onsdag 30 januari 2013

En liten sjukling..

Hant bara komma hem från mina ärenden i stan i fm. Sen ringde skolan och berättade att Lucas kräkts...  Bara att hämta honom. Innan vi åkte hem, besökte vi Ica och handlade piggelin, släta bullar samt proviva jordgubbsdryck. Lite egen medicinering. Nu ligger han nerbäddad med en film och har lite mamma mys, som servar de som önskas.
Hoppas de inte blir mer! Ingen feber, ingen kass kista. 

tisdag 29 januari 2013

Gudbarnets födelsedag idag

Idag är det vårt gudbarn Juni´s födelsedag <3  12 hela år blir dnnan. Gaaaaalet..... Hon föddes ju typ, precis, och  Lucas strax därefter... Hon är 12, Lucas fyller 10 snart. De växer så de knakar och jag hänger inte riktigt med tidsmässigt... Jag börjar sakna bebistiden... Men jag är kanske lite galen när jag tänker så... Tja, då får jag vara det då :)

Stort Grattis fina Juni. Hoppas du haft en mysig dag idag
Och denna bilden blir fasiken inte mindre... Som sagt, inte min dag.

Ny middagsrätt och en Heffaklump till gäst

Idag käka vi ngt gott till middag, som jag hittade i viktväktartidningen : Köttfärsrulle med sås & potatis. Jag & Michael gav tummen upp, medans Lucas gav den mer ner än upp...  Han är svårflörtad... 11 points för hela måltiden. Jag åt så jag trodde jag skulle hamna i matkoma..( Michael gjorde, för han slumra gott i soffan sen, heheheheh )  Gott var det. Fick mixtra lite själv med såsen bara. För den enl receptet blev icke god...!!

Går bannemaj inte att vrida på bilden. Jag får krupp snart.... INTE min dag...
 
Hade ett mysigt besök i fm efter jag gått milen. Min barndomsvän tillika "jättegravidsnygga" Helle ( Heffaklumpen hahahaha) !!.Har inte sets sen i dec någongång, långt innan jul.  Vi åt en mysig brunch, snacka skit, kolla hus på hemnet, skratta,tramsa , chilla i soffan, drack massa te, hon drack vidbränd varm choklad ( jag glömde den på plattan, ooopssiii ) mm. Vipps var kl 13:30 och de var dax att hämta våra barn, Lucas här, Ellen i Glumslöv. Tiden går snabbt när man har roligt helt enkelt..  Nästa gång vi ses, har lilla "Måns" kikat ut, coolt! Helen och jag har känt varandra sen vi börja gå typ.. Bodde ett par hus i från varandra.. Hängde alltid förr, sen blev det uppehåll ett par år, då vi tog en "break" typ 1993, när vi hade olika intresse osv...  Började umgås igen 2004/2005 efter våra barn vart födda. Efter det hörs vi var vecka och träffas så ofta det går.

lördag 26 januari 2013

4.7 kg från målvikt

Utan turtrosor bemästrade jag vågen ( de funka ändå, hepp hepp!! ) Jag ana stillastående alt ngt litet upp... Så var det MINUS 2 KG!!!! Wooohooo. Nästa delmål är målvikt! Jag är så glad. Jag sprudlar i kroppen, slår frivolter. Hade kunnat springa en mil nu av bara lyckoruset... Men det är lite förkallt, så jag avstår hehehehe. 4 hg kvar till nästa stjärna. Den ska klistras på nästa lördag. Det blir mitt veckomål. Nu har jag 4.7 kg kvar, och de är de som känns jobbiga. Den sista uppförsbacken. Så nu ska jag skynda långsamt. Verkligen inte stressa. Jag når målvikten när det är dax helt enkelt. Så mycket har jag lärt mig:)
 
Och pappa kom hem från akuten igår. Känns skönt. !!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

fredag 25 januari 2013

Ny bok

Pappa kommer hem ikväll. Skönt! Nu är jag ngt mer avslappnad. Och för att inte somna till, så shoppa jag en ny bok idag. Bok nr 2 av trilogin.
Nu är soffan bokad, teet upphällt, brasan tänd och en skål med vindruvor väntar på mig. Dax att koppla av lite! 

Trött!!


Jag är såååååå trött!!!! Vet inte vilket ben jag ska stå på. Händer mkt runt omkring för tillfället.... Saker som gör mig oerhört stressad, nervös, berörd och orolig. Jag känner mig som en zombi. Händer det inget på vågen i morgon på vv, så vet jag varför. Inte att jag tjuvätit, utan för oron mm.

