lördag 29 september 2012

Hoppar vägning idag.

Då Michael jobbar hela helgen blir det jag som får åka med Lurre på match. 9ggr av 10 är det match på söndagen, men inte denna helg. Idag är vi i ett regnigt Mörarp...  Dagen till ära är Lucas lagkapten. 

Så jag hoppar över vägningen denna vecka och kämpar på ännu en vecka. Kanske tur,då jag frossa massa popcorn igår kväll till gladiatorerna. Popcorn är inte jätte dåligt att äta, klart bättre alternativ än chips och godis. Men inte så smart att mugga kvällen innan vägning :)



lördag 22 september 2012

Svajigt på vågen..

Säg den lycka som varar...  Förra veckan var det - 1.3 kg.....  Idag + 0.2 kg... ?  Kroppen är allt bra konstig.  Jaja, det är bara att acceptera. Så länge JAG vet att JAG skött mig känns det okej ändå (vågar inget annat, kroppen &  knoppen mår ju inte 100 nu heller....)

To m skippat alkohol nu i 3 v,  ja, inte för jag dricker ofta, men har unnat mig ett glas rött på fredagskvällen (fredagsmys)  och även ibland på lördagen.. Och där spar man verkligen kalorier/points. 2dl är hela 5 points... Galet. Vitt vin är ännu värre.. 

Igår var vi och käkade på byns golfkrog igen. Åt en fantastisk "Majssoppa". My god,  godaste jag ätit på länge!  Kanske den som ligger kvar i kroppen sen igår? Efteråt slog det mig att där kan ju varit grädde i den...  Skit samma,  nu siktar vi mot minus igen nästa vecka och mot nästa stjärna som är 2.5 kg ifrån mig!



Mobilbilder suger verkligen.... och det här med "print screen" är INTE min grej. Har verkligen INGEN ANING om hur man gör. Mannen är inte hemma heller.....  :(

torsdag 20 september 2012

Hatar natten

Jag har stora problem med att sova... Rädd jag inte ska vakna igen. Vaknar omvartannat och hoppas hoppas kl ska bli 06:30 så kl börjar ringa i huset och jag kan gå upp av en anledning.

Nu är det läggdags här hemma, och ångesten kryper fram.. Vill inte, jag hatar nätterna just nu. Jag ligger pall på dagar för jag har ingen energi till annat. Ibland är jag ute korta promenader, men knappt det funkar.
Idag har jag haft tryck över bröstet hela dagen. Riktigt obehagligt.. I panik for jag in till läkaren och tog blodvärde.. Det var okej.... Varför försvinner inte trycket... Antagligen för ångesten finns kvar......

tisdag 18 september 2012

Ny bil

Idag är dagen D för Michael. I eftermiddag ska vi hämta vår nya kärra. Vi var och kika på en BMW förra veckan, som hade "allt" lull lull han är ute efter. Vi fick ett bra pris för Volvon, så det var faktiskt ingen tvekan om ett byte i fredags när allt blev klart. Och i em blir det affär på riktigt.
 
BMW 520d Touring ( med al incusive)
 



 
 
Farthållare, Regnsensor, Bixenonstrålkastare, Navigatot, Isofix fästen för bilbarnstol, Delläderklädsel, Sportstolar med svankstöd, Bluetooth/handsfree, Keyless go (El uppstart av bilen utan nyckel/ komfortöppning), Elstolar, ACC klimatanläggning, Färddata, ABS, Aux ingång, DTC, El bakluckeöppning (El fjärrstyrd bakluckeöppning), Softclose  dörrar, Airbag förare& passagerare, LM-fälgar, Servostyrning, Delbart mittarmstöd, Antisladdsystem, Antispinn, Dryckeshållare bak, CD-stereo, Dimljus, Elhissar fram och bak, Elspeglar, Farthållare, Fjärrstyrt c-lås, Färddator, Larm, Multifunktionsratt, Park distance controll både fram och bak (PDC), Stolsvärme, Advantagepaket, Comfortpaket, Airbags mm.mm.
 
 
Vi har varit och provkört en Audi A6 med, som vi också var spekulanter på. Lucas gillade Audin mer, han tyckte den var snabbare samt hade en myyyycket mer cool " dryckes hållare" i baksätet....  Ja men jo, det är väl det här med detaljerna som är viktigt för männen.....


lördag 15 september 2012

Idag lossnade det på vågen.

