lördag 30 juni 2012

S*E*M*E*S*T*E*R

Jag har semester......... Jag har semester............ Jag har semester i 5v......... Semester i 5v... Är det sant?

De återstår att se. Har inte riktigt fattat det ännu... Idag känns det som vilken lördag som helst...


fredag 29 juni 2012

Marängsviss

Ikväll har vi grattat Jocke som blev 18, galet. Innebär med det är 19 år sedan jag och Michael träffades för första gången...oj vad tiden går..
Han fick en bil i morse av Therese & Krille. Najs. Vi gav honom presentkort på statoil så han kan köpa bensin då han både skriver och kör upp nästa vecka.
De bjöds på go mat, dryck och en kaloririk efterrätt, en favvo.....Marängsviss <3 med jordgubbar istället för banan. Jag gjorde mitt bästa att hålla mig till "Gubbarna" och marängerna. Klara de relativt bra. Skippar dock viktväktarna i morgon... Jag behöver min skönhetssömn


Lyxfrulle

Idag är det fredag. Då vankas det lyxfrulle med en 1/2 avvocado på finn crisp. Samt jordgubbar och en gul kiwi. Härlig start på dagen



torsdag 28 juni 2012

88an

Lite krokant på våra armar och vi blir en 88:a...
Min kolega har vatt i Kroatien i 3v. Sjuuuuuuukt brun.

88: utan krokant

Frulledax...

Mmmmm vad de´är gott med frukost!
Färsk frukt...
Finn Crisp m ost & rädisor
Äggröra ...


Mätt som en plätt, och jag åker till jobb......

tisdag 26 juni 2012

Mina tomatplanter...

Ser inte ut att må bra... Nu är de omplanterade och jag hoppas de tar sig.
Fick en liten nykommling i fredags av Anette & Daniel. Hoppas den trivs med den nya familjen.... Den har iaf röda tomater redan... Jättegoda!



Crazy days....

Har vatt själv på kontoret nu 2 dagar. OMG!! En ensam dag till med fullbokat av leveranser så tror jag att jag flippar totalt.. Kan hända jag blir kastad på hispan el något, för risk finns jag kör en Svullo grisar vidare attack. Man ska vara tillgänglig vid disken i receptionen, skrivbordet på rummet, även ta samtal från fasta telefonen och mobiltelefonen samtidigt. Stängde dock den fasta ich tig hjälp av vår fantastiska kundtjänst. Sen ett leende på läpparna å prata lugnt & fint & överpedagogiskt med vissa... Igår hade jag 13 utlämningar + 2 avhopp & 4 reklamationer mellan 13 &16. Stressiga kunder som har 0 förståelse. Vissa dagar blir bara så... Fick bryt på en som gnällde på hur jag skötte mitt jobb med att inte be om körkort då jag "bara" kollat id. De var inte lagligt! Efter mitt 3:e svar, rätt så irrtiterat, vråla han tillbaka att jag inte behövde vara så sur för han var bara på min sida av lagen??? Idiot!!! Samtidigt ska man le åt en annan oberoende kund och önska han lycka till med bilen osv... Samtidigt ringer jobbe mobilen ideligen. Mailen strömmar in... KAOZ. Meeeen, jag redde ut det.

Idag trodde jag det skulle bli liiiite lugnare. Jo tjena.... Fullbokat även idag. Say what??  Tisdagar är annars den lugnaste dagen på veckan. Knapt några bokningar.. Jaja, bara köra på. Hej & hå med fabro Frej... 15 bokningar, dock mer utspritt, mellan 9 &16;30. Inga reklamationer, thank god!! men lite annat små strul & några exporter.. Jag stängde av mobilen efter lunch. De funka inte i min hjärna mera. Bland de sista kunderna som var 2 jappsar viste jag inte om jag skulle skratta el gråta. För de första hörde jag knapt vad dom sa, de pratar lite underligt de där människorna... 2 farbröder i snart 60 års åldern. Men till slut förstod jag.... De undra hur man tryckte ner handbromsen och hur man använde den....??? Hmmmm borde de köra bil överhuvud taget? Sen såg jag en syn framför mig när de åkte iväg och skratta för mig själv, rätt mycket... De är ju så korta de där japanerna,,, borde dom inte ha bilkuddar när dom åker bil... Når dom då till pedalerna ? Hahaha förlåt för min torra trista humor... Men jag kunde inte låta bli... Av en exportkund fick jag en bit fin mörk choklad. Han fjäska för jag var riktigt tosig på honom förra veckan. Ja det chokladet åkte ner i magen fortare än fan... Gott var det... Och han fick lite stora ögon. Undra vad han tänkte... "Daaaam, that lady can really eat " hahahaha...
Em avslutades med ett trist samtal åt en kund som tyvärr måste avstå köp, då uppdragagivaren valt att ta tillbaka sitt objekt. Kan säga han var vansinnig.
Jaaa en helt vanlig dag på jobb med andra ord. I morgon är vi minst 1 till i leveransen iaf, sköööönt, och jag kan börja förberada lönesamtal till medarbetarna. Går ju på sem nästa vecka... Då ska allt vara klart.