Bl.a hamna min pappa på akuten igår, och väntar på att bli inlagd. Han har kärlkramp, dålig syresättning i blodet och kasst ekg.. Och så länge man inte får svar på vad som kommer hända, så maler tankarna helt av sig själv, hela tiden. De går liksom inte att kontrollera..

torsdag 24 januari 2013

Mys kväll med systerdotter

Idag hade jag bjudit hit Sannis på middag. Grillad kyckling, ugnsrostade rotfrukter, sås & potatis! De var premiär för mig att tillaga en egen kylling. Jag njöt när den kom ut ur ugnen. Woow, så gott det var. Härlig känsla när man lyckas med något!
Vi käkade, skrattade, åt efterrätt bestående av en enkel fruktsallad, skratta ännu mera, drack kryddat kaffe, prata hemlisar. Sanna har också gått med i Viktväktarna, så då är det extra kul när man kan peppa varandra, och byta recept, idéer mm.
En underbar kväll med mkt skratt och mys, som var välbehövligt.
Under em hade min mini bagare bakat kladdkakemuffins med hans vän, som han såklart bjöd på under kvällen. Tyvärr hade jag inte lika många points kvar som sanna, så jag fick vara utan, buhuhuuu. Men sånt är livet. Han får baka nya på lördag helt enkelt! :) 
Tack finaste Sanna för besöket. Får vi göra fler ggr <3

tisdag 22 januari 2013

Toppenbetyg!

Igår kväll skulle vi käkat pytt i panna. Jag blev såklart nerröstad av matvalet omedelbart. Han inte ens blinka.. (de är bara jag som gillar pytt i denna familjen. Men jag tycker de får offra sig ibland hihihi ...)
Kände då för att testa något nytt istället. Såg någon ica reklam på thai mat. Sagt och gjort. Jag tog med Lurreman till affären så han fick vara med och bestämma ( baktanken var att skylla på honom om han inte gilla maten, han har ju själv varit med att välja krydda hehehe) 
Han valde ngn Paneng krydda och spiral pasta. Jag tog enl receptet kokosmjölk :)
Maten blev såååå god!! Fick topp betyg av Lucas, som tog 2 portioner!!!! (händer aldrig annars)  Så enkelt att laga, och vi kommer garanterat att göra det igen!  Mkt mat för lite points. I like!

lördag 19 januari 2013

Äntligen



Såja.!! Nu är snart ordningen återställd . Minus 0,6 kg denna vecka. Jag är nöjd.....( Hyfsat iallafall.. )

fredag 18 januari 2013

Beat my own personal record

Denna vecka har jag överträffat mig själv! Har promenerat 3,7 mil på 4 dagar, OCH gjort hemma övningar med "Nike training" programet 3 dagar. Ätit enl pointsen, ibland tom mindre. Så de vore väl själva f#ø om inte vågen visar minus i morgon fm!

torsdag 17 januari 2013

Bus shoppat

Igår sket jag min egen överenskommelse... Jag busa till det och åkte och shoppa på h&m TROTS! jag inte är nere på 75kg än... ( men de kläderna jag vill ha, kanske inte finns kvar om 1 månad...)  En klok vän sa till mig igår, för att lätta på samvetet : Shoppa nu, men använd de inte förrän du är nere på 75... Sant!!! Tack E :)
Det blev 2 tröjor och en skjorta. 2 av 3 är iaf i färg... Jag går annars i svart&vitt, som jag gjort i 100 år nu.  Men igår kände jag att för att ge mig själv en färgklick!  Vårens färger. Turkos och grön ( hette neon grön...? ) samt 1 grå tröja. Jag vill även ha en ljusblå skjorta, men den fanns inte i min storlek ( såklart!!!! ) Crapp!!!  Så får väl vänta in den, eller åka inom Landskrona och se om den är där... Annars kan de bli en klarblå tröja till helt enkelt.

Jag gjorde klart för kassörskan att jag är Sveriges sämsta människa med att kombinera färger. Hon log sött och hjälpte mig med de jag handlade igår. Tänk, inte viste jag man kunde ha vanliga blå jeans och en turkos tröja ihop... Man lär sig ngt nytt varje dag Moahahahaha...


