fredag 30 augusti 2013

Stöttat Ung cancer

Jag har stöttat Ung Cancer för första gången. Känns riktigt bra! Beställde ett snyggt armband. Har sett många ha det, och tänkte jag med skulle visa min omtanke.

Skolbesök & snabblagad lunch

07:50 ringde Lucas hem och berätta han glömde gympakläder.. Crap.. Gympan är nu på em, så jag hojja upp nu på lunchen och överlämna påsen med kläder. Han visade sitt skåp & klassrum. Stollt liten herre :)
 
 
Sen bajka jag hemåt för att inta min lunch. "Omelett på mitt vis" 
1ägg & 1 äggvita vispas ihop ( japp de räcker med det, behövs inga andra saker när det ska vara "lite lightare" ) . När de stekts på en sida, lägger jag på 1 skinkbit som jag idag bredde på lite philadelpia ost och hacka ner lite vitlök på. Sen steker man klarat på andra sidan och innan man hinner blinka är det färdigt! Snabblunch de lux.
Å gott är det! 2 pp med, kan de bli bättre?
 
 
 
Lämnade min bil idag med för avtextning. Får inte längre köra runt med reklam.. För dyrt för företaget.. Skitsamma.. De står för alla kostnader samt polering av bilen. Ska hämta den igen på måndad. Roffe var schysst och körde mig hem idag
 
 
på måndag är den en "helt vanlig Huyndai"  Kvd bilen är ett minne blott...
 
Nu blir det fredagsrundan med Maria, och i em vankas det våfflor härhemma  

torsdag 29 augusti 2013

Nypolerad & läkarbesök

Idag efter jobbet åkte jag upp till Face & Body för lite behandling. Plockade bryn (aj som in i h vete... *bölar*  lär mig nog aldrig att de bara gör ont för stunden, men de gör förbannat ont. Jag e väll en kärring...) Nu ser jag iallafall inte ut som Ernie mer.
 
Vaxa även muchen, så Lucas slipper oroa sig att hans mamma förvandlas till en man varannan vecka..

 
 

Som en ny fräsch kvinna, åkte jag vidare till kyrkogården och "hösta" lite hos pappsen. Planerade lite ljung, samt satte dit en gravlyckta jag handlade på Maxi (49kr! Bra pris) för ett tag sen. Efter jag berättat om min sommar för honom var det tajm to go home.
 
 
 
 

Jag "hetsåt" lite vv soppa (rätt smaklös!!!! nästa gång ska jag salta lite och slänga i extra champisar) för att hämta Lurreman 14:30. Tid för undersökning av hans knän.
 
Det var inga Schlatterknä han hade. Skööönt! Till 99% är det hans muskler och senor som behöver få extra stretching. Så fick ett papper med lite övningar, som ska göras minst 2 ggr /dag. Hon var väldigt duktig, undersökte honom noggrant, prata och frågade honom saker hela tiden. Precis som man vill ha det.
 

Fredag i morgon! Så skönt. Jag är helt slut om dagarna och kvällarna, trots jag bara jobbar 1 1/2 h/dag. Det tar hårt på en i början. Ändå är jag bara mest social därinne.. Och till fredagsfikan har Lurre beställt Våfflor, med sylt & grädde. Själv tror jag att jag tar en banan eller något... Mmm, spännande... Hehehe
 
 

Åh, i morgonkväll ska vi även ner på Clubhouse, på lite Aw, med Linda & Chrille. Ska bli skönt att slippa laga mat!
 



 

onsdag 28 augusti 2013

Aj min r%#

Har nu cyklat till jobbet i 2 dagar. 5km i vardera riktning. Nu har jag så jefra ont i rö%@n så jag vet inte vart jag ska ta vägen..
Otränad? Jaaapp! Men får vara glad sålänge de är goeväder att cykla i. Ingen blåst, och nästan raksträcka. En ända mördarbacke, och den finns i Häljarp. Ca 3 m lång, hahaha, men jääääävligt brant! ;) 


I morgon blir de bilen iaf.. Hehehe 

tisdag 27 augusti 2013

Måste kräka av mig lite...