Nu ska jag och mina ögonpåsar doppa rumpan i soffan och mumsa på vattenmelon, den där kärnfria. Förbannat god:))


I´m a Bitch...


Jag H A T A R mitt morgonhumör... Jag är så avis på alla som är pigga och glada... Varför kan inte jag vara en " sån" ?? Jag är totalt raka motsatsen. Sur och bitchig är jag... Fan, måste göra något åt detta...


Självpoträtt taget 2012-06-26 kl 08:00

Linda " surskallen" Berggrensson

Förlåt till alla som jag varit sur och tvär mot, en kommande solig dag som denna.... Ska skärpa mig!


söndag 24 juni 2012

När det är kasst väder får man hitta på annat helt enkelt....

Dagen börja med mysmorgon i soffan  i vanlig ordning. Jag & minimannen glottar på sommarlovsmorgon. Skönt att bara slappa på morgonen. Det är en skön start på dagen



Morgonkaffe ÄR ett måste

Lucas undra om vi inte kunde baka något gott senare idag...... och då det inte stod något speciellt på schemat och det fortfarande är kasselasse väder....så sa jag "absolut".

Medans de andra for iväg till farmor för fix med datorn,  la jag in " bak &tilllaga växlen " Först satte jag en tekaks deg på jäsning då Lucas morron bullar lider mot sitt slut... Och i jäsningspausen, kom jag på jag hade rabarber i kylen... Och då kunde jag ju prova göra en hemlagad Rabarberchutney... Sagt och gjort.... Och medans den skulle koka på svag värme.. ( Jag observerade INTE svag värme.. jag lät det koka på normal.. Brände skiten i botten... Satt som fan.....) så fixa jag till en sats med negerbullar som jag viste de andra var sugna på. 
Rabarber, chili, äpple, lök, ingefära & curry

Bidde 2 burkar..
Sen hann Lucas komma hem. Och vi satte igång att baka Kladdkakemuffins medans tekakorna gräddades i ugnen.

Kladdkaksmuffins var de här....

Nygräddade tekakor.. Mums!
Till middag  fixa jag fläskfilé i körvelsås. Jag gjorde en ljumen potatissallad av de sista potatisarna som var kvar sen midsommar. Och lite kokt broccoli till det blandat med fetaost och rädisor.

Potatissallad


Wooolaaah....
Efter allt ståhej i köket landade vi soffan allihopa och kollade film med Lucas. Savannens hjältar hette den... Ingen höjdarfilm enl mitt tycke.. Finns bättre!


Jag klappar mig själv på axeln då jag inte smakat en ända kaka/bulle idag. De har blivit förmycket av de goda 2 dagar på raken. Aja bajja för Linda Berggrensson..!! Vägningen igen på lördag. Sist hade jag bara
-0,4kg till delmålet. Det siktar jag på nu denna lördagen som kommer. Istället ska jag värma lite jordgubbar och en bit rabarber och mumsa på till fotbollen ikväll.


Söndagsgodiset....
Nu får de bannemaj sluta regna... för baka har jag inte lust med varje helg.... :) Jag vill vara ute i solen & njuta.. Jobbar en vecka till... Seeeeeeen är det semester.... i 5 hela veckor. Underbart skönt!

lördag 23 juni 2012

Dagen efter....

