onsdag 26 december 2012

Julen .... Snart är den över

Då var snart julen över för denna gången... Så fort det går .....egentligen...
Lillejul spenderades hos syster i Glumslöv i vanlig ordning. Alltid lika mysigt att komma dit. Där finns allt man kan tänka. Vi var 14 vuxna, 6 barn och 2 vovvar. Fullt hus med andra ord. Tack fina syster för en mysig lillejul!
 
Julafton firades här hemma med Therese, Krille,  & Marcus ( Jocke en pyttestund) Mamma, Lasse, Mona & Kjell. Idag kommer pappa hit för att fira med oss. Sen är det slut...över... hmmm
Lucas fick vad han önskade sig. Av oss fick han en ny dator. Han blev överlycklig. Sen fick han massa lego, kläder, trollerigrejjor, pingisracket mm. Han är helnöjd med julen!! Och vi med såklart.Fick bara liiite panik under lillejul när " tomten" skicka ett sms typ 19:30, att han inte kom, han var sjuk. ( en vi hittat på blocket... ) HJÄLP! Tuuuur det finns andra tomtar man kan anlita :) Så allt löste sig, Det blev en bra julafton!!! Tomten var här en liten stund, sen skulle han iväg igen till andra barn, så Lucas ryckte in och dela ut resterande klappar ;)
Under kvällen så roade sig kidsen med julklapparna och vi vuxna spelade spel. Riktigt roligt!
 

 
 
Igår var jag ute på en promenad. En välbehövlig runda. Oj vad jag ätit helt förmycket.. Hetsätit!!!!Massor med mat, kakor, godis och druckit vin... Det har sprutat ut ur öronen! Vist det är jul... men det är egentligen bara en dålig ursäkt till att "få äta" Jag vill inte tappa stinget. Jag var ju inte så långt ifrån mitt delmål, samt jag "bara har" 5.5 kg kvar tills jag går i mål. Nu får jag hålla mig i skinnet ett par dagar helt enkelt!! ( men hur jävla lätt är det ???? )
Vi spelade x-box igårkväll. Riktigt kul. Vi bowla ( JAG VANN!!! Överlägset hehehehehe ) sen spelade vi ngt äventyrsspel. Man rör sig hela tiden, så jag ser det som ett gympa pass hahaha. Ska på det ikväll igen så snart pappa åkt hem.

lördag 22 december 2012

Förvånansvärt bra!!!



Det razzla på vågen idag. Jag var tot oförberedd..... Hade förväntat mig att stå still eller gått upp ngt hekto... Meeeeeen, med "turtrosorna" på bemästrade jag den lilla gråa digitala vågen. -1kg!!!! Whaaaat hallå ja!!!! Fattar fortfarande nada... Meeeen jag är överlycklig!!! Håller  " julledigt" nästa lördag, men ska ändå försöka och hålla mig inom ramarna så gott det går :)

fredag 21 december 2012

Julbakat

Världen gick inte under.. Skööönt! (iof är dagen inte slut...)
Idag var det dax för det traditionella julgodisbaket med andra halvan Berggrensson/Löfberg. Förutom skratt, sång å lite dans blev det pepparkakor, chokladbollar, hemma snickers, knäck, fudge, 3 minuters kola, pyntade marshmallows. Jag försökte även på mig daimen från viktväktarna.. Kan sä det blev skit!! Möget stelna aldrig, trots ett långt besök i frysen. ¥&¬¢¤#$@ skit!!
Tog hem det igen , då jag hade som plan att koka om möget, tills de "stelna" på riktigt (mer än 10 min enl receptet, hrmpf!)  . Men nä, inte lönt. Allt åkte i sopan. Kände för 1 sek att det finns ju en mening med allt..: Och då är de ju meningen att jag INTE ska äta så mkt godis nu i jul, eller någonsin för den delen .. 
Tanken försvann lika snabbt som den kom, typ. Fram med mera choklad, nötter, marshmallows, dumlekolor , och vips, så var en Rocky Road klar.. 
Och jag ger bannemaj mig själv en guldstjärna för idag. Endast ätit 2 marshmallows, naturella. Jag får spara mig tills i morgon. Det är ju vägning på vv i morgon.
Denna vecka har jag ingen förhoppning om ett minus.. Har inte alls känts bra under veckan. Ingen motion alls, inga promenader el plankan ...  :( ingen motivation till ngt, allt har bara känts motigt...  Ibland blir det väl så bara, tyvärr. Samvetet är dock rent från onyttigheter! (bortsett från i måndags, då brast det rejält!)
Kan med säga jag är rätt trött på clementiner numera ..  ;) 
Nästa lördag håller jag dock helg från vägandet.

