torsdag 30 januari 2014

Morgonens bränsle

Jag hade aldrig klarat av en arbetsdag utan frulle. Jag är inte alltid hungrig, men vet jag måste äta för att inte säcka ihop. Behöver inte vara mycket. Idag blev det ett ägg, lite keso med linfrö och bär och pyttelite müsli.

onsdag 29 januari 2014

Ibland hänger det på en liten jävla mikro...

Just nu, vill jag bara släppa en brakskit och gasa iväg..... som hon här.... Shit va skönt de hade varit

Jahooooooooooo, heeeej dååååååå Sverige
 
 
När man väl börjar slappna av, och inser att livet faktiskt kan vara lite najs, har haft bra flöjt ett tag nu.. Ja då kommer smällarna på löpande band känns det som.. Aaaaaaaaaaagh..
Micke fick köra svärmor till akuten i natt med misstänkt propp i benet. Oroar man sig? Jaaa.,har man svårt att somna om....Svar Ja. .. De var ingen propp tack och lov... Hon hade fått en "stressfraktur" och var hemma igen kl 03 inatt. Phuuuu
 
Och sen Spanien...... Nu trodde vi att köket i Spanien skulle börjas fixas på måndag, av en ny snickare, då vi igår tröttnade på den förra, och sa upp honom.. Sa åt honom att vi inte vill ha hans tjänster mera. Gubben blev dels aldrig klar med en hel offert, sen fattar han inte hur vi menar, trots grundlig pedagogisk förklaring i omgångar,, trots han är svensk. Nu kommer han från Norrland, men egentligen borde han komma från "Småland" .. 
Igårkväll valde vi en engelskman, som vi haft sms & mailkontakt med . Kändes toppen... !!! Och billigare än gubben.
Idag har vi mailat  med honom lite fram och tillbaka om lite saker det var missförstånd med ( inga stora saker, bara annan färg å vitvaror) Sen när jag väl skickade mailet om att  han inte skulle glömma att det ska vara en  in byggnadsmikro...Ja då svara han snabbt att vi kunde se oss efter en annan snickare.. "Vi bara ändra och ändrade, och satte han i massa extra jobb med att kolla upp gråa vitvaror, och ritningen av köket förstördes när en mikro skulle byggas in... MEN VAD I H- VETE????
Nu har jag skrivit tillbaka och bönat och bett om förlåtelse, att jag är strulig och glömmer saker, vi kan skita i mikron, bara han fixar det andra...
Vill han inte fortsätta, känns allt bajs bara... Vad fasen ska vi ta oss till...
Men, men, efter regn kommer solsken. och även detta senarie ska väl lösa sig.... För allt löser väl sig?? De sa iaf han som sket i vasken!

måndag 27 januari 2014

Hemmagjord müsli

Igår gjorde jag en laddning müsli med smak av kanel. Så jefra gott med hemmagjord!!

Kanelmüsli

3dl havregryn
1/2 dl kokos
1dl krossat linfrö
1dl solrosfrön
200g pumpakärnor
2dl nötter, typ mandel, hasselnöt el osaltade cashewnötter.

1dl vatten
1tsk sirap
3/4 dl honung
1/2 dl neutral olja
2 msk kanel

Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Blanda vatten, olja, honung, sirap & kanel i en annan skål och häll sedan över grynen/fröna. Blanda väl och sprid ut på en plåt. Rosta i ugnen i ca 15-20 min på 210°. Rör ofta så de inte bränns.

När allt e tomt, häll upp i burk. Smaklig spis ;) 

söndag 26 januari 2014

Världens bästa syster

Ååå, istället för att köpa ett löpband, så får jag låna syrrans crosstrainer! Jodiladihoooo!! Hon e underbar!. Nästa vecka ska de börjas bränna kalorier!