Och jag känner mig som en svullen ost.... Oj vaad mycket gott som slank ner i magen igår... Helt förmycket.
Vi drog igång med gänget vid 15 tiden. Givetvis regnade det så 5 kamp och tippsrunda uteslöt vi.
Vi vuxna tog en fördrink och barnen satt i soffan med sina mobiltelefoner (till att börja med)
Sen högg vi in på vanlig midsommarmat; sill,ägg, prinskorvar, Monas hemgjorda köttbullar (klassiker) lax, potatis samt min silltårta. Den blev väl godkänd av de som åt sill. Kändes kul! Tack tack kära syster :))
Fick reda på kvällen innan att 2 st till inte åt sill ,så jag fick ge mig ut på fm och fixa lite mer mat. Vill ju inte någon ska sitta och vara hungrig här ;)
Mkt mat över.... Som jag får kränga i veckan. Luncherna är räddade...prisa gud!

Och efter regn kommer solsken. Vilken kväll det blev. Barnen bada, spelade fotboll, badade, spelade fotboll tills det blev mörkt. Underbart att se hur kul de har. De värmer i mammahjärtat.
Vi vuxna satt och snacka, skratta och hade hur kul som helst. Lyssna på spotify gjorde vi med. Många gamla klassiker kom fram. Sen är det lustigt med att ALLA ska vara dj's samtidigt he he he. Kul hade vi iaf, men det har vi alltid när vi är tillsammans.

Idag vaknade jag med sprudlande energi. Satte på en kanna kaffe och börja röjja med en gång. När kl var 10:30 var jag helt klar, hade vatt och lämnat Lucas hos Hugo och handlat frallor till mig och maken... Wooow... W T F... Inte likt mig, men skönt var det.
Lucas har vatt på kalas nu på em. Då dega jag till en film, michael till formel 1. Tur vi har 2 tv apparater ;)

Nu ska vi glo på EM. Vi hejjar på Spanien. Och trotts jag fortfarande känner mig som en svullen ost. Ska jag ändå hugga in på gårdagens gotte samt lite Brie ost och marmelad. Mmmmm



fredag 22 juni 2012

torsdag 21 juni 2012

Silltårtspremiär...

Fick ett recept av syrran som jag var tvungen att testa. Mamma har sagt hon är gryyyym på sillatårta.Jag blev genast nyfiken. Tänkte  bjussa på den i morgon när det är midsommarafton.

Hoppas jag lyckas lika bra som Ingela... Flipp eller Flopp, hiss eller diss.... Tja, de får vi se i morgon.


Fotbollsavslutning med gott gott

Igår var det avslutningmed fotbollslaget.. Vi körde den traditionella matchen. barn mot föräldrar. Första året papporna fick vara med, då vi inte hade fått ihop tillräckligt med mammor. Dock fanns visa regler. Max 3 papper på plan samtidigt, de fick inte göra mål, och stod dom i mål fick dom ej ta med händer.
Våra föräldralag var Sverige & Irland... Och som de 2 sämsta i hela EM, var de lika igår, vi förlorade.  Barnen vann med tot 13-7. Jag stod på kanten och tittade på. Var jättesugen på att vara med. men äsch, de kommer fler år. Det positiva idag är att jag inte har träningsvärk ;)

Sverigelaget på G

Irland laddar...

Det var en del och hejja på igår... :))  Och de är megasvårt att fota med en mobilkamera.. Man borde att en "ordentlig" systemkamera... Eller något...

Efter matcherna så gav barnen tränarna en liten sommarpresent. En supergo´ påse från Smakfullt Här skade kalasas kan jag säga!!! Pasta, Oliver, kex, soltorkade tomater, basilika pesto, en smarrig dricka.. Ja, det är så gott så det går inte att förklara..... Man måste smaka själv för att fatta....  Jag tror jag är mer lyrisk än Michael.... He he he he he


En super App!

Hej, jag hämtade just WhatsApp Messenger till min Android-telefon. Det är ett meddelandeprogram till datormobiler som ersätter SMS. Jag kan till och med skicka bilder, video och multimedia med appen! WhatsApp Messenger finns till Android, iPhone, Nokia, Windows Phone och BlackBerry, och du behöver inte komma ihåg PIN-kod eller användarnamn - det fungerar precis som SMS och använder ditt mobila dataabonnemang. Hämta det nu från http://whatsapp.com/dl/ och skicka aldrig ett SMS igen.

Dagens frulle


Smoothie bestående av lite naturell yoghurt 0,5% med  jordgubbar, mango & gul kiwi + lite linfrö & physaliefrö. Sen 2 Finn crips med ägg & kaviar och ett par bitar vattenmelon. Satt som en smäck! Total värde 5 points

onsdag 20 juni 2012

Uppdatering pågår...

