onsdag 31 augusti 2011

M R & lite annat som hänt i dagarna

Idag har jag varit på M R Röntgen. Hoppas på svar i morgon när jag träffar läkaren. Det var sagt så iaf.... Men på sjukhuset idag sa dom att  " vi hoppas svaren kommer tills i morgon, såvida allt gått bra " Nu börjar mina tankar snurra lite, av ren nervositet.. Hittar dom något? Fanns där något fel? Det vore det sämsta svaret man kan få, att det inte visa något.. Varför har jag då så ont...? Sen kanske dom hittar saker som inte ska vara där.. Tänk om jag har en knöl någonstans som trycker, som är dödlig? Det är nog det värsta som kan hända. Dom tittar säkert inte efter det, men jag tänker så iaf.. Förbjudna tankar...... Inte bra..... Vill sluta röka med, men fixar verkligen inte det själv. Jag får stega in på apoteket en dag och be om hjälp helt enkelt... Bara att inse att hjälpmedel behövs....

Har vatt på platschefskonferens med i dagarna 2. På Marstrand i Gbt. Vilken vacker ö!!! Dit vill jag åka när det är sommar, det måste vara underbart. Vi var ca 14 pers som samlades vid gbt operan i måndags morse. Jag och min kollega kom in med tåget under fm och skulle ta oss till operahuset. Ingen av oss visste vart det var, så vi tog en taxi.. Han undrade nog om vi var dumma i huvudet eller ngt, för vi åkte igenom 3 rundeller, i ca 3 min, sen vi vi framme... kosta en 100 lapp... Hahahahaha...... Jaja, så är det när man inte vet ngt :))

 När alla var på plats, berättade dom hur vi skulle ta oss dit... Med en "rib båt". Jag hade aldrig hört talas om vad det var, alla andra var helt begaistrade... Jag våga inte säga jag inte hade någon aning om var det var för båt vi snackade om, känner inte alla så väl.... . Utan sa bara : Åh, vad coolt...... Rib båt...? Hmmm jag funderade och funderade..... Sen kom instruktören med våtdräkter, skidglasögon och visa och förklarade vilka regler som gällde...

När han sa att den gjorde 55 knop ( vilket tydligen är mycket, jag har verkligen ingen aning ) som mest och flög upp på vågorna, så vägde båt + besättning 4 ton... Och sen skulle ju skiten landa igen på vattnet... Där tappade han mig helt....Jag minns inte riktigt mer vad han sa, för jag var i en helt annan värld. jag bara tänkte, att detta kommer jag aldrig att fixa pga nacken.. Hur ska jag förklara detta, går det att dra sig ur, hur ska jag komma till Marstrand??? Men vi löste det. Min kollega Oktawiusz, lider av yrsel och våga inte heller åka. Så vi lånade en bil av en annan kollega och körde dit istället, i en hederlig gammal 740 :)
När vi tog oss där ifrån igår, in till Gbt igen, totalvägrade jag att köra, och jag fick verkligen tvinga Otawiusz att sätta sig bakom ratten..... trots hans yrsel... Vi kom mitt i rusningstrafiken, körde fel innan tingstatunnlen, hamnade på Hissingen, tillbaka igen, ner i tunnlen, hamna i fel fil IGEN, så vi kom på helt fel sida av älven, rätt som det var befann vi oss utanför nya gamla Ullevi, Vi hade ingen gps som kunde visa vägen till operan.. Jag kom på jag hade ngt i mobilen.... Nått liknade gps.. men Oktawiusz bara svängde och svängde så den han liksom aldrig med på vart han körde.. Till slut hitta vi cenrtal stationen iaf... Där hamnade vi med i fel fil ett par ggr. Körde förbi & runt den 3 gånger, innan vi tillslut hamnade rätt... Så vi fick en liten sightsing tur i gbt innan tåget gick hem 17,42.. Vi hoppades på att hinna med ett tidigare tåg, det kunde vi glömma...

Men 2 trevliga dagar fick vi vara med om, träffa kollegor, utbyta idéer, riktigt trevligt.. Nästa möte är redan bokat, i slutet av oktober. Då ska vi hålla till i Landskrona. Lär ju inte åka någon rib båt iaf..... :))

söndag 28 augusti 2011

Finns skatten i Häljarp?

