonar mig själv.. Jag är både i caféet och i rastgården /pingishallen.. Typ samtidigt. Idag lämnade jag ett gäng ensamma nere i pingishallen i ca 1h för det blev köbildning i kiosken (många ville ha bullar & choklad). När jag kom ner igen, i rastgården, fick jag en chock! Hur hinner dom med allt. Soffan var förstörd, stolar låg slängda överallt, papperskorgen var upp och nervänd, kvasten knäckt, ja, grejerna var överallt... 5 av 6 pingisrack var putts väck, liksom alla bollar.. Jag fick frispel delux. Skällde och och gorma på fel personer, enl dom själva.. "det var inte vi... De såg ut såhär när vi kom" Jo tjena, och tomten finns på riktigt också.. Grrr, morr, spott och fräs. Faktiskt, storma jag in i ett klassrum, utan att tänka. Rusa fram till en misstänkt och bad om rack och boll och meddelade att dom var utvisade från spelhallen för tid och evighet. Sen slog de mig vad jag gjort.. För läraren bara stod och log (att de var bra gjort alltså), jag bad om ursäkt att jag störde honoms lektion. Han e cool lugn, och sa de var helt okej. Och såklart fick jag inte racken.. "Det var ju faktiskt inte dom heller".. Läraren blev lika galen som jag var. Gorma på dom och fick hela klassen att gå och städa upp. Underbart!

Ooooo, om man kunde ta den ena och slå den andra med...  Givetvis gick allt detta ut över alla elever. Inga fick spela mer under denna dagen. Synd de drabbar oskyldiga.. Men så måste man göra, tyvärr.. Jag var inte poppis alls idag.. Skiter jag i. I morgon är en ny dag, och jag får hitta något sätt som fyller deras behov.. Man vill ju allt ska fungera, att de ska vara kul på rasterna mm.. Idag hade alla frispel.. Inte okej.
 
 

Du har en obesvarad kontaktförfrågan från Linda Berggrensson

 
Linda Berggrensson vill skapa kontakt med dig på LinkedIn. Hur vill du svara?
Linda Berggrensson
Linda Berggrensson
Cafe´biträde på Landskrona BoIS Fotbolls Akademi AB
Bekräfta att du känner Linda
Du tar emot påminnelser om obesvarade förfrågningar. Avregistrera
© 2014, LinkedIn Corporation. 2029 Stierlin Ct. Mountain View, CA 94043, USA

Veckomatsedel på jobbet

Vi får äta grymt god mat på skolan. Hotell Öresund som kommer med den, var dag. Riktigt lyxigt. 1-2 rätter per dag. Och klasserna väljer veckan innan vad som serveras.

Frukost

Blev sugen på en smoothie i morse.. Övriga i familjen tycker dock jag väsnas alldeles för mycket om morgonen.. Så idag knöla jag in mig i rummet längst bort, stängde 2 dörrar och körde gärnet i 1 min. Tror inte dom vaknade till hehe..
. Vatten, keso, yoghurt, skvätt juice, banan, kiwi, lite havregryn, en näve babyspenat, linfrö, kryddat med lite kanel & ingefära. Nom nom! 2 pp värde.
Till det, kaffe och en äggvita.

måndag 10 februari 2014

Sol sol sol, underbara sol

Vilket underbart väder! Halleluja, prisa gud! Att lite sol & blå himmel kan ge en sån energi.. Magiskt.

Letade upp solbrillorna och lekte med tanken att det verkligen var "vår"ute.. Stod i solen och jäste lite i stan i em medans jag vänta på syrran. Vi skulle på Nordea idag och bet in skatteskit för pappas lägenhet.. Jag fattar inte så mycket av det.. Tur mäklaren hjälpt oss. Magkänslan är ändå inte okej.. Känns som vi missat något.. Känns som vi bet in helt förlite.. Så jag känner ett stort behov att besöka skatteverket i morgon, för att checka läget.. Man vill ju inte bli återbetalningsskyldig.

Sen fick jag ett starkt begär av att ta en tur på slingan i underbara vädret.. Men det begäret försvann rätt snabbt när jag kom hem, så det fick bli crossen istället i 20 min. Same same but diffrent ;)

Seeen, har vi även fått mail av bryggaren i Spanien.. Han drar igång om ett par dagar, och vi har gjort första överföringen åt honom... Känns fantastiskt.. Pusslet börjar bli klart. Kommer somna med en skön känsla ikväll.. Äntligen är det igång! Om 2 månader är vi där nere.. I solen, klarblå himmel, värme, sommarkläder, öl, vin, i v å r t hus,  vårt nyrenoverade hus..

Första fyllan..

Hmm, hur gammal var man egentligen när man hade sin första fylla?? Satt och pratade med ett gäng 9or idag.. De kom in på fester och ragg och fylla.. Min haka trilla ner till knävecken.. Ifrågasatte hur gammal man är när man går i 9an.. 14, men blir 15 i år.. Wholy cow.. Shizez så unga de är.. Och de är så små.. Givetvis hade inte alla smakat på starka drycker.. Typ 2av 5.. När frågan kom till mig om hur gammal jag var när jag hade min första fylla, tyckte jag det var en helt annan sak hehehehe.. Men jo, när jag väl tänkte efter, kunde jag nog inte dömma dom.. Jag var nog själv i den åldern.. Eller...? Minns faktiskt inte... Men så var det nog.. Häxblandning av pappas sprit. Fy fan.. Hahaha.. Men än en gång.. Näää, inte redan.. dom är så små.. Dom ska inte hålla på med sånt skit! Försökte prata vett och etikett.. Förhoppningsvis gick de in hos en del.. Förhoppningsvis håller de sig till sport och idrott många år till :) 
"Lucas däremot, kommer ha sin första fylla vid 40 års åldern.." Typ.. Jag ska vaka som en "hök mamma" hahaha.. Han är 11 år idag.. Inte en chans i helvetet han dricker om 4 år.. No way hosay.. Han måste bevisa han är 1000 ggr klokare än sina föräldrar!