Årets första..



lördag 25 januari 2014

5veckors kontroll

Idag var det vägning inne på vv. Tajm för 5veckors kontrollen. Det var minus på vågen. Jodiladihoooo!!! Alltså har det lönat sig att skita i lösgodis, Marabou mjölkchoklad och alkohol . 1v kvar av januari, och jag fixar nog denna månaden galant. ...




torsdag 23 januari 2014

Dag 17

Phuu, nu börjar de bli riiiiktigt tufft.. Och i morgon ännu värre med ytterligare 30 sek! 2 1/2 min, o m g!
Fattar verkligen hur jag ska orka 3 & 4min ..

onsdag 22 januari 2014

Syslöjd

Igår och idag har jag vikarierat som "syslöjdslärare"  Jag behövde inte ta spanskan ;)  Det var intressant och lärorikt, både för mig och eleverna. Hahaha, jag kan fasen inte trä en maskin! Har inte haft syslöjd sen 6an.. Möjligtvis någon enstaka gång på högstadiet.. Men jag vet jag hade träslöjd där... För vist fick man själv välja vad man ville ha då?? De är jag övertygad om. Skitsamma, det var kul iaf. Har även hjälpt till i kafeterian och matan. Allt känns toppen,! Trevlig personal, gott kaffe (zoegas), nä, jag ångrar inte en sekund av mitt beslut!
Jobbar ca 4h/dag, och om 2v hade jag tänkt öka till 5h. Trött som en gnu var em och kväll. Men man vänjer sig nog snart! :)) 

Frukost

2 finn crisp
1 ägg
1dl Naturell yoghurt 0.5%
Frukt

Tot 4 pp och jag är mätt läääänge :)

måndag 20 januari 2014

Första arbetsdagen - check

Kommer somna utan sömntabletter inatt känner jag.. Shitmajgadd så trött jag är.. :)
Många nya intryck, många nya ansikten, namn att reda ut. Har lärt mig 2 namn idag. Kicki, som jag jobbar med i cafeterian, och en lärare som hette Rolle.. Sen har jag hälsat på säkert 7 till, men minns fantomme inte vad de heter.. Crazy ;)  Gick bra idag. Mest minglat, beskådat. I morgon ska jag stå i caféet själv. Samt jag ska hjälpa till på spanska lektionen direkt på morgonen, tillsammans med rektorn, tills vikarien dyker upp.. Hahaha, kan bli spännande! Jag kan ingen spanska. Syrran kom med en superide : be kidsen lära dig de dom lärt sig förra terminen! Så tja, så får det bli.

Fusklassagne

Veckohandlat idag.. Brukar gilla det, men idag var de drygt, och dyrt. Bläääää.. Enkel matsedel i veckan :Fusklassagne, omelett, pasta & köttfärssås, blodkorv, fl ytterfile m pommes, samt kassler i grönpeppar sås. På lördag blir det "Operation äta ute " Då ska vi på cup med lurreman på em, nere i Bunkeflo.

Idag hade vi Fusklassagne! Mmm, flera flera år sedan vi gjorde det. Gott!

600g nötfärs
1 lök
2 1/2 dl kaffegrädde
1 tärning köttbujong
1 msk mjöl
Soja
Ketchup
Salt & peppar

Ostsås :
3 dl lättmjölk
1-2 msk mjöl
2dl riven ost 17%

Kokt spagetti

Bryn lök, tillsätt mjöl så de blir lite "geggigt". Tillsätt färs. När allt e färdigbrynt, tillsätt övriga ingredienser.
Undertiden pastan kokar, gör ostsåsen. Värm 2 dl mjölk. Blanda sen i redning av resterande mjölk och mjöl. Vispa mycket tills allt tjocknar. Ta sedan bort kastrullen och rör ner den rivna osten.
Sen varvar man spagetti med färs i en ugnsfast form (avsluta med spagetti) och häller över ostsåsen. Gratinera i ugnen på 225° i ca 15 min eller tills de fått en fin färg!

Uppe innan tuppen

Släckte datorn helt försent igår.. 00:00 åkte locket ner. Vet inte när jag somnade.. Men vaknat titt som tätt hela natten.. Jag är såå nervös inför nya jobbet.. När klockan ringde 06:10 trodde jag de var ett skämt. Bara att masa sig upp, dricka massvis med kaffe, så vaknar jag snart till liv. Känner mina ögon hänger ner till hälarna just nu.