Aaaaaaah va dryyyyyyygt. IT fixar via fjärrhjälp,  uppdaterar samt fixar mitt windows som inte vill alls idag... De är sååå dryglo att sitta och glo in i en skärm!!

Jag behöver komma hem med. Träff kl 17 på konstgräs. Viktig fotbollsmatch väntar... Föräldrafotboll...


Hoppla Hoppla....

De var en gång en tjockis som hette Linda.................  Hon var 36 år och kände sig rätt misslyckad... En dag tog hon tag i livet, gav sig själv en rejäl örfil och släpa iväg sig till Viktväktarna.....

Hahahaha.. Men typ iaf... I dag var det ännu ett lyckorus som segla igenom kroppen.... Jag kunde jag glida i mina vita sommarbyxor och knäppa dom utan att känna rösten  -" dra in magen Britta "
För 6 v fick jag inte upp dom över röven. För ett par veckor sen satt dom som om jag vore en falukorv som skulle ner i ett prinsakorvaskinn... Det blebba ut valkar överallt.... De satt limmade om låren...
I morse gick dom på. Yes får fan!!  De sitter ngt tight fortfarande, men ändå helt okej..  Kan nog inte göra några frivolter,  flickisar el gå ner i splitt. Då kommer dom sprika i skrevet......
Jag har nu då officielt då gått från storlek 44 till 42.. i dessa brallor iaf..

" Hoppla Hoppla... De lönar sig kränga Vattenmelon & jordgubbar om kvällarna...."

Frukt & bär is tha´ shit

tisdag 19 juni 2012

Lunch-lycka

Har nu på lunchen fått höra av en assistent till pappa att han kommer komma hem i morgon. Denna lycka som sprudlar i kroppen går inte att beskriva. Underbart skönt att höra. Han har svarat bra på antibiotikan och kan idag gå över till tablettform. Därför kan han även komma hem i morgon och inte ligga där och ta upp en plats :)

Tumme upp för denna nyhet !

Bjuder även på en glädjesång. En gammal favorit som håller för Linda än idag. Tröttnar aldrig på den...  He he he he he

Veckan som bara försvinner...

Phuuu. Gårdagen blev en låååååååångdag. Åkte hemifrån 07:50 på morgonen och var hemma igen 20:30.. Galet.... Först jobb, sen en minipaus, sen Utvecklingssamtal 16:00 till 18:30. Vidare till pappas assistent och hämta hans husnyckel. Inom Rydebäck, ta posten, vattna blommor, kasta soper ( Soporna kastades in i min bil och ligger kvar än idag.... Undras hur länge dom ligger där ?  ) leta upp hanns telefonbok. Vidare till sjukhuset i Hbg. Besökstiden sluta 19. Jag kom 19:30. Stanna ca 30 min, och begav mig sedan hemåt... Slut som artist... Japp... Jag var på sjukan.. Min pappa fick åka på  akuten i fre kväll för misstänkt " Tia" / stroke/propp i hjärnan. ... Igen.... Han har en sedan många år tillbaka, sitter i rullstol, förlamad i hela vä sida av kroppen.. Alla tecken tydde på en ny stroke. Han prata bl a slödrigt, fick inte fram ord, hängde på den förlamade sidan, rulla bakåt istället för framåt...  Han borde åkt in reda på torsdagen då allt börja. Men han är så jävla ENVIS!! Han ska fixa med de ena efter de tredje, och sjuk var han INTE... Tillslut, efter mkt tjat tog han sitt förnuft till fånga. När jag kom hem från jobb i fre, sa Lucas : - Mamma , morfar ringde. Han hade ont i huvudet och skulle till sjukhuset. Han ringer senare.
Jag anade oro med en gång. Man åker inte till sjukan en fre kväll för huvudvärk. När jag fick tag på honom satt han fortfarande på akuten, men en rejäl skallebank. Han kom upp på avdelning 41, Strokenheten vid 20 tiden på kvällen. När vi prata då, lät han inte alls sig lik. Han visste tex inte vad Lucas hette osv.. Mycket obehaglig känsla!!!
De har rönkat skallen, och det var ingen stroke, tack och lov. Han har en kraftig infektion i kroppen som ger samma symptom som en stroke. Förra onsdag var han på kontroll för sin cancer i urinblåsan. De hitta en cysta som de brände bort på direkten. Kanske har det med detta att göra. Men inget de kan svara på ännu. Han får antibiotika nu rakt in i blodet, intravenöst el vad det heter.. De tar prover flera gånger om dagen, kollar trycket, sänkan och hans socker... Hemkomst sker ev innan helgen.