Kan man ju undra.... 2 st regnbågar..

Helgen i fotbollens tecken

Denna helg gick i fotbollens tecken.. Aliansen drog igång igår. 3 matcher var tanken, men dom bröt i sista pga åskan.... Obehagligt.. Som det åska under tidig morgon. Slog tom ner i grannens hus...

Idag var det Häljarpsdagen. Då stod ännu 3 matcher på schemat. Killarna kämpade väl, och tränarna tog ett beslut om en träningsfri dag i morgon. De behöver vila...

Ikväll har vi avnjutit en pizza. Orka inte laga mat idag. I morgon ringer kl mycket tidigt. Jag ska åka på konferens till Göteborg, till Marstrand, med alla platschefer. Nu känns det bara jobbigt.... Men  ska bli intresant ändå.

torsdag 25 augusti 2011

Hur tänkte dom där.....?


Ska jag åka och ge detta till mamma eller....


Då var det av..

Såhär såg jag ut för 24h sedan..


Och så här ser jag ut nu.... (Lite "ego" bilder...)







Supernöjd!! Rätt kort.. Och jag kan varmt rekomendera Heta stolen

onsdag 24 augusti 2011

Redan dax?



Undra om det är jättekallt i Göteborg....?? För det var ju väldans vad de kom tidigt till oss i år... Mössor + is skrapor.....

I morgon är det dax..

I morgon är det dax för "Heta stolen" i Landskrona :) Till "frissan" med andra ord. Det heter ju Heta stolen för hon har fria tyglar.. Dock kommer hon få klart för sig att hon "inte får klippa det kort eller klippa lugg!!!
Sen får hon fixa och trixa bäst hon vill :)

Såhär ser de ut ikväll.....

tisdag 23 augusti 2011

Fick ett telefonsamtal...

Wihoooooooooo. Jag har fått en MR tid!! Äntligen!!!! Jag är såååå överlycklig.. Ons 31/8 kl 07,40 ska jag på MR i Lna. Sen har jag tid hos läkaren den 1 sep 9,40, och kommer få svaren då. Vilken lycka jag känner nu!!!!

Såg en artikel idag jag genast vill spara på. "Sätt fart på förbränningen"

Med tio enkla knep

Hjälp viktnedgången på traven genom att maximera din förbränning. Här är råden som ger de allra bästa förutsättningarna för snabbare viktnedgång. Gör du rätt kommer du också att bränna fler kalorier "gratis", till exempel när du sover.

1. Styrketräna

Nyckeln till en hög förbränning stavas muskler. Din dagliga kaloriförbrukning är tätt förknippad med hur mycket muskler du har. De bränner kalorier, också när du sover.

2. Kicka igång konditionen

När du tränar hjärtat produceras enzymer som bryter ner fett och gör att kroppen kan använda det som energikälla. För att fett ska kunna brännas som energi krävs syre. Människor med hög hjärtkapacitet har väldigt lätt att bränna fett, eftersom deras muskelceller får mycket syre.

3. Intervaller gör jobbet

Bryt rutinerna och ge kroppen en liten chock. Studier visar att människor som lägger intervallträning till sin vanliga konditionsträning två gånger i veckan går ner dubbelt så mycket i vikt som de som ”bara” kör på konditionsträning. Rusha 30 sekunder var femte minut när du joggar. Det kommer att ge resultat!

4. Minska lagom på kalorierna

När du äter för lite ställer din kropp in sig på överlevnad – den tror att du svälter. Minska inte plötsligt ditt kaloriintag drastiskt. Forskning visar att kvinnor som äter färre än 1200 kcal per dag minskar sin förbränning med så mycket som 45 procent.

5. Ät frukost

Förbränningen saktar ner när du sover och kommer inte igång ordentligt igen förrän du äter. Skippar du frukost betyder det att det kan gå omkring 18 timmar sedan din senaste måltid. Inte bra! Så även om du inte är hungrig på morgonen, försök att äta så snart som möjligt.