lördag 18 januari 2014

+ - 0

Idag visade vågen + - 0. Samma vikt som förra veckan.. Känner lättnad, men ändå lite morr och fräs.. Jag vet att det är motion som saknas.. Har inte varit ute och gått en ändaste runda i veckan.. Nu får jag ta mig i örat och bege mig ut i veckan. Hur svårt ska det egentligen vara ??? Jag är så in i h-vetes laaaaaaaaaaaaaaaaaat ( bitchslap) 

fredag 17 januari 2014

Kramkalas och gåva

Då var dagen kommen. Sista arbetsdagen på Kvd. På måndag börjar jag på Landskrona fotbollsakademi :)) Mycket spännande ska det bli.
Dagen idag har bestått i att packa ihop mina prylar och skeppa iväg dom till Kungälv. Hade med lite köpefika till kollegorna. Jag fick även en superfin present av dom. Massa te, kaffe & choklad från Flizans butik i stan. Lövligt!
När avskedet och kramkalaset var över, drog jag och Irma ner på Maddes och käka lunch. "Sista måltiden" hehehe.
Har varit på kvd i hela 9 år.. Shit vad åren går. Har många roliga minnen att ta med mig, trots att det inte alltid varit kul... Inte sista tiden iaf.

Borde sova..

Kl är 00:29, jag sitter kvar i soffan ännu... Vill inte lägga mig, kan inte somna.. Kl ringer om 7h..  Mycket bubbel i magen.. Oro, pirr, stress, lycka mm. Min sista dag på kvd i morgon.. Alla mina saker ska antingen slängas eller tas hem. All elektroni såsom dator, mobil, telefon, skärm ska packas och skickas till huvudkontoret. Bankdoser ska lämnas tillbaka till bankerna. Avskedsmail ska skrivas. Man ska säga hej då till sina kollegor.. Allt på 90 min.. Får nog lägga några minuter till.. Kör lite övertid sista dagen :)
Jag slutar, kommer inte fler ggr. Ny spännande resa börjar på måndag.. Superkul, men nervöst... Men kommer göra mig gott.

torsdag 16 januari 2014

Smoothiefrulle

Lite fryst mango
2dl vatten
1äggvita
1 näve babyspenat
1banan
1 msk havregryn
Lite naturell yoghurt
1 msk linfrö

Mixa allt. Drick & njut! 2 pp

onsdag 15 januari 2014

tisdag 14 januari 2014

"du kanske inte ska le med öppen mun "

Idag var jag på möte vid 13 snåret. (ett fantastiskt möte)  Då Lurre varit hemma själv hela fm, fick han hänga med. Innan vi gick in, kika jag via backspegeln på mina tänder så inga matrester eller annat syntes. Tur jag kika och var utrustad med tandpetare hahaha. När jag var klar sa Lucas :
- Du är fortfarande smutsig på framtänderna därnere..
- Ja, de går inte bort,  skitiga av kaffe och cigg
-Mamma, då ska du nog inte le idag med öppen mun!

Hahaha, sanningen från ens barn... Underbart! Jag "log" och skrattade med öppen mun, och allt slutade lyckligt, trots "skitiga" tänder ;)

Känner mig såhär nu


 
Är det nu det vänder?

måndag 13 januari 2014

Eget "gå band"

Jag vill köpa eget gå band... eller promenadband eller vad det heter... Men helt fördyra för min budget nu..
Men tänk att ha lyxen att ha ett hemma.. Inget dåligt väder att skylla på om att man inte kommer ut... Hmmm, får nog ut och fiska lite på blocket.. Vem vet ; plötsligt händer det :) 
 
 

"Ordningen återställd" varade 2 dagar..

Rutiner, ordningen återställd, jo, tjeena.... De varade i 2 dagar.. tors & fre förra veckan..
Idag har Lurreman varit hemma. Han mår illa, har ont i magen och är hängigare än en vissen planta... Men, jag hade inte tid att vabba idag, så han fick faktiskt vara hemma själv. Efter jobb ( jag jobbar bara 1½h)  hade jag ett möte på arbetsförmedlingen och sen var de dax för veckohandlingen på maxi..  Och han fixa det galant!. Men det går inte att koppla av när man vet han är sjuk.. Man kollar mobilen 1000 i timmen om han ringt, messat eller något... Så det är lite stressigt ändå ,att inte vabba...för samtidigt tycker man synd om honom, då han säkert vill ha sällskap..( jag fråga om jag skulle ringa ner farmor, men det ville han inte )  
Och i morgon har jag möte på jobbet under fm, och efter det ett viktigt telefonsamtal att utföra. Så om han är sjuk i morgon också, får han klarar sig själv igen, ett tag . Han har ingen feber eller är supersjuk, då hade jag naturligtvis prioriterat annorlunda. Michael har också mycket på jobbet, samt vi vill ha en hel, ny månadslön i januari hehehe.. Jaja, sicket i-landsproblem man har... Nästa vecka är säkert "ordningen återställd" även här hemma.
 