Idag, liksom alla lördagar när det är dags att bestiga den där gråa digitala klumpen på golvet, var ångesten med mig. Tog en djup suck och klev upp... vågade inte titta. Jag hör min konsulent säga :Bra jobbat Linda! - 1.3kg...
Whaaat?  Glädjen var enorm. Gjorde high five med Lucas som var med som stöttepelare idag. Yes, äntligen!  Kan det vara för man släpt alla tankar i veckan, och bara varit. Ingen aning, kommer inte grubbla på det heller. Nu ska jag njuta av min andra stjärna som jag fick idag, nu är jag 6.7 kg lättare än vad jag var i början på maj. Så skönt. 12 kg kvar till mål.

fredag 14 september 2012

" Det händer andra, men inte mig"



Vila hjärnan, lugna promenader, stillhet, tysthet......


 
Har svårt att prata om detta, lättare att skriva ner det.Men ja, jag har fått det svart på vitt : Depression/ångest....
Nu ska jag vila hjärnan ett tag, ta lugna promenader, vara i stillhet och ha tyst omkring mig. Har bara svårt att acceptera det... Detta är inte jag. Detta drabbar andra, men inte mig...
 
Har under en tid tot ignorerat mig själv. Inte stannat upp och känt efter. Har kört på i 180. Stressat och tänkt : Aja, det löser sig med tiden... Har kämpat för att prestera, göra goda resultat. Men verkligheten har kommit ikapp nu. Och det var på jobbet som det tog stryk. Kände hur illa behandlad jag blev, var knäckt, ledsen,arg,frustrerad. Och som vanligt visa jag inte utåt, utan jag körde på som vanligt , svalde, och "jobba på" Tills förra veckan. Det fungerade helt enkelt inte. Helt okoncentrerad, orkeslös, orkade inte svara i telefon, och satt mest och glodde in i skärmen. Ont i kroppen, klump i halsen , yrsel och lock för örat.  Slödrade och sa fel till kunder. Kände hur bit för bit krossades inombords. Något fick mig att åka hem. Låg pall i soffan ett par dagar, helt off, ur funktion. Tog mig till läkaren iaf,och tillsammans med min kurator fick jag genomgå några tester. Då kom beskedet: Djup depression och kraftig ångest. ... oj...
Jag är så stolt att jag tog tag i mig själv, och gick iväg. Tänk så många som struntar i det. Okej, jag borde gjort detta långt innan, men jag har gjort det iaf.  Jag går till kurator 1 gång/vecka och har fått medicin för nedstämdheten. Jag kommer bli bra igen, det är jag övertygad om! Tar en dag i taget.
 


onsdag 12 september 2012

Hösten har infunnit sig


Skriftligt avtal....

Ikväll när Lurre skulle nattas,  påpeka Michael inne från toaletten att han inte plockat upp efter sig efter duschen.. . Kläder ligger huller om buller. Han är expert på att "glömma" och bara gå ifrån det. 
I samma stund påpekar jag,lite irriterat, att samma sak gäller på hans rum! Han sprider sina kläder lite här och var.  Jag spänner surtantsblicken i honom och morrar att i morgon är det städdag, och när han kommer hem från skolan ska allt bort från soffa och golv, punkt slut.  Och talar om att det är samma visa varje vecka, och säger bestämt: kläderna SKA I TVÄTTKORGEN VARJE DAG, så slipper vi tjafs om kvällarna, det har vi kommit överens om.  Till svar får jag, kort och enkelt ,med ett leénde på läpparna : Jasså, har vi ett skriftligt avtal på det eller?