Nu har skolan varit igång ett litet tag. Ny skola, stor skola och mycket ansvar.... 
Jag tycker bestämt att våra "10 åringar" är helt försmå för att ta ansvar för sina läxor.. I 2 år, har man varit van att fröken /läraren, skriver ner kommande veckans läxor, 3-4 st, och går igenom dom.. Så läxor är vi vana vid... MEN, att dom själva ska ta ansvar, själva bedöma vilken nivå dom ligger på i matte, själva planera sin vecka med skolarbete & läxor... De är heeelt nytt för oss. Och än en gång, 10 åringar är försmå för detta. Dom går i 4an. Ja, jag är förbannad!!  Vi har frågat & frågat Lucas om de funkar i skolan, inga läxor? Svaret har varit : Nä, inga läxor, dom har inte sagt något. 
Idag, när han kom hem, hade han både engelska & matteboken med sig hem. Han var totalt förstörd för han hade jättemycket att räkna. Var på tal 10 och ska vara på 85 innan fredag är slut. I morgon har han inte matte på schemat, inte heller på torsdag,  alltså 1 lektion kvar. Samt att han sa att man "får inte räkna hemma mer än 30 min /dag" det har matteläraren sagt, för det ska inte kännas jobbigt att räkna...
Eeh, okej, förklara då gåtan hur detta ska gå ihop! Det blev nästan 1h i em . Vad ska man göra? Grabben måste komma ifatt... Lucas är inte heller den tuffa & stöddiga killen, som skiter i vilket. Han vill lära sig. Men tyvärr skäms han för att räcka upp handen och fråga om han kör fast. Han sitter hellre då och funderar själv och hoppas på att finna en lösning. Så inte så underligt då han var på tal 10.
Reagerar inte lärarna? Dom måste ju se han bara sitter och tänker?
Sen får eleven själv bedöma sig om de tillhör dom som vill ha lättare matte, eller om dom tillhör dom som vill ha lite svårare.. Såklart tog Lucas den lätta. Men läraren har inte frågat någon i klassen vad som valts, genomgången är samma för alla. Diagnostiska proven är samma för alla... Konstigt man blir upprörd? Snacka om att skaffa stress & prestationsångest för barnen.. Iaf för mitt...
Sen går där en "röd tråd" på Facebook, där lärarna kan svara på frågor, om vi föräldrar undrar något. Veckoplanering läggs ut mm. Men vad är det egentligen? Vist, Facebook är bra. Men tänk på alla dom som inte har Facebook?? Hur får dom info, om dom undrar något? Inget skrivs i elevdagboken. Det kommer som sagt en veckoplanering var måndag.. Och på fredagen ska allt vara klart..
Känner jag är väldigt negativ nu. Men när man nattat en nervös/ängslig son , som tycker han är kass/suger i matte och att han ska räkna varje dag hemma nu, tills han är ifatt, ev i helgen med. De var inte så kul... Hoppas vi kan ta lärdom av detta, så resten av terminen blir bättre. Men än en gång: Barnen är försmå för att fixa allt detta själva, de går på mellanstadiet, inte högstadiet!
Over and out, peace!

Löparnaglar... Man tackar!

Igår var jag på fotvård här i Häljarp. Mer än 2 årsen jag var på sånt, och de var då i Thailand...
Min tånagel sprack i Spanien. Skitäckligt! De sökte mig... Mitt i, och jag såg att de kom en ny undertill. Så jag drog själv bort en fjärdedel. Blä, kräk, ulk, uääää.. Så igår skulle hon fixa till dem. Underbart! Hon fila ner dom, slipade, klippte alla naglar, fila bort alla mina förhårdnader och avslutade de hela med fotmassage. Asså, de var så najs! Hädanefter ska jag besöka henne 1 gång i halvåret (minst)
De bästa var ändå när hon frågade om jag var en "löperska "? Jag hade typiska löparfötter & löparnaglar... Jo, man tackar! Hahaaha.. (självklart svarade jag " yepp" med glimten i ögat) 

måndag 26 augusti 2013

Schlattersknä?

Anledningen till att Lucas springer som en farbror, är att han till 90% har drabbatts av "Schatters knä...
har fått tid på Idrottskadekliniken på torsdag för undersökning...
 