JA, riktig usel bild.. Men det går ju numera inte spara bilder/foto på skrivbordet och hämta in här på blogger...Så nu får man ta allt via mobilen direkt... Not good!!!!

måndag 14 januari 2013

Vardag igen, och en helg med massa onyttigheter

Då var helgen över igen. Så snabbt de kan gå. Jag har slutat tjura över min viktuppgång, och insett att jag istället ska vara stolt över de 12 kg jag faktiskt har gått ner. De 6,5 kg som är kvar, de kommer försvinna. De tar kanske bara lite längre tid nu i slutet. Ska sluta skynda. Hoppas dock vara klar till skol avslutningen.:)

I lördags gjorde jag fattiga riddare till fikat. Oj, vilken "hit" de blev. Herre jeflar :)  Lurre har redan beställt en ny laddning till lördag. Han är så lik mig,,, vi äääälskar fika kakor/bakelser/onyttigheter. Där är liksom inget stopp på oss.
Räknade faktiskt ut alla mina points jag stoppade i mig i lördags. För skoj skull..  OMG haha. Bara min frukost bestod av mer än mitt dagliga intag av vad jag ska äta ; 28 points.. Den bestod av : 5 rostemackor (av ett franskbröd)  9 skivor gräddost, smör, 1 msk Nutella ett glas blåbärsdryck (ja jag kan äta, som en häst!)  Snacka om matmissbruk! Sen på em blev de ju go fika, och på kvällen ett meal från donken. Faktisk åt jag inget lösgodis.. Var inte sugen. Åt popcorn, ett par vv kolor och kanske 10-12 st Marianne kolor. Jag hade 5 points kvar av min veckobonus. Så trots jag vrålåt, så "höll jag mig ändå inom ramarna" 


Köpte en bok till mig, och jag har redan läst en del kapitel.. Har jätte höga förväntningar, då många läst den och säger den är bra, och att varje kvinna bör läsa den.  Och de lilla jag läst, har jag rodnat och gapat stort flera ggr... 
Har bara så svårt att sitta och koncentrera mig på en text. Så de tar kanske en tid att plöja igenom den...
I morgon har jag en date med försäkringskassan nere i Lund. Ska bli intressant och höra vad de säger... 
Ser ut som fiskpinnar,,, men de är fattiga riddare

lördag 12 januari 2013

Piss skit!

Upp igen.... 0.3 kg. Helvetes jävla piss skit!!  Fattar nada. Nu e jag djupt besviken på mig själv.. Kommer aldrig bli ngn handling på H&M känns de som..  Andra veckan med +. Samvetet är rent med kost samt motion. Haft feber de senaste dagarna och bara vilat, och inte gjort av med speciellt mycket kalorier, men inte ätit mer för det. Druckit typ 100 l vatten, pissat som en gangster om nätterna. Inte ens de hjälper...  Nu är en maginfluensa mer än välkommen till denna kropp!
Dax att köra lite laxeringsmedel känner jag, för en kickstart på nya veckan!
Idag ska jag ändå synda med fattiga riddare! Ha! (tröstätning de lux) 

fredag 11 januari 2013

Sjukstuga

Har feber... Eller har haft Drygebert... Men är på bättringsväg. Känns mkt bättre idag. Den slog till i onsdags em, bara sådär...  Har sovit, vilat mkt, som man ska..
Hade precis kommit igång med promenader igen med min promenadvän. 2,1 mil på 2 dagar hann vi med iaf. Alltid en början. Nu hoppas jag att de visar sig på vågen i morgon med. Har varit duktig hela veckan!
Funderar på att springa vårruset i maj.. Eller gå i snabb takt iaf. Vi har börjat diskuterat detta på våra promenader.. Blir att fundera på. Vill /vågar inte sätta upp några krav på mig själv just nu. Så stark är jag inte ännu.. 

I tisdags fm efter kuratorn, kom kära syster förbi på lite kaffe. Alltid lika mysigt. Med sig hade hon vackra våriga tulpaner. Love it! En "hint" av vårkänsla smög sig på...  1000 tack <3

Turtrosorna är tvättade... Om de blir en shopping runda på H&M i morgon återstår att se. Vågen behöver visa - 1kg, minst.! Hoppas hoppas.... 

tisdag 8 januari 2013

Sommarsemester bokad

Blev fortsatt sjukskriven. Till 10 feb. Kan känna en viss förbättring, vilket är positivt. Men är ännu inte återställd. Denna gång kommer jag varken stressa iväg eller rusa in i något utan att verkligen känna mig helt 100... Snart kommer jag ha ett avstämningsmöte med alla inblandade. F-kassan, jag, doktorn, kuratorn samt arbetsgivaren, kommer sätta oss och komma fram till en plan inför arbetsträningen , och för att komma tillbaka på ett smidigt sätt. Utan att "trilla dit" igen. Känns tryggt!