6. Portionera ut dina måltider

Blir du sugen mellan målen? Ge din förbränning en skjuts och dela upp dina måltider i fem eller sex mindre mål i stället för tre stora. Ät var tredje eller fjärde timme. Om det inte passar dig, gå tillbaka till tre mål om dagen men gör dem lite mindre och lägg till ett mellanmål på förmiddagen och ett på eftermiddagen.

7. Sov!

Sömnbrist kan både påverka förbränningen och öka hungern. När du sovit för lite kan du känna dig hungrig trots att du egentligen har ätit tillräckligt. Det beror på att sömnbrist påverkar utsöndringen av cortisol, ett hormon som reglerar aptiten.

8. Drick vatten

Tyska forskare har upptäckt att vattendrickande kan öka kaloriförbrukningens hastighet. Vatten minskar dessutom uppsvälldhet och får dig att känna dig mättare.

9. Hoppa över alkoholen

Att ta en drink före maten får människor att äta runt 200 kalorier extra, visar flera studier. Att dricka alkohol under måltiden är inte heller bra. Alkoholen förbränns nämligen först, vilket betyder att kalorierna från maten i högre grad riskerar att lagras som fett.

10. Satsa på mjölk i stället

De som konsumerar mjölkprodukter med lågt fettinnehåll tre till fyra gånger per dag går ner mer i vikt än de som hoppar över mjölk, ost och yoghurt. Orsaken är att kalcium, tillsammans med andra ämnen i mjölkprodukter, snabbar på förbränningen.

Tog en PW i morse och prova ny "App"

Japp. I morse koppla jag hunden ( som jag först tänk låta vara hemma, för att verkligen gå snabbt, men han klarade av det... och orkade inte gå 2 runder... annat när man joggar. ) Satte på min nya laddade " app" Cardio trainer och begav mig ut, i "kalla!?" luften. Ja det var svinkallt. När jag kom till Flytgolv visade den endast 8g, Brrrr... Nästan "mössvarning"..

Jag gick iaf i 29 min, och den visade 3,3 km, Brända kalorier 191, 3300 steg... Hmmm, jag vet inte om jag kan lita på den. Får nog prova Runkeeper med nästa gång + egen stegräknare, så får jag jämföra om där är ngn skillnad.. Men, men, jag är på G iaf. Kände inget i låret heller direkt, jätteskönt!


måndag 22 augusti 2011

Dax att ta tag i sig själv igen

Japp, verkligen dax att ta tag i sig själv... Har planerat att träna nu på gymmet 2-3 dagar i veckan & gå raska promenader ( till att börja med ) och senare att börja jogga så smått igen...

Har fortfarande ont lite här och var, krämpor med andra ord.. Blir det då bättre för jag sitter hemma och tycker synd om mig själ? Nopp, det blir det inte... Fast jag slutat äta gotte så hjälper inte detta med mitt " inre lugn". Går inte en dag utan att jag tänker på hur ofta jag träna i våras, och dit vill jag igen..

Denna testen gjorde jag innan idag Testa dig själv
Svaret blev :

 Fysisk Aktivitet
Ditt resultat: Låg aktivitetsnivå

Din livsstil innehåller fysisk aktivitet men du skulle vinna på att motionera oftare. Regelbunden fysisk aktivitet ger dig en rad hälsomässiga fördelar såsom att motverka övervikt och fetma, stärka immunförsvaret, minska risken för bland annat hjärt och kärlsjukdom, depression och höga blodfetter. Om du har frågor kring din träning eller hur du ska komma igång ordentligt med motionen kan Hälsocoachen hjälpa dig. Välkommen!

Mat

Ditt resultat: Bra matvanor

Bra, du har fått högsta poäng! Du äter övervägande hälsosamt och balanserat. Detta ger dig en rad fördelar såsom ökat välbefinnande, minskad risk för övervikt, fetma och en rad sjukdomar. Om du vill lära dig mer om mat och hur mat anpassas individuellt eller till vissa specifika ändamål, t ex viktminskning och träning är du välkommen till Hälsocoachen!