Gissa vem som ska skriva avtal i morgon medans han är i skolan ;) 

måndag 10 september 2012

Lördagsmys och fortfarande kass

Fortfarande hemma från jobb..... Har varit och tagit lite prover idag på vc. Får svar på onsdag. Lucas har blivit  frisk och är i skolan igen

Då det rått "sjukstuga" i fam sen i torsdags, så unnade vi oss lite extra lördagsmys med en Dajmpaj, som blev helt underbar god. (och väldigt pointsberikad,,, de sista jag behövde nu kanske, men va fasen. Lite måste man få unna sig, det går inte köra strikt 24h/dygn i 7 dgr i veckan livet ut, unmöglich!!!!)  Annars har helgen spenderats i "lugnets tecken"


Dajmpaj:
 
3 dl vetemjöl
125 gram rumstempurerat smör
2 msk socker
1 äggula
Fyllning :
2 ägg
1 1/2 dl farinsocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
100 gram smältsmör
1 krm salt
Garnering : 2 stycken hackade dubbeldajm
Serveras med citrongrädde.
 
Gör så här :
Ställ ugnen på 150 grader
Arbeta ihop alla ingredienser till pajbotten, och tryck ut i formen.
Förgrädda i 10 minuter. Smält smöret, och låt svalna. Rör samman ägg, farinsocker, vaniljsocker, sirap och salt, och vispa till sist ner smöret.
Häll upp på pajdegen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter. Hacka daimen och strö över medan kakan är varm, låt sedan svalna och servera pajen med en klick citrongrädde eller god gräddglass. ( Citrongrädden gör jag med vispad grädde och tillsätter lite lemoncurd)
 


lördag 8 september 2012

Och så kom det där jävla pluset..

Idag var det plus på vågen. Helvetes jävla pisseskit!!!! Vrålar ännu er svordommar inom mig....Inte alls vad jag behövde nu..Upp 0.4 kg. Jag som bara hade 0.2 kg till nästa Stjärna :(Nu har jag 0.6 kr kvar dit, och istället för tot 12 kg kvar,  har jag. 13..    Detta var ett slag under bältet...  Jag har skött mig i veckan med,  så därför fattar jag ingenting..  Jaja,  livet är väl som en berg och dalbana, det går upp och det går ner..  Mätte mig också med måttbandet.. Inte ens där en förändring... 

fredag 7 september 2012

Sjukstuga..

I onsdags gick jag hem från jobb. Trött, orkeslös, ont i halsen. Stupa i soffan och blev där ett bra tag.. Idag känner jag fortfarande en skum känsla i halsen, och en något skum mage.. Har fått en tid i em på vc.
Igår blev Lucas hängig. Han hade ont i halsen och var förkyld. Inatt kom febern så han är hemma idag från skolan. Han ligger i en soffa, och jag i en annan... Nerbäddade.... Helgens alla aktiviteter är bara att ställa in. Ikväll skulle vi gått och käkat på golfen. I morgon skulle Marcus sova här, + vi skulle käka ihop med Linda, Krille & baren, spela lite spel och " bara vara" och på söndag match inne i stan, mot Bosna.  Men, nu blir det bara att lämna återbud till allt..



Annars har veckan bara rullat på... Vi ( el rättare sagt Michael)  är på jakt efter en ny bil. Inte spillrans ny, naj naj, en begagnad, men inte yngre än 09-  Det är absolut ingen "Ko på isen" så vi bara tittar... Vi ska göra oss av med volvon, iaf till sommaren.   Han vill ha en Audi A6 eller BMW 520d. Det ska vara en miljöbil, automatare, kombi, diesel och massa " lull lull" knappar i bilen. Vi var och provkörde en A6:a i Hbg. Ingen kombi, utan en sedan-modell. Kändes lite " gubbig", eller kanske inte kändes, mer att den såg gubbig ut.  Men var verkligen superfin och den hade "allt" han ville ha... På tisdag ska vi till Malmö och kolla på en Bmw. Jag gillar verkligen båda till utseendet , men på ngt sätt är det ändå "Audi" som faller mig i smaken..