torsdag 20 december 2012

Skolavslutning

Idag var det skolavslutning för minimannen. Äntligen jullov!! 
Kyrka, julsånger, pannkakor, fika hos mamma med syster, handla den sista klappen, skrivit handlelista till city gross,  päst/degat i soffan med famaly till 3 kronor reprisen från 1900 - talet. En bra dag i all enkelhet!


Morgonbild


Hade tur, och hamnade i raden bakom klassen.


Nu kallar sängen. Men vågar man somna? , kommer jorden att gå under?? Tror inte det, men jag blir påverkad av det,,,,,, allt som skrivs, hur det pratas. Hatar det, och hatar jag blir så oerhört negativt påverkad... 

lördag 15 december 2012

Pepparkakscheesecake

 
Hmmm, blev lite sugen på en efterrätt idag.... Blir kanske denna helt enkelt.
 
PEPPARKAKSCHEESECAKE
Ingredienser:
3 ägg
1 1/2 dl socker
100 gram Philadelphia light, naturell
1 burk kesella
1 tsk vaniljsocker
10 st pepparkakor
1 påse saffran (ev. apelsinskal istället för saffran)
1 apelsin


Gör såhär:

1. Vispa äggulor och socker poröst, blanda ner philadelphiaosten, kesellan, saffran (eller apelsinskal) & vaniljsockret.
2. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i ostsmeten.
3. Smula pepparkakorna i rund, avtagbar form. Häll på smeten och ställ in i frysen i minst 12 timmar.

Ta fram i rumstemperatur, ca 30 minuter före servering. Skala & skiva apelsinen och garnera kakan.
(OBS! Saffran kan bytas till apelsinskal istället)

8port , 5 pp/port.

Julmat & julgodis, en tankeställare..

Idag på vv fick jag lite material om hur man ska klara av all julmat & allt julgodis. Eller inte "hur man ska klara av det", utan istället om hur man kan göra ett bättre val.
Nästa fredag ska vi enl tradition med svägerska och kusinerna, baka julgodis. I år, ska jag faktiskt baka lite av viktväktar recepten. Bara för att prova om där är skillnad... Jag älskar att baka. Det har blivit min terapi. Jag klarade av att baka ca 8 sorters kakor/bullar till mamma, utan att smaka mer än max 2-3 bitar. Strongt gjort av mig. Värre är det med julgodiset... Jag är väääääldigt svag för det.. Därför har jag struntat i att göra något godis innan utsatt datum.. Jag vet nämligen att jag inte hade fixat det...


 Här kommer skillnaden mellan julmaten, Traditionell vs Viktväktarna
 
Ooj, 33 points..

... och 18 points...
Självklart kommer jag inte köra strikt efter viktväktarna. Men man får en hum om vad man kan välja bort, och vad som är bättre val. Det är planering helt enkelt :))


 Här kommer lite viktväktar recept på julgottor, eller ett sk "bättre val" av godis
 
 
 

"Pepparmyntsolja" Hmmm, vart köper man det????
 

Ja, dessa får provas.. Sen blir det även klassikerna Hemmasnickers, Rocky Road, knäck & polkabräck. Kanske en och annan kola med. Har ju sett massa olika recept på nyhetsmorgon nu. Livsfarligt!!!! Men man vill ju testa. Istället för en blomma när man går bort, kan man ge en fin burk med gottor. Sen såg jag med i buffé tidningen, om hur man gjorde egen fikonmarmelad. Det måste ju med provas. Såg enkelt ut... Fikon och glögg... Underbart enkelt. Måste bara införskaffa några fina billiga glasburkar...


Yes, där satt den!!

Idag blev det som planerat! - 0.3 kg och jag fick min 4e stjärna!! (nu tot - 12.1 kg) Nu kan jag unna mig lite piff på naglarna på måndag! Lite sugen på ngt guldigt, de liksom matchar mina stjärnor hehehe , och kanske lite rött, det är ju ändå jul :)




Nu jagar jag vidare till nästa stjärna , men innan dess ska ett delmål nås. En sak i taget. Måtte jag stå emot alla julens frestelser... Phuuuu, blir en pärs, men allt går, bara man har viljan.