BMI

Ditt BMI: 26

Övervikt, BMI 25-29,9
Ditt BMI ligger inom gränserna för övervikt (BMI 25-30). Observera att en muskulös person kan ha ett BMI över 25 utan att vara överviktig. BMI säger inget om kroppssammansättningen, dvs om det är muskler eller fett som utgör kroppsvikten. Övervikt som beror av för stor fettmassa på kroppen är inte hälsosam. Du skulle vinna hälsomässiga fördelar om du minskade din vikt.



fredag 19 augusti 2011

Födelsedagskillarna

Idag fyller min make 36 år, och vår älskade vovve Tajan 10! år.. Ikväll vankas det kalas....



36 åringen...
 

10-åringen


På min morgonrunda plockade jag ihop en härlig höstbukett med blommor. varför gå och köpa, när man kan plocka fina utomhus?
Det blev sång ( ja, ngt kraxigt iaf .. ) och paketutdelning strax innan 07:00 i morse.Fick först väcka minimannen, och det var inte lätt, han var svårväckt idag... Brickan bestod av Blommor, grattiskort, paket och en bakelse med ljus i..

Härlig höstbukett...

Såklart blev det en present med till båda :) ett ben till Tajan som inte behövdes slås in. Han satt och praktiskt taget "yla" för han kände lukten av det + att jag palla inte ha massa småpapper liggandes på golvet :)
Lucas hade själv gjort ett "Grattis kort" till pappa på fritids i veckan. Det har legat gömt i uterummet ett par dagar, på ett " hemligt gömställe"


Glömde fotta hela brickan, allt gick i racerfart....

Lurres hemmagjorda gulliga kort

Vad fanns det då i paketet? Jo, boken om Patrik Sjöbergs liv. Vi ska ju snart på semester, så det var en "praktisk present" , och jag vet en som kommer sitta limmad med boken iaf... undras om man får låna den sen....



torsdag 18 augusti 2011

Redo för skolan..

Nu är sommarlovet slut... Alla rutiner börjar falla på plats igen. Min 8 åring är redo för årskurs 2! Tiden går galet fort, och dessa 10v har gått i ett rasande tempo. Har vi verkligen hunnit njuta och göra allt vi pratat om? Det har vi nog, förutom ett par turer till stranden...

Med lite pirr i magen kändes det ändå helt okej att bege sig till skolan idag.

måndag 15 augusti 2011

Fönstershoppat på lunchen

Var nere i stan en sväng på lunchen. Bara för att komma ifrån lite.... Gick och kika på alla nya höstplagg. Vill ha sååå mycket.. Varför är man inte rik/miljonär....? Det ska jag bli i mitt nästa liv iaf!!







Detta och myyyycket myyyycket mera skulle jag vilja hitta i min garderob om 1 mån :) I keep on dreaming.... 

söndag 14 augusti 2011

Malmö - Milan


Ikväll ska Michael & Lucas ner till Swedbanks arena, och se Malmö - Milan. En "once in a lifetime" upplevelse enl mitt tycke. Jättehäftigt! Biljetterna hittades på Blocket, och de blev då som en liten "födelsedagspresent" till Michael som fyller år om ett par dagar...

Nu drar fotbollen igång igen

Nu är sommarlovet över med fotbollen. Bollen är i rullning igen :) Igår var det turnering i Stora Harrie i Kävlinge. Killarna hade samling 07:30 vi kiosken i Häljarp. Då Michael är tränare, gick han upp tidigt. Jag behöver ju min skönhets sömn.Första matchen hade de 08:35
Själv ställde jag kl på 8:30, hade bestämt med svärmor vi körde ner där till kl 10, till match nr 2.