Allt detta har tagit fruktansvärt mkt på energin.. Att inte veta hur detta ska sluta, blir det bra, blir det sämre... Ingen som vet... Samtidigt är det bara 2 v kvar till sem. Midsommar på fredag. Samtidigt sitter mamma i lägenheten utan bild på tv:n.. Hon och " source" knappen kommer inte överens riktigt.. Jag försöker hjälpa via telefon, men det går inte så bra.. Hon blir frustrerad av att inte kunna se på tv, och förbannad för hon inte förstår sig på tekniken.. Jag vill ju bara hjälpa och blir frustrerad för jag inget kan göra. ...
Utvecklingssamtal igår som tog hela dagen, lönesamtal kommer nästa vecka... Både för mig själv samt med  mina medarbetare..Planering & förberedelse är förnamnet.  Idag ska häcken klippas. En regel i gatan som det alltid vatt, Häcken ska vara klippt innan midsommar. Den reglen vill man ju inte bryta :)) Bara hålla tummarna det INTE blir regn idag. Vi har inga andra dagar lediga...
I morgon är det avslutning med Lucas fotboll. En match där föräldrarna ska möta barnen. Jag ska sätta ihop lag och fixa så det blir lite roligt av det. Jag har INGA idéer nu bara.. Och det är om 1½ dygn... Men jag vet de kommer lösa sig.  På torsdag ska det handlas & städas inför midsommar.. Därimellan ska de köras på tippen och kastas skit... Fixas femkamp och skriva ut tippspromenadsfrågor som passar alla mellan 9-40 år



Jag känner mig helt off..oengagerad i allt, och i alla... Allt med pappa har sugit ut alla krafter jag har... Igår när jag var på Ö&B upptäckte jag när jag kom ut igen, att nyckel satt kvar inne i bilen. Jag hade med andra ord lämnat bilen olåst, med nyckel i, typ : "Sno mig om ni vill" Jag har inget som helt minne av det... I morse när jag lämna fritids parkering, mindes jag inte resan från hemmet till fritids... Inatt vakna jag vid 04:30 med värsta magsmärtan. Låg som en fällkniv tills jag somna igen, sen var det borta... E de den jävla PMS:en som e på G igen? .Har ingen koll,  Ogilla isåfall. Har fan inte tid med de nu också. Jag är tillräckligt irriterad som det är..  Behöver ju inte krydda extra denna gång :)
Ska jobba denna och nästa vecka med. Seeeeeeeeen väntar 5 långa sköna härliga  semesterveckor, med absolut INGA måsten. Jag ska bara slappa. Jag längtar.!!

Så ska jag se ut från 1 juli -5 augusti

måndag 18 juni 2012

Vankas Utvecklingssamtal

I em gör vi ett nytt försök. Chefen har lovat att starta från Gbt kl 14 idag så han hinner ner till 16:00 . Med andra ord får jag lite övertidsersättning idag... Vågar dock inte tro på det förrän jag ser han parkera på parkeringsplatsen utanför mitt fönster... Har blivit " blåst" nu ett par gånger av honom...

Dock är jag inte alls laddad för något samtal ... Känner inte ett dugg för det .. Idag är ingen bra dag för fröken Linda... Allt är skit & piss och jag svär massvis inombords och känner mig som en riktig häxa idag...
Jag borde sitta med sprudlande glädje/energi/vilja och fylla i den jävla blanketten eller pappert el vad man ska kall det.. Istället har jag lagt det åt sidan.. Orkar inte... Började så smått men tappa lusten på dirren...
Ajaaa, jag har 4½h på mig.. Kanske kommer de en gnutta energi  sen...