Jag ger upp...

Hyacinter är INTE min grej.. Har ändå googlat på huuur man sköter dom. Inte ens de hjälper.  Nu ger jag upp, och köper annat..

torsdag 13 december 2012

Kaaaaaallt

Fy satan va de är kallt!! Snö under vintertid, ja, helt okej. Men att det är - 15 går är fan inte okej!!
Nu har golv värmen åkt på. Och ingen är gladare än Torres :)  Han har hittat en favorit plats i köket, där han ligger dag som natt. 

lördag 8 december 2012

Åter ett minus

Lördag  = vägning. Minus igen. 0.4 kg blev det idag. Ingen stjärna som planerat... (jefra skit!)  0.2 kvar,gaaagh, och 1.6 till delmålet.
Stjärnan ska bli min nästa lördag!

Motionen denna vecka har blitt drygt 3 mils promenerande!! Gått in till Statoil och tatt en kaffe och hem igen 2 dagar, och en dag ut i skogen.

Efter vägningen idag, bjöds det på frukost brunch hos svägerskan. Och till efterrätt, en skål lördagsgotte :)

onsdag 5 december 2012

Första Pepparkakshuset klart

Så här ser årets första pepparkakshus ut. Ja, det kommer komma ett till...
Lucas kusin var här en sväng ikväll. Och medans grabbarna satt upptagna med skype, cogamaspel osv, så passa JAG på att dekorera huset, med gammalt överblivet lördagsgodis. Det skulle jag aldrig gjort. När Marcus gick hem, och Lucas fick syn på huset, bröt han ihop...  Krokodil tårarna sprudlande, och besvikelsen var enorm! Hur kunde JAG dekorera huset när HAN ville göra det...  Och som den curling förälder man är, lovade såklart jag honom att vi köper ett till hus, som bara HAN får dekorera...  Husfriden är nu på normalnivå igen :)
(och nej, jag ångrar inte jag dekorera hus nr 1,  jag hade en rogivande stund) 

tisdag 4 december 2012

Premiär

Igår var det julskinkepremiär i huset. Skinka, bröd, smör & senap. Lövligt. Lite ris till det. Lyx kvällsmat tyckte vi alla!

söndag 2 december 2012

Ibland blir det inte som man planerat

I fredags var Michael på julbord med jobbet. Jag hade en "jul"date med minimannen. Vi skulle ha det mysigt och julpynta, äta spagetti och farmors hemlagade köttbullar. Spela julmusik och baka lussebullar. En riktig myskväll på tu man hand ... Hade sett fram emot detta...Så blev inte fallet