Där var jättemånga lag, det är en rätt stor turnering. Häljarp ställde upp med 2 lag. Lucas var Häljarp 1. De vann 2st och fick 1 oavgjord. Häljarp 2 tror jag vann 2 och förlorade 1... Man räknar inte poäng eller vinster i denna åldern, kommer nog nästa år. Men såklart har killarna stenkoll på vem som vann och vem som förlorade. T.om dommaren gjorde fel i match nr 2. De sa att Lödde vann med 9-8. Men matchen sluta 8-8. Alla föräldrar räknade och börja protestera, men dommaren var benhård.. Även Löddes lag sa faktiskt de blev lika.. men , men, vi räknar ju inte vem som vann..... ( mouahahaha)

Även ett danskt lag stod som motståndare. Stackars de killarna säger jag bara. De kom med 5 man/barn. Inga avbytare alls. De fick verkligen springa... De var våran sista match som de möttes. Vi vannmed 8-1 elelr ngt. Sen berättade Michael att han hört de skulle gå och "vila lite" för sen skulle de spela mot 02:orna... Då har de precis spelat 3 matcher mot 03:or, sen ska de spela ytterligare ett par matcher..Helt galet. Stackars killar. De måte varit jättetrötta igårkväll..
Uppvärming innan danskmötet.. Lucas har precis dratt iväg ett skott på mål

Danskarna peppar varandra..

Hälsning......
När allt var slut, var det dax för prisutdelning. Nu har vi ännu en medalj till samlingen....

Lurre får medalj

Häljarp 1 & lagledarna

Lördagsgodis..

Såhär  såg min gotteskål ut igår... Och några bitar mörk choklad på det...

fredag 12 augusti 2011

Väntar på MR-Röntgen..

Äntligen fick jag pratat med en "normal" doktor igår på Centrum... Jag förklara hur jag mådde, och han förstod på direkten. Han sa med att vi inte kunde vänta till den 1 sep med allt.. Han skicka iväg en remiss igår, och skrev in att han ville ha svar på bilderna "innan 1 sep" Wiiihooo. Bollen är i rullning... Som alla andra sagt, så trodde han med att det var diskbråck eller en nerv ikläm. Jag längtar tills svaret kommer, och hoppas att det är något som går att fixa till...
Citodon skrev han med ut.... Inga problem alls, han skrev ut ett 100 pack innan jag han blinka :) Meeen, han sa med att jag måste trappa ner på dom sen... Man blir beroende av dom enl alla läkare... Så ev skulle jag käka några andra tabletter sen, efter mötet 1 sep. Några som var mindre beroendeframkallande..
Har en vän som gått på dom i ca 8 mån, och hon blev inte beroende av dom.. Kunde sluta på studs. Så det tror jag med att jag kan. Sålänge jag inte har ont, behöver jag ju inte ta dom :)

Nu börjar det kännas lite tufft..

Nu har jag inte ätit lösgodis, kakor, chips, ostbågar, chips, hmmm, kommer inte på mer, på snart 2v!!!! Nu börjar det kännas tufft. Det var superenkelt första veckan.... sen blev det jobbigt.. Jag trodde det skulle vara tvärtom, jobbigt först, sen mycket lättare.. Men, men, det vänder förhoppningsvis snart igen...
Ikväll blir det iaf dipp med blomkål, morötter & lite paprika...

torsdag 11 augusti 2011

Tillökning i dans spelen...

Nu har vi fått tillökning i "x-box kinect familjen" med ett nytt dans spel. Michael Jackson´s nya dansspel..
Om där är bra låtar?? Jadå!!! Alla är bra. Synd bara man själv är lite handikappad och inte kan spela/dansa till dom. Det likna som om det kunde vara ett bra areobic pass... :)) 



Vår fam gillar verkligen Michael Jackson, men vem gör inte det... Nästan allt han gjorde var bra. Såg även att där fanns kareokelåtar. Men vi håller oss till dansen än så länge... Eller de andra gör, jag tittar på. När jag väl blir bra i nacken, ska dom få sig en utmaning iaf :)

Heta stolen..

Jag har nu, för 3:e gången, bokat tid på "heta stolen" i Landskrona. Undra vad man får för en frisyr.. Vet några som varit där och alla varit jättenöjda. Jag har lite frisörskräck faktiskt... Så detta är stort för mig.
2 saker som hon inte får göra är : Inte klippa lugg och inte klippa det kort. Sen har hon fria tyglar :) Tror med man bara får ha 2 önskemål om vad hon inte får göra... Så det är ju bra...  Torsdagen den 25:e är det dax iaf...

onsdag 10 augusti 2011

Höstvibbar....