Ingen promenad blev det heller idag.. Har bannemig inte hunnit.. Men i morgon ska jag unna mig en runda. Dock har jag utfört min plankutmaning, är på dag 7. Idag kan jag inte förstå hur jag ska fixa sista dagen.. Men men, en dag i taget.
Kvällssnackset blev en hög morötter o massa te. Mmmm! 
Middagen ; pasta med krämig baconsås.
 
 

lördag 11 januari 2014

Yes

Vägde mig hemma idag. Äntligen var det minus på vågen idag. -1,5 kg på 2 veckor. Nu hoppas jag att jag fortsätter promenera och göra plankutmaningen och inte ger upp bara för det gick bra idag.. ( ibland har jag tendens för det hehehehe ) Var ute och gick 2 ggr denna vecka, och nästa vecka hopas jag på 3 promenader.




torsdag 9 januari 2014

Massage

Idag var de dax för årets första massage på jobb. Så skönt att starta dagen så. Tänk om man kunnat göra det varje dag. Sicken lyx!

onsdag 8 januari 2014

Spåra ut ikväll..

Yes, ikväll spårade jag ut rejält! Shit hapends. Men i morgon är en ny dag, och jag är på rätt spår igen!
Var och hälsade på min fd arbetskamrat Gunilla i Glumslöv. Hon tillhör den "äldre" generationen. Det var framdukat glögg, russin, mandel, mandelmusslor, små hembakta kakor som brysselkex mm,  mjuk pepparkaka, kaffe och mozartkulor samt någon chokladelefant.. Och yepp, jag åt av typ allt. She doest't take no for an answer! Då blir hon sur & grinig . Och sura miner önskar man inte en onsdagskväll hehehehe. Vi träffas bara varannan månad, så jag kände att ett snedsteg var helt ok idag :)

Jag var även ute på en pw på drygt 5km med innan idag. Samt plankan är gjord. Så urspårningen borde bli + -  0.. Min tanke iallafall hahaha.

Härdar ut.. eller inte...

Just nu är jag så godissugen så jag vet inte vilket ben jag ska stå på.... Fy faaaaaaaaaaan va gott de hade suttit nu med en fetepåse från karamellkungen, 200g marabou, och lite goa kakor från ett cafeé ..
Shitmajgadd va gott!! Är riktigt nära på att bryta mitt nyårslöfte nu... hehehehe





 Meeen, bara att hålla ut!!! De tar väl ett tag för kroppen att vänja sig .... Intalar jag mig själv iaf hehehehe.. Ska bli spännande att hoppa upp på den digitala på lördag morgon.....

tisdag 7 januari 2014

Plötsligt händer det ..




Jaaa, plötsligt händer det... Efter jag käkat min goa lunch idag, hemmagjord morotssoppa, och serverat Lucas  + kompis lunch, så svidade jag om till "utochgåkläder", laddade återigen hem Runkeeper ( som verkligen inte fungerade idag, grrrr, morrr & fräs, funkar den inte i morgon, byter jag app helt enkelt!) och begav mig ut på en pw promenad på ca 40 min. Hade även fört in en ljudbok i mobben så jag hade något att lyssna på, annars blir det för tråkigt när man går ensam....

Och nu ikväll, har jag plankat mina 20 sek.... Ska bannemej göra utmaningen!

Det är så jefra jobbigt i början med att "komma igång med motion" Jag har verkligen ingen, noll, nadda, motivation ännu.... Men tänkte att om jag tvingar mig själv ett tag, kanske den växer fram igen... För någonstans, långt in i kroppen, vet jag att den finns.....