Plötsligt på fredags eftermiddag, förvandlades jag till ett hormon freek, en jävla PMSråtta., ett monster. Jag var sur, arg, snäste , irriterad på ALLT!! Lucas var inte heller den uppmuntrande killen. Han var lika sur och tråkig.. Ingen julglädje i detta huset.
Julstjärnorna i fönsterna var svåra att få till ( hur svårt ska de va?? ) Snea jäklar. En nyinköpt julstjärna som skulle hänga i ett fönster passa inte alls!!! Den var stor och klumpig och skitful. Öööh, bara att tänka om. Den fick hänga i ett annat fönster som den gjorde sig ngt bättre. En annan fönsterstjärna, som har kanske 50 smålampor, tja, där lös kanske 8 st totalt. Wooow, så glad man blir... Jävla helvetes julstjärnor som inte funkar!!!
Pynta lite tomtar till slut här och var... Blev inte fint. Jag blev tot missnöjd... Samtidigt hörs gnäll, pust och ilska från Lucas då varken dator eller tv-spel fungerade som han ville. Han svär.... jag tänder till på alla cylindrar.. Ooooj, vilken julefrid i detta hus... Jag häller upp ett glas vitt ( typ 1 dl) och sveper det i ett naffs, andas ut, fixar middagen. Lucas är helt plötsligt inte hungrig då han fortfarande är mätt efter mellis.. Mmmmmm. Vi beslutar oss för att baka istället, lussekatter och havreflarn. Jag sätter degen till bullarna, och Lucas gör havreflarn på helt egen hand. Jag hade talat om att sist jag gjorde dom fick jag ut 18 kakor, och de var förstora, så han skulle göra mindre. Han fick ut 12 st.. Gissa om de var stora!!!! Jag brottades verkligen med mig själv att inte vråla ut vad jag tänkte i det tillståndet... Bara att släppa alla tankar och lååååååta han själv fixa... Tufft, men jag gjorde det.. När han skulle bre på fyllningen av nötcremen, så blev han sur och arg igen. Kakorna gick i sönder. Han sa högt hur sämst  hela världen han var på att baka, han hade förstört allt. Nära till tårarna för honom bad jag honom genast lämna bordet, jag fixa det sista. Han satte sig och såg en Johan Falk film istället.
När degen var klar till lussebullarna kom han igen och ville vara med och baka. Han började rulla som jag.. Bara det han hade microskopiskt med deg. När den var klar, var lussebullen ca 2 cm stor/bred. Då kom suckarna igen. Hur sämst han var, han kunde inte baka helt enkelt. Jag sa högre och högre : Ta meeeeer deg så blir de bra!! Men han fick ändå inte till de. Han tog mer deg, men misslyckades igen.. Jag fullkomligt koka inombords.. För att få honom på bättre humör ( och mig själv) fick jag börja hitta på roliga kommentarer.. Att hans bullar likna en rumpa och gamla glasögon. Han tinade upp tillslut, och tramsade vidare. To m jag tinade upp. Det blev istället en kul grej  med lite skratt men fortfarande lite irritation..
När Lucas väl kommit i säng, sa han : Åh vad jag längtar till i morgon, då får jag en julklapp i strumpan, för de skulle jag få varje lördag... Hjkärtat slog snabbare av tot panik, Helvetes jävla piss!!! Missat det helt. Jag förklara snabbt, att just denna helg har tomten mkt att stå i ( ja, han tror fortfarande på tomten) så vi har sagt han kommer på söndag denna helg istället. Han köpte det utan problem tack och lov.....
När jag städat och diskat undan så landade jag tillslut i soffan. Oooh, egentid!!!! Med en gammal sleten film på tvn och nya nr av viktväktarna la jag mig tillrätta.Njöt. Efter ca 4 min kom ett sms.. Från Michael. Han var på väg hem och beräknade vara hemma om typ 20 min. Kl var 23:20.. Hej då egentid..





Idag är det första advent. Snön har vräkt ner och ja, vist är det vackert.. Bara det,  Lucas har varken vinterdojjor el termobrallor... Hur jag jag planerat egentligen ??? Inte ett jävla piss!!!
Så i em måste jag tvninga med Michael till center syd och shoppa.. Hur ska han annars kunna gå i skolan i morgon ??

Torres fira "kattens dag" som det är idag, med att gå rakt ut i häcken imorse och fånga en rödhake. Han kom och lämna den vid dörren och såg allmänt nöjd ut. Bara det, den var inte död... Han lekte med den, gick till attack flera gånger med att hugga i den. Jag fick panik och ville bara hjälpa den stackaren. Jag for ut i pyjamas i uterummet, och skrek åt Torres, han släppte taget.  Med han vid ett ben, i jaktattack, och den stackars fåglen vid andra benet som åla runt på golvet i panik, och jag helt hysterik kunde tillslut rädda den lilla stackaren. Han flög iväg igen. Lycka!

Denna helg har verkligen inte känts bra.. Jo, gårdagen var helt ok. Positivt på viktväktarna, och en hemma dag med lite bak till mamma, fixa en klapp till Lucas och ny julstjärna till fönstret. Och kvällen avslutades med en bra film Bourne Supreme el vad den hette. Men jag var så trött så ögonen gick kors och tvärs den sista timmen.

lördag 1 december 2012

Razzel på vågen

Jag fasa i onödan..  Det gick bra!  Med mina rosa turtrosor bemästrade jag den digitala gråa plattan. Och istället för plus som jag var helt inställd på, var de minus! Glad blev jag. Jag vet konsulenten berättade om ett recept på glögg som var helt pointsfri... Men jag minns ej receptet, för jag satt bara och njöt av mitt minus..  Får nog maila henne och be om det :)
Nu har jag 0.6kg kvar till nästa Stjärna, den 4:e. Och 1.9 kg kvar till nästa delmål & en shoppingrunda på H&M..
Nu är det lördag, och jag ska unna mig en lussebulle :)