Audi A6


Inredning Audi
















BMW 520d




Inredning Bmw

måndag 3 september 2012

Lucas nya cykel

I lördags shoppade Lurre en ny begagnad cykel. Dock var den en aning förstor..  Det är en 24" som han behöver, men sadeln går inte att sänka ner ända ner till ramen eller vad man ska säga. Så han når inte riktigt ner med fossingarna till marken. Han får växa lite till först. Till våren är den nog perfekt.  Och växlar är där gott om,  hela 18 st,  och ingen fotbroms. Snacka om att man har "puls"  när han övar.  Ja, varför köpte vi då denna cykel kanske man fråga sig. Vi har diskuterat fram och tillbaka om fotbroms el inte. Jag kan tycka de är lite för tidigt när man är 9 år , medans Michael tyckte det var lugnt,  då man lär sig snabbt och det är enklare att cykla. Jag själv har bara ägt en cykel med max 3 växlar, så jag har inget att jämföra med. Men är Michael lugn och säger han kommer fixa det, känner jag mig trygg med det.
Vi hittade en fin på blocket uppe i Höör av alla ställen.  Vi var super stressade när vi åkte dit,  i lördags skulle typ 100 olika saker fixas på ett par timmar kändes det som. När vi väl hitta huset och vi såg cykeln, insåg jag ganska snabbt att den var förhög och såg stor ut. Han provcykla den på gräset, och ramlade på direkten... 
I all stress, besvikelse och irritation besluta jag att cykeln skulle med hem, "nomather what.." Och tur var det. Lucas är helt kär i cykeln, och bryr sig inte den är lite stor. Han nöjer sig med att träna lite ute på gatan och vet han inte kommer få cykla till skolan förrän till våren.



Hej & Hå...

Vill gärna trycka ner sadeln ett par cm till.. men det går inte...



Fram......

...& tillbaks...Hur många ggr som helst under en em..
 
I morgon ska vi till Glumslöv och hämta en cykel till Michael som vi hittade på blocket idag... Men hallå, det var ju faktiskt "jag" som behövde en från allra första början.... 

"Fifa fest"

Häromveckan fick Lucas en ide´, han ville ha en "Fia-fest". Han ville bjuda in 4 st som han brukar spela med, och göra detta till en "grabb kväll" med en Fifa-turnering + lite annat :) Jaja, det ska börjas i tid .......

Så i fredgas vad den stora kvällen kommen... Och oj, vilken lyckad kväll det blev.... Dom hade fantastiskt roligt. Det blev inte bara Fifa spel, utan även lite pingis på köksbordet, och OS-spel på kinecten.
Jag och Michael, satt i tryggt förvar i tv rummet med stängd dörr. Grabbarna skötte sig exemplarisk, inget tjafs, inget bråk, utan endast massa goa skratt och roligheter... Underbart!


En som ladda upp innan kompisarna dök upp


Så snart Lucas kom hem från skolan i fredags började han pynta huset med fotbollströjor. Såg riktigt häftigt ut när jag kom hem från jobb... Men för att inte få 1 milj häftstiftsmärke i väggarna, så fick jag hjälpa honom med att hänga upp vissa på en galge...

Vid entre´dörren hängde dessa och "dingla"

Liverpool..
 

Barca, Spanien & Sverige...

Chelsea vs BoIS

Istället för marchaller som vi missat att köpa, fixa vi till en välkomstskyllt! Jag tycker det är sååå underbart, att Lucas gillar att piffa till det lika mkt som jag.. Men jag kan känna att jag går kanske lite väl mycket till överdrift ibland hehehehehehe
Lucas har länge velat ha ett pingisbord.. Men nej, det kommer inte köpas in ngt pingisbord. Och varför göra det, när det går precis lika bra att spela på köksbordet med nät av papp :) Gick hur bra som helst, och kostade 0 kr hahahaha

Perfekt combo bord!! , Mat- & Pingisbord


Självklart skulle vissa av bollarna med vara med... i soffan...

Till mat hade han beställt pizza, och till efterrätt glass med kolasås. Undertiden de käka, så förberedde jag även med lite klassiska hederliga chokladbollar ( negerbullar... ) Detta blev mkt uppskattat, och av en av killarna fick jag höra 2 ggr, att detta var den bästa festen han varit på..


Familjepizza räckte gott och väl till 5 grabbar. Själv blev det en "Icke-gourmé" middag från viktväktarna

Snacksen framdukade...

När alla kommit, började dom med att käka. Efter det var det spel i 3½h... Och ja, det var jääääättesvettiga när kl närmade sig 22:00..... Men kul hade dom haft iaf .







lördag 1 september 2012

När minus blir plus

Lördag = vägning på vv. Idag var det minus igen. Wooho,  minus 0.8 kg.  Det är nog den ända gången då minus bli plus...   Nu är det 0.3 kg till nästa Stjärna.  Den ska bli min till nästa lördag!