Om man skulle....


måndag 6 januari 2014

Aj löv rutiner

Imorgon börjar jag jobba. Både skönt och inte skönt. Skönt att rutinerna börjar komma igång igen, men oskönt jag inte fått ett annat jobb. Jag trodde jag skulle vara kvar på kvd till max jul.. Men ack nej, det är bannemig svårt att få jobb! Har satsat på fel utbildning helt enkelt.

Lucas håller jullov 2 dagar till, eller studiedagar som det heter. Så på torsdag är ordningen återställd på torpet igen! Härligt. Jag älskar rutiner! Ser ut som kriget härhemma. Skitit, dammig, rörigt, saker överallt. Men jag har inte haft ork eller lust att röjja.... Hjälper ändå inte när alla går hemma och "häckar". Rymmer man undan på ett ställe, ser det ut som Beirut på ett annat ställe 20 min senare.... Sant! ;)  jag går banannas inombords :) 
Men men, sånna är vi.. Men på torsdag,,,, efter jobbet, då jefrar ska de städas, hej & hå. Och de ska hålla helgen ut iaf.. Moahahaha..

Utmana mig själv

Städa bland gamla papper idag som hängt på frysen i evigheter. Hitta de långt bak i en magnet.. Hmm. Nyårslöftet var ju bland annat att röra på mig mer... Så då kom ju detta lägligt! Jag utmanar mig själv helt enkelt...
Tänkte ta en promenad nu när jag ändå väntar på att Micke ska komma hem.. Men de regnar ju ute, och ska till Maxi sen.. Hmm, regn kontra soffa...  Tja, jag får fundera... Men dagen är ju inte slut ännu.. Jag kan ju alltid ge mig ut sen ;)

Slut på olja..

Dehär med att "svärfar" på seansen, sa att min bil inte var okej ännu, kom jag att tänka på idag när jag skulle köra till c syd... I fredags skämtade jag om att ; haha, aja jag får väl kolla oljan då. ..
Jag kollade oljan innan jag satte mig bakom ratten....  Nada olja i bilen... o m g ... Vilken tur att jag fick en känsla... Tänk om jag kört och hela bilen hade rasat samman.... *dyrt*!!! Och såklart hade vi ingen olja hemma... Grrrr morrr fräs!
Så jag gick in igen och siter nu och rullar tummarna och väntar på att Michael ska komma hem. Han fick dra iväg å ett "jobb" i Teckomatorp. Någon som behövde hjälp med en dator eller något...
Jag som behövde komma hemifrån ett tag... Komma utanför murarna en stund..

lördag 4 januari 2014

Seans, ost, vin & mys

Igår var vi 4 brudar hemma hos min gode vän E. Vi hade bokat en seanskväll med samma tjej som vi hade sist. Efter hon hade berättat sitt så korka vi upp vin, duka fram lite ostar, kex, pepparkakor, gotter, saltapinnar mm (jag höll mig borta från godiset, men kötta in ost & kex i munnen, och salta pinnar )
Seansen är svår att beskriva. Det var både och igår. Vissa saker stämde in, andra inte.. Kändes inte lika som sist. Men jag tror ändå på det, stenhårt! Tänk att ha gåvan... Det önskar jag att jag hade. Iaf, om de nu stämde, så var både min egen pappa där samt min svärfar. Jag skulle kolla min bil igen,,, den var fortfarande inte helt okej... (hrmpf) Jag skulle skriva mer, på ett finare papper, mina typ tankar, då jag inspirerade människor...  Jag var även omtyckt av många och betydde mycket för många, mer än jag tror....
Pappa har ännu inte "hälsat" på mig (inte mina syskon heller) Han kommer när jag är redo för honom... Tills dess busar han med barnbarnen sålänge.

Nästa seans ska vi prova en annan sierska.

Vi satt och åt, drack, röka och snacka fram till 24 slaget. Många skratt blev det.

fredag 3 januari 2014

Ny app


Jag gjorde som så många andra gjort. Ladda hem en ny app Flipagram..  En riktig kul app. Men när jag insåg att jag har över 2000!!! fotto i mobilen så var det svårt att välja.. Jag blev lite stressad hehe. Så de kommer garanterat bli fler filmer om året som gott! ;)  Och jag är av med vissa bilder.. Eller jag hittar dom inte iaf.. Men nånstans i mobilen finns dom.. "Tömma bilder"  vad är det liksom....???