lördag 16 juni 2012

Minus på vågen

Förra lördagen sket jag i att väga mig. Behövde en ledig lördag med inga måsten. Idag var det dax igen. Och jag bäva för hur det skulle gå då allt bara är kaoz imellanåt... Men det var minus iaf. Gött -0.7 kg. Dock blev jag ändå smått besviken. Ville de skulle vara mer... Jaja vad är en bal på slottet. Jag nöjer mig med detta och hoppas på minus igen veckan efter midsommar. För nästa lör blir de bannemaj ingen vägning... Är 0,4 kg ifrån mitt första delmål. Ska jag väll fixa på 2v. Och dååååå ska jag belöna mig med fotvård, få fina sommarfötter hos www.facebody.se

fredag 15 juni 2012

Flygtrafik i luftrummet

Fick en länk idag av en kolega som jag skulle ge sonen. Man kan se flygtrafiken i luftrummet. Vad det är för plan, destination, hur dom flyger och mycket mer. Jättehäftigt att kika på tyckte vi båda. Vilken flygtrafik där finns uppe bland molnen... Tur man inte är pilot :)
www.flightradar24.com


torsdag 14 juni 2012

Busfabriken

Idag bidde det ett besök på busfabriken. Lurre fick sina efterlängtade pannkakor :))
Jag kunde inte stanna mer än 2h så fina Eleonire tog med Lurre hem något senare..
Innan vi for dit, åkte jag och bytte bil med mannen. Vågar inte ge mig ut på längre turer då min bromslampa lyser och den läcker bromsvätska... Med min tur hade det säkert kunnat ske värsta olyckan... Och när vi parkerar volvon i hbg så kikar jag i baksätet och får  syn på en bibba med paper jag VET Michael måste ha kl 14:30 inför ett möte... Ååååhh vaaaaaarför tänkte vi inte på det vid bytet... Men alltid är det något :)) Jaja, bara att vara tillbaks på Parajett till 14:30 igen. Barnen lekte hej villt och blev härligt svettiga. Jag och Eleonore hant med både snack, skratt , lunch och kaffe på 2h. Vi titta på folk med. De e helt underbart vilka olika kontraster de finns... Från vardagliga personer till vuxna män som går runder i en onepeace inne på busfabriken... Mmmmm mycket ska man vara med om ha ha ha... Mitt tycke är att man går i en onepeace hemma, inomhus... Men som sagt, smaken är som baken.....delad . Och tur är väl det!
Haft en skön, underbar & rolig dag idag.


Våran älskade gosse... En kämpe i skolan

Oooooj oj oj oj... Vilken stolt mamma jag är nu... Vår fina gosse fick idag ett stipendium från skolan.. För bästa utveckling i årskurs 2.... Jag trodde inte mina öron när dom läste upp hans namn... Han har verkligen kämpat och gjort en fantastisk utveckling detta året... Och idag fick han pris för det. Jag skrek inombords, rös i hela kroppen av glädje, och en tår av lycka dala ner längs kinden.... Gud vilken underbar känsla......



En stolt gosse



Vi samlades på skolgårdengården kl 09:00. Alla barn, från 0:an till 3:an stod samlade vid flaggstången och sjöng lite sköna sommarlåtar. Sen blev det stipendieutdelning. Sen sjöng dom igen. Det gick snabbt idag.. rektorn var inte på plats.. Hon befinner sig nere i Ukraina. En annan lärare höll i talet. Säkert därför det gick snabbt :))
Sen en snabb sväng in i klassrummet där fröken Sara önskade alla barn ett härligt sommarlov och utdela massa kramar... Sen var det uppdukat ett långbord på gården med massa gräddtårtor, saft och kaffe. Alla minglar runt och småsnackar med varandra. Vissa barn gick ner och lira fotboll på planen, Lucas var given där..Andra barn sprang runt och lekte. en dag då alla är nöjda och glada.
Även jag fick ett kärt sommarkort från söta tjejer i Lucas klass.. Jag blir såååå glad och berörd av sådant... Tänk.. att dessa töser önskar MIG en glad sommar.. Underbart!!!!



 Nu ska vi strax bege oss till busfabriken i Hbg, med en kär vän och hennes grabbar. Blir bus för hela slanten idag... Lucas får välja maträtt ikväll då det är "hans dag idag" Och valet var enkelt för honom : Pizza.... 