Bakgrund

Schlatters sjukdom är en vanlig orsak till knäsmärta hos barn och ungdomar i 8-15 års ålder. Det är vanligast hos idrottsaktiva barn och ungdomar och vanligare bland pojkar än flickor. Flickor får vanligen sina besvär tidigare än pojkar. Sjukdomen har fått sitt namn efter en schweizisk och en amerikansk läkare, Carl B Schlatter och Robert Bayley Osgood.


Orsak

Den stora muskeln på lårets framsida sträcker i knäleden. Muskeln fäster via knäskålen och knäskålssenan på framsidan av skenbenet (tibia) just nedanför knäet. Denna punkt benämns tuberositas tibiae. I det omogna skelettet hos barn och ungdomar orsakas besvären av upprepat drag i det omogna senfästet.

Symtom

Schlatters sjukdom ger lokal smärta vid tuberositas tibiae och besvären kommer oftast i samband med idrott med mycket hopp eller löpning samt vid idrotter med direkt tryck mot området som vid knästående. Ibland ses samtidigt en svullnad i samma område. 20-30 procent får besvär från båda benen.

Match, nya pjux & kräftskiva

 Lördagen inleddes med match på Gyavallen i Stenestad.. ( tror jag vi var i... hahaha, lite utanför Eslöv ) Förlust blev det iaf.. Gatt dammet.... Vi som var så taggade....
 
 
 
 
Lucas sprang som en gammal farbror.. Benen kom inte upp, och inte bak...Såg ut som han hade ont i fötterna... Så efter matchen när Micke drog på möte, drog vi ner på C Syd och shoppade nya dojjor. Hade fått order om att inte komma hem med något annat än Nike... Ett par bra Nike...
Så efter vi fikat lite bagett, kaka & kaffe, våldgästade vi Team Sportia. Han provade 4-5 olika par och fastnade tillslut för ett par som var riktigt sköna
 
 
 
500 kr fattigare åkte vi hem. packa övernattningsväska, och drog till Marcus där han skulle spendera natten.. För vi var minsann bjudna på Kräftskiva i Rydebäck... Barnfritt till på köpet. Woohooo, Paaaaardyyyyyy....
 
 
 
Vi var det gamla hederliga gänget om 10 st, som även firar midsommar tillsammans. Alla hade med sig sina kräftor själva, värdparet stod för resten.
Då inte Micke äter skaldjur, fixa vi en kyckling till honom, och jag tog istället en påse räkor. myyyyycket gott!!!
Fint dukat, jättegod mat, roligt sällskap, massa skratt bjöd denna kvällen oss på.
Ett megafat med kräftor. Jag lekte tjuv ( smålänning), och tjuva åt mig 3 st.. Ingen märkte något Moahahahaha
Mina räjor ;)
Daniel hade till och med gjort egen snaps. Av vinbär... Riktig god... Men tog bara ett glas.. Bet den på 3.. Ja jag är en "råmes" när det gäller snaps.. De är alldeles för starkt...
Annette hade shoppat pajerna.. I tron om att hon köpte västerbottenpaj, som det stod på skylten, så var det "Tacopaj" Hahahaha, snopet.. Så vi körde en mexikansk variant av kräftskiva ;)
 
Hemmagjord snaps i söta små flaskor
En ost tog jag med hemmifrån. Nyköpt.. 2 die 4
Västerbottenpaj, som var en " Tackopaj....? hahahahha
Innan alla satt sig....
En del av ligan... Daniel, Annika & Christian
Micke och Sandra
Sandra, patrik, Roy och Annette
Vilda diskutioner och koncentrationer
Paulina och Micke
En go "grogg", Vodka, lime, grape och tranbär fick avsluta kvällen .

fredag 23 augusti 2013

Livet i en kartong

Kanske inte rätt ord med Livet i en kartong...Mer ett jobbliv kanske..
När jag kom till jobb idag (japp, har börjat arbetsträna denna vecka) var där en flyttlåda med mitt namn på... Mitt "gamla" jobbliv fick plats i en flyttkartong.. Galet.. Jag vill inte minnas! De gamla jobbet tog knäcken på mig!
Så jag rensade lådan snabbt som en höna skiter, slängde nästan allt, alla papper mm, utan att gå igenom det. Mitt gamla liv är ett avslutat kapitel, varför minnas tillbaka.. Minns inte heller så mycket av det, allt är ett töcken.. Sparade lite datasaker mm.
Men de kändes olustigt att allt, att "jag" var nerpackad i en låda.. Men nu i efterhand så känns allt helt okej, att få rensat idag.. Nu vet jag ju vad jag vill göra och inte göra.
 