Vi har redan bokat våran sommarsemester. Detta år ska vi bila till Spanien, och hyra ett hus. Kommer bli underbart. För att vara säkra på att vi får de hus vi önskar, så var de lika bra att boka redan nu. Vi boka via Mas Amigos. Så himla smidigt!
 
Nu längtar vi som sören... Lång tid kvar, men vi har något att se fram emot.
 
EGEN POOL på tomten. Lyx eller lyx.. Oo vad vi ska njuta!!!
 
 
 
Plan 1, vardagsrum, kök samt 2st sovrum
 
Balkong, plan 2, från mitt & Michaels sovrum <3
 

Utsikten.....


 
Låt det nu gå snabbt till v29!!!


söndag 6 januari 2013

Pyjamas dag

Idag har ja och Lucas gått i pyjamas hela dagen. Helt underbart. Inte gjort ett smack. Bara vilat, kollat tv, film, myst, byggt lego osv. Skulle behöva ta en dusch, men orkar inte...
I morgon har jag tid hos läkaren ang min sjukskrivning. Känner mig ngt bättre, men är ännu inte återställd. Och det tänker jag bli, innan jag börjar jobba. Vill inte hamna i samma sits igen.
Nu ligger jag och degar till Jönsson ligan på mallis, lucas sitter vid datorn, Michael ser skidor. Börjar kurra i kistan. Får bli mini schnitzlar & ugnsrostade rotfrukter. Snabbt och enkelt.

lördag 5 januari 2013

Plus på vågen, och nya bättre val helt enkelt

Idag var det dax att bemästra vågen. Jag fråga om jag fick hoppa vägningen idag, och bara vara med på lektionen... men det gick inte..  Nähä..
När jag åkte in, känns det som om det skulle kunna vara 1 1/2 - 2kg plus. Plus var det, men det var "bara"  0.8 kg. Jefra skit & järnspikar. Man klarar 1v på Gran Canaria med al inklusive, där man ligger som en degklump i solstolen och "bara är", och går ändå ner i vikt!  Men en jul och nyårsvecka på hemmaplan funkar inte. Sjukt egentligen... Nästa jul ska vi bara ha rotfrukter,sallader, räkor på julbordet, om jag får bestämma moahahaha
Nu är det nya spadtag som gäller, 6,5 kg kvar till målgång, och 1kg till nästa delmål.
Dax att göra nya kloka val
Rensa ur kylen, ut med skräpet, och in med de nya "bättre valen" 

tisdag 1 januari 2013

Nytt träningsprogram

Dax att ta tag i dököttet igen. Nu blir det till att träna hemma 3 dagar i veckan med mitt nya spel till x-boxen. Gjorde ett test nu ikväll för att köra på i morgon. FY FAN!! En nära döden upplevelse! Blev helt illamående. Fatta att jag är totalt otränad... Känns inte som att bara promenera ett par mil i veckan hjälper till med flåset. Men nu jefrar ska de bli andra bullar! Nu ska de köttas!!!


Jag kör mån, ons & fre :)


 

Nyår 2012 och 0 nyårslöfte

Nyår spenderades med goda vänner och deras 2 barn. Vi drack och åt gott, spela spel, barnen smälde raketer långt innan kl 00:00.
Åt massvis (åååååångest idag. Känner mig som en svullen ost!) 
Foundy, pommes, massa såser, god sallad med mögelost i (jamm jamm)  efterrätt delux (digestive botten, sen vispad grädde, ägg, smält vit- och mjölkchoklad, in med allt i frysen ett par timmar) samt en fete ostbricka. OCH massa lösgodis... Behöver jag säga jag rulla in i sängen inatt. Meen, nu är det bannemaj slutfrossat! Nya tag med vågen igen. Mama mia, den kommer sprängas på lördag... Hehehe
Vi spelade även spel igår med barnen. Familje Geni. Hur kul som helst. Och Michael kom underfull med, att han har en väldigt oalmänbildad fru!!  hahaha. Skit samma. Kul var det iaf och man kan ju inte vara bäst på allt hihi.




Idag har julen åkt ut! Allt är borta, ingen gran, inga tomtar och inga ljusstakar/stjärnor i fönstren. Faktisk skönt!!
Nyårslöften har jag inte. Inte lönt. Men en sak är iallafall säker. Jag ska gå i mål på vv, och bli guldmedlem. Men det får ta sin tid, i en långsam takt. Meeeen, till Påsk vill jag ha nått målvikten iaf.. Det är det ända kravet jag har på mig själv. Sen hoppas jag ju såklart på ett friskt och hälsosamt år för hela familjen!