Skolavslutning

Dagen D är äntligen här.... Dax för skolavslutningen. Frillan fixad, skor som var helt försmå, som enkelt löstes med de gamla traditionella gympadojjorn, a där " tårna fick plats" He he he he... Jaja, vad gör väl det.. Skor är en värdslig sak!   (  får sluta göda honom så han stannar i växten ett tag... de nya skorna införskaffades i maj månad... ooopsiiiii .)

onsdag 13 juni 2012

Efter regn kommer solsken


Så brukar de ju vara. Och idag önskar jag mig en sådan "klysha" Jag tänker sooooolsken idag :))

Vi bytte ju bil idag, jag och Michael,  då en kolega ska fixa vår "länkaram" på volvon.. Vänster sida... vågar inte tänka höger He he he
Hade jobbat en stund, så får jag mail från Michael som löd :

Hej!
Varningslampan för bromsarna i din bil lyser ibland. Varje gång man bromsar och sen lite då och då.
Har den gjort så länge? Kanske får kolla upp den. Var det bromsvätska du fyllde på sist?
-Jadå... den blev påfylld med bromsvätska förra veckan, eller veckan innan, av vår " meck kille" då lampan hade börjat lysa...

Var det bromsvätska??
I så fall måste den läcka någonstans
 Hälsningar
Michael
Jag sitter med ett leénde.. ja, jag ler.... Tja, varför ska inte MIN bil klabba nu med.... Lika bra att ta allt på en gång.... Jooodiladihooooo

tisdag 12 juni 2012

Ny dreambox

Vår TVbox, dreambox pajja såklart i fredags... Jaaa, Varför inte...?  Vi är inne i ett stimm där allt vi har går isönder... Räcker vi tittar på våra saker så händer något...Då vi verkligen är mångmiljonärer och tjänar multum med pengar, utan att jobba, bryr vi oss inte..... Vi handlar nytt... Kosta vad det vill...oooj va jag älskar irroni...
Iaf, vi beställde en ny box efter vi vägt för & nackdelar. Hitta en till bra pris. Den kom idag med posten. Funka skiten då ???? Nooooooooo.... Kanalerna hänger sig ideligen. Tror snart Michael knycklar ihopa allt och eldar upp skiten i kaminen. Vår box är värsta smäcket medans Therese & Krilles fungerar u.a... Såklart.... Jag får snart frispel på allt.... Jag bloggar, Michael skriver ett surt mail till levrantören..... Vi hoppas på en ny box innan veckan är slut
Tar en fotbollsfri kväll idag. Tittar på 112 på liv och död m Lurre istället. Snart dax och sova:)) Phuuuuu vilken dag... Får glädjas åt mina grillspett iaf he he he... Ngt gott i de onda...

I morgon ska jag lämna volvon på lagning...  Vi tänkte "vänster länkarm" och vipps gick den i sönder...  Jadååååå, huuur enkelt som hellst, prova gärna!

En grill jag behagar klara av..

Tacka vet jag elektrisk grill. De är den enda grill jag klarar av att grilla på. Jag fixar inte de här med kol & briketter. Får aldrig fjutt på det... Trots det är det godaste alternativet, utan tvekan. Men om jag ska fixa middan som idag, och var själv hemma till att börja med, fick det bli "plan B" den elektriska grillen. Grilla grekiska grillspett. Då dagen gått i fockefingrets tecken, hade jag inga förväntningar på maten. Men döm om min förvåning!!! Det smakade gott. Och ALLA i fam gillade det. Kan nog bli fler ggr helt enkelt....


Dålig dag idag..



Har en dålig dag idag.... Började redan i morse när kl ringde.. Trött som ett as var jag, ville inte gå upp, låg och fundera i ett par sek att jag aldrig kommer få sova ut mer i hela mitt liv.... Mobilen hade hängt sig, fick ange pin koden igen,, ändå kunde larmet ringa.. Fattar nada.. med andra ord är den kass i huet. Ska uppdatera den ikväll OM jag har tid/lust/ork.  .. Sen dess har allt blitt fel.... Allt är irriternade idag.. Ska laga en ny maträtt ikväll med till middag. vet rednan det kommer bli katastroff och smaka skit.... Varför är vissa dagar såhär... Så jävla trist!
Idag vill jag lägga mig tidigt.. Se ngt bra på tv:n, typ gamla serier såsom vänner eller what ever...  och somna tidigt, ingen fotboll ikväll tack ( Önsketänkande eller.... ? ) ......