Anledningen att sakerna var nerpackade var mina saker tog plats för Irma som skulle sitta och göra mitt jobb. Hon behövde sina egna saker, samt att de viste inte heller om/när jag kom tillbaka eller inte .. Det viste/vet jag inte själv... Så egentligen inga konstigeter... Kändes bara konstigt..

torsdag 22 augusti 2013

Kanelsnurror, ett snurrigt recept ...

Såg jag hade ett paket jäst i kylen... Coooolt tänkte jag. Då blir det kanelbullar.. ! Så fort jag blir lämnad ensam infinner sig ett bakbegär.. Men det är ju min terapi.. Så inte så konstigt kanske.. :))
Googlade på lite recept, då jag ville hitta något "annorlunda" Hamnade på Leila bakar sidan, och föll pladask för hennes recept på kanelbullarna.
Meeeeeen... Något gick fel redan i starten.. Jag tappade räkningen på mjölet, "gosch" ( Blev störd av Jocke, som kom och hämta vår soffa som han fått, hehehehehe ) Så när degen var färdigknådad( INTE i 20 min enl receptet, utan jag tyckte 10 räckte) så var den stenhård... Den skulle bli dubbelt så stor på 1h. Ja, det blev den ente. Jag blev sur som en citron, arg som ett bi, rev i mitt hår, slet av mig kläderna och sprang naken runt kvarteter och vråla " De ska va gött och leva, annars kan de kwetta"
 
Eller nääää, men jag kände för att göra det.. :))
 
Jag bakade ändå, och de blev faktiskt goda ( jepp, jag är mänsklig idag, jag har provat en bulle)
 
Halva degen gjorde jag snurror av, och halva hederliga bullar
( gjorde misstaget med att slänga i all kardemumma i degen, och såg i slutet av receptet, att den skulle vara utanpå, blandat med lite socker...?!?!? Men blev bra ändå. Jag älskar kardemumma.. Och rå socker äger jag inte heller. Körde på vanligt vitt )
 
 
 
Snurriga snurror

Klassiska bullar

Supergoda kanelknutar

Cirka 18 bullar
1 msk kardemummakärnor
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
50 g färsk jäst (den blå varianten)
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
100 g mjukt smör
1 ekologiskt ägg
Cirka 11 dl vetemjöl special
200 g mjukt smör (bredgott)
1 dl råsocker
1-2 msk kanel
Ägg till pensling
1/2 dl sirap + 1 msk vatten
Strösocker och mortlad kardemumma till garnering (efter gräddning)

Stöt kardemummakärnorna fint i en mortel.
Smula ner jästen i en bunke och lös den med kall mjölk, grädde, strösocker, salt, smör och ägg.
Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman tills degen i maskin börjar släppa från kanten av bunken. Knåda i minst 20 minuter. Spara lite mjöl till utbakningen.
Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i cirka 60 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och tryck försiktigt ut vetedegen (utan att knåda den) till en avlång platta, cirka 2 cm tjock.
Bred smöret på degen och strö över råsocker - blandat med frön frön vaniljstång (om du har) och pudra över kanel.
Vik degen till ett dubbelvikt ark (se bilder) och skär en bit som du sedan skär ett snitt i så det ser ut som ett par byxor.
Tvinna byxbenen och snurra ihop till en knut. Lägg på en plåt med bakplåtspapper med ändarna nedåt (under knuten).
Jäs under bakduk till dubbel storlek (cirka 45 minuter).
Pensla bullarna med uppvispat ägg.
Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Pensla dem med sirap utblandat med lite vatten och strö direkt över strösockret blandat med mortlad kardemumma.
 

onsdag 21 augusti 2013

Ett nej.. Men än finns det hopp

Fick beskedet idag av vår bank Länsförsäkringar, att vi inte fick låna till huset i Spanien... " Vi hade förmånga lån i en annan bank" var motiveringen.
Så nu går vi till vår "andra bank" SBAB och hör där... Bör få ett besked under början av nästa vecka.. Än finns det hopp... Går det inte där heller.... Nä, då var det inte meningen att vi skulle ha det där huset helt enkelt... Finns ju en mening med allt.

tisdag 20 augusti 2013

En sån kväll idag....