Jag skapade ett flipagram med @flipagramapp - ta en titt http://flipagram.com/f/hCXprhv6D8 !

Puff i soffan och abstinens

Nu har det gått 2 dagar utan något som helst som har med godis att göra.. Och ja, faktiskt är det tufft.. Har haft en grym skallebank idag och smått irriterad av allt möjligt.. Men bara att härda ut. Det k o m m e r att vända, i know! Har kört massa frukt och finn crisp när det varit lite jobbigt, och det hjälper. Sjukt egentligen hur beroende man kan bli av socker... galet... men samtidigt intressant ;)
Sitter nu och har "egentid" framför burken.  Resten av huset sover sen 2h tillbaka.. Jag tittar på vad jag vill... Ingen som frågar om vi kan se annat, byta kanal etc.... Jag chillar, zappar och "puffar" på min e-cigg ,,, Lyxigt värre  
 
 
I morgon kväll blir de dock lite av en "syndarkväll"  Jag ska på seans... Igen... Och efter det ska vi dricka lite vin... Kommer bli mysigt. Vi e samma gäng som sist, och samma sierska kommer. Jag hoppas min pappa kommer i morgon... Sist kom min morfar.... Kul det också..Men jag minns ju inte honom så väl... Men jag har fixat till min bil som han bad om hehehehe..
 
 
 

torsdag 2 januari 2014

Nya tag - Hepp!


Idag, 1 januari, var det dax att ta tag i mig själv. Efter jag gett mig ett par lavetter i huet, ruskat om mig själv, knipit mig i bilringarna, fladdrat med alla mina 8 hakor och ifrågasatt h u r jag kunde tappa kontrollen den senaste månaden, så satte jag mig och skrev i min checklista. Såg bra ut!Phuuuu.  Alltså en bra start på det nya året. Nu jädrans ska det antecknas stenhårt igen.
Jag gav faktiskt ett nyårslöfte igår med. Inget lösgodis el choklad under hela januari. Alltså inte ens på min syndardag, lördagar. Behöver jag gotte, så är det enbart Vv´s godis som gäller. Ja, jag tog bara januari ut just nu. Bara det är en utmaning för mig.. Hur ska jag klara mig  utan mina hallon lakrits skallar, och allt annat gott... Men 1 mån ska väl gå bra... Sen blir det kanske någon anna utmaning 1 feb... Sen lovade jag med att jag skulle röra på mig mer än jag gör, dvs - nada, hahaha.. Jepp. Måste ut på promenader 2-3 ggr i veckan.. Varför har man blivit så jävla lat???? 



 
 
Och julen är utstädat!!! Känns sååå skönt. Nu drar vi mot ljusare tider och blickar mot påsken.
Julen är en mysig månad. Älskar tomtar, julgran, allt stök, pynt mm. Men är faktiskt jättetrött på det till nyår. Efter 00:00 slaget vill jag gärna få väck allt... Och enl tradition, så åkte allt idag. Nu är allt som "vanligt" igen....

onsdag 1 januari 2014

Lugn och härligt nyårsafton

Vi firade hemma igår.. I all enkelhet, jag mannen och Lurre. Vi började med pingisturnering på em. Jag var överraskande bra, men ändå sämst. Idag har jag träningsvärk i armen hahaha. Sen käkade vi foundy, med oxfilé, pommes, grönsaker och goa såser. 2 die for!! Efter maten vilade vi i soffan ett tag, innan de var dax för x box kineckt. Vi körde dance 4,sportspel, fånga pengar spel, mera sport... De ända jag var kung på var bowling. Där ägde jag fett! Vi lekte även PRO, och spelade bingolotto på tv 4. Där fick jag bingo minsann på första brickan.... Och vinsten var "en ny lott".. Var ruggigt nära 1mille i sista spelet.. När bingolotto var över gick vi ut och smällde upp Lucas pyropack. Sen spelade vi mer x box och invänta 24 slaget.
Kl 23:55 gick vi ut och tutta på vårt eget och skåda alla andra fina raketer.
En underbar afton i all enkelhet. Och jag gick i pyjamas brallor heeeela dagen & kvällen. Lyx!! ;)