Tarmens bästa vän - Mr Fiber

Kostfibrer är ett samlingsnamn för de kolhydrater som kroppens enzymer inte klarar av att bryta ned och alltså passerar matsmältningssystemet utan att avge någon energi. De gör dig mätt och absorberar vätska, vilket hjälper din mage att må bra eftersom de ger tarmarna något att arbeta med. I tjocktarmen finns en massa bakterier, både bra och dåliga, och de som är bra behöver fibrernas näring. Om du äter för lite fibrer blir det obalans i tarmfloran och de dåliga bakterierna riskerar att ta över. Undersökningar har visat att om man får i sig den rekommenderade mängden fibrer minskar risken för grovtarmscancer och det håller blodfetterna i schack genom att kolesterolhalten är mer i balans. Dessutom är fibrer bra för att kontrollera mängden blodsocker i kroppen.
Det finns 2 typer av fibrer:

Lösliga fibrer
Lösliga fibrer bildar en sorts gelé i magsäcken genom att absorbera vatten. Det gör att magsäcken töms långsammare. Blodsockerhalten stiger i lagom takt och det får oss att känna oss mätta längre. Det är den typen av fibrer som är bra för att balansera blodfetterna och kolesterolhalten. De binder nämligen så kallade gallsalter som då följer med fibrerna ut ur kroppen. Det är bra eftersom levern måste tillverka nya gallsalter genom att bryta ned dåligt kolesterol (LDL) och på så sätt minskar risken för hjärt- kärlsjukdomar.  Lösliga fibrer hittar du till exempel i:
  • Frukt
  • Grönsaker
  • Havregryn
  • Krossade linfrön

  • Olösliga fibrerDe olösliga fibrerna binder också vatten, men utan att bilda gelé, så de hjälper också till att hålla dig mätt längre. Eftersom det bara är fibrer som finns kvar när kroppen tagit upp allting annat är det viktigt för tarmarnas funktion att de har något att arbeta med. De olösliga fibrerna fyller ut och sätter igång tarmrörelserna – det är det som menas med att fibrer ger magen ”motion”. De förhindrar också att cancerframkallande ämnen kommer i kontakt med slemhinnan i tarmen och det är därför fibrer anses motverka t.ex. tjocktarmscancer. Olösliga fibrer hittar du till exempel i:
  • Ris
  • Potatis
  • Pasta
  • Müsli
  • Bröd
  • Mjöl & gryn

  • Vatten
    Den rekommenderade mängden kostfibrer är 25-35 gram om dagen för vuxna människor. Det är ungefär dubbelt så mycket som de flesta svenskar får i sig. När du ökar mängden fibrer i din kost är det viktigt att du dricker tillräckligt med vatten. Det behövs eftersom fibrer både absorberar och binder vätska och om du inte dricker ordentligt blir du förstoppad. Minst 1,5 liter vatten om dagen, förutom det du får i dig i maten, är vad du behöver.

    Tips & trix
    Det finns många sätt att få i sig fibrer, men en del livsmedel är bättre än andra. Här får du lite praktiska råd:

    Välj fullkorn. Ju mer förädlade olika spannmål är, desto mindre fibrer innehåller de. De flesta fibrerna sitter nämligen i skalet. Prova råris, kornris, bulgur, quinoa, fullkornspasta och grovt bröd med hela fröer. Bakar du eget bröd kan du använda linfrön, vete- eller rågkross och grovt rågmjöl. Tänk bara på att i så fall ha mer vätska i degen, så det inte blir torrt.

    Ät färska grönsaker. Grönsaker, rotfrukter, frukt, bär och spannmål är som mest fiberrika om de inte kokas eller behandlas på något sätt. Då får du dessutom i dig mer vitaminer, mineraler och antioxidanter. En tumregel är att grönsaker som går att koka är rika på fibrer.

    Fyll på med fibrer. Se till att ha mycket grönsaker, rotfrukter och baljväxter i maten. Behåll skalet på saker du normalt skulle skala. Häll på extra linfrö och kli på frukostfilen och/eller smörgåsen.

    Mörkt är inte detsamma som fiberrikt. Många brödproducenter färgar brödet mörkt med sockerkulör, så titta på fiberhalten och kolla om det finns hela korn i brödet innan du tar för givet att mörkt betyder grovt. Det är också skillnad på fibrer och fibrer. Knäckebröd innehåller mycket fibrer men har ett högt GI-värde. Ät istället t.ex. danskt grovbröd som håller dig mätt längre.

    måndag 11 juni 2012

    Dagens inköp


    En "mini ugn" till kommande husvagnssemester
    Här är dom... De efterlängtade brillorna
    till minimannen... EM hann
    minsann INTE ta slut innan han fick dom...
    Inte så snygga precis... men han gillar dom...
    Jag hoppas han kommer använda dom... 100 spänn för ett par
    brillor.. Waaah... " rena rånet"