 

Tröstshopping & goe lunch

Idag har jag tröstshoppat! Ibland behövs det... Blev en ny kaffekokare samt en systemkamera med typ videokamera. En Nikon d5100.
 
Man kan alltså filma med den, vilket jag var ute efter.. De här traditionella videokamerorna håller på att lämna denna värld. Hade jag ingen aning om.. Så omodern är jag.. Vår senaste filmkamera hade vi 1997.. Så de har ju gått ett tag sen sist hehehe. Jag vet inte vad de heter nuförtiden.. Videokamera el filmkamera...??? Men borde heta filmkamera då videon utgått för massvis med år sedan..
Ja, skitsamma... Jag har iallafall köpt mig en systemkamera. Vilket ska vara bra. Fotar och filmar mycket när Lurre spelar match, så de ska bli kul. Tyvärr var den slut i butik, men kommer ev nu på tors eller på tisdag nästa vecka.
Micke ville inte vara sämre, så han shoppa en välbehövlig portabel hårddisk,  wooow.. Hahaha. Han blev sketaglad!
 
Gick på utseéndet... Tyckte denna var snygg :)
Efter vår shoppingtur drog vi och käka lunch på golfrestaurangen, Clubhouse, här i Häljarp. Varmrökt lax med potatis och hollandäsås . Satan i gatan va gott de var!!
Sen var kl 14:30, och de var dax för Lucas att komma hem från skolan.  
Med tanke på att inga grönsaker syns... så är inte detta "min" tallrik hihihihi
...för jag har ärtor på min ;)

Svettig morgondate med Jillian

Efter sonen cyklat till skolan i morse, så degade jag ner mig i soffan igen med en kanna kaffe... Kl 09:00 hade jag en date med Jillian... Youtube strulade lite, så det gick sådär.. Körde level 3, efter att ha kört 1 & 2 förra veckan.. Dessvärre får jag bara erkänna att jag pallade inte... De var as jobbigt!! Så efter ca 20 min, gav jag upp, och började om på level 1 igen. Bätte att köra 1an & 2an ett tag, så man orkar, och inte tappar suget. När jag tränat klart så körde jag plankan i 3 min.. Shit vad jag skakade..svetten lacka.. Härligt!!!


Under veckan ska jag även prova en annan film med henne som Therese har tippsat om. Även en del "levlar" på den. Jag har smygkikat lite, och vet att jag kommer köra på level 1 ett bra tag, hehehehe. Ser halvtufft ut....

måndag 19 augusti 2013

Födelsedag

Idag skulle vår älskade Tajan fyllt 12 år. 2 år av saknad... En enorm saknad!! Ett tomrum som aldrig kan fyllas med annat än den kärlek som jag hade till honom...
"Hoppas du blivit riktigt firad i himlen idag Tajan bajan, och pappa bjussat dig på korv, leverpastej, vattenmelon mm"

Sen en annan fölsegris,  dvs min make <3 Honom firade vi med skönsång i morse. Presenten var en 45 min massage på gymmet här i Häljarp kl 12 idag. Det uppskattades ;)
Ikväll efter fotbollsträningen, har vi käkar en mysmiddag här hemma med fondy, grönsaker, pommes /ris, bea sås, guakamole och massa kryddor. Självklart glass till efterrätt med nougatsås.
Lucas har precis lagt sig, och vi ska mysa till en Wallander film... Om jag håller mig vaken... Hehehe.. Har varit mkt idag, många känslor, jag är aggressiv till tusan, smäller av för minsta lilla... I'm a witch and a bitch...  Och alla dessa jävla frågor om allt... OMG! Precis som att de är en nyhet jag inte mår bra....?? Öööööh...
Hoppas på en bättre dag i morgon helt enkelt..
Over and out,  peace!

Frukost

Idag blev de gröt, toppat med banan, mango & blåbär. 3pp.
Om 5 min ska jag vara på jobbet.. Sen ankomst redan första dagen.. Not gooood..