I morse på min morgonrunda, fick jag riktiga höstvibbar... Det blåste rejält och ingen sol... Tycker det känns lite vemodigt det redan ska kännas såhär. Det är ändå bara den 10 aug.. men det kanske vänder. Vi får hoppas på att det blir några varma augustidagar till, soliga morgnar och ljumna kvällar...
Jag gillar ändå hösten. Vakra färger på löven, frisk luft och mysiga kvällar med tända ljus, sprakande brasa och mysfiltar i soffan.  Men det känns som om det inte ska komma förrän i september/oktober, enl mitt tycke iaf...


Saknar mina soliga morgnar...


Träden vaja ordentligt, dock svårt att fånga på bild..

Gick även förbi det " nya området" vid oss. Som de började bygga på för ett bra tag sedan.. Ett par år sedan känns det som... Vad har då hänt med det? Ingenting, allt står helt stilla...  2 hus är byggda. Och bara 1 hus är bebott..  Massor med tomter står tomma och bara väntar på köpare, ( tror jag iaf ) Jätte synd. Enl ritningarna som man sett, skulle det bli ett jättefint område, med en liten damm och en liten "park" & lekpark.. Nu är allt bara öde....
Tänk om man vore super rik. Då hade det varit kul att köpa ett splirrans nytt hus. Jag hade nog inte fegat.
Tänk att bo i ett härligt nytt villaområde, med härlig utsikt över golfbanan, och havet samt till Ven. Bara en trist motorväg imellan, men den vänjer man sig vid snabbt tror jag.... Är själv uppväxt bakom motorvägen i Glumslöv, och stör mig inte alls på ljudet av bilarna som susar förbi varje dag...


Här är en tomt ledig, huset längst ner, är det senaste som tillkommit..
Men står fortfarande tomt


Ödes området....


Blåser i ogräset/blommorna, på kullen vid det obebygda området..


Totalt energilös...

Var är min energi? Den är tot borta. Ska man inte vara uppvilad efter en semester? Jag känner mig nog tröttare och tröttare för var dag som går... När kl ringer 05,30 ligger jag och vaknar till liv i ca 5 min, går upp, (inga större bekymmer) går ut med Tajan. Och det är p morgonpromenaden jag borde bli pigg... Men nej, inte jag. Jag är fortfarande jättetrött när jag kommer in. Tar en dusch, dricker en kopp te & äter frukost. Ingen skillnad.. På kvällen är vi käkat och jag hamnar i soffan håller jag på att somna. Trött hela tiden...
På jobbet är jag rätt energilös. Känner jag inte är den pratglada Linda som jag brukar vara... Äter regelbundet med mellanmål, så kosten är det inget fel på...

Kan det vara att jag inte tränar & rör på mig lika mycket nu? Just nu klarar jag promenera.... :(

Kan det vara för jag slutat äta gotte och kroppen inte får de socker den brukar få...?

Stora frågan är, kommer det gå över?? Såhär vill jag inte ha det.... Ville ju ha nya friska tag efter semestern, nya utmaningrar att sträva mot, sikta mot stjärnorna...... Men jag är trött, slö, energilös, och framförallt jätte mega knäckt för min kropp är som den är... Ont överallt, krämpor, jag har gått upp massor i vikt, som jag aldrig kommer gå ner igen känns det som. Flera byxor som är helt försmå, likaså tröjor & blusar. Inte kul att ta på sig när alla kläder sitter som korvaskinn.
Nu tillhör jag gruppen " Tröstätaren"... Men jag har ju slutat äta godis kakor mm, så nu stoppar jag i mig vad som finna i skafferiet, typ knäcke mackor med gott pålägg.... Eller ngt annat vi har hemma.... Helt onödigt, men sån är jag...
Så jag är inne i en ond cirkel förtillfället, ett ekorrhjul, som jag vill hoppa av snarast.. Jag hade ju hoppat på tåget mot smalköping, det måste ha spårat ut eller ngt... När det är lagat ska jag hoppa på det igen...

Idag ska jag få massage igen för nacken, känns bra. Nästa vecka hoppas jag smärtan in benet är borta, så jag kan  börja träna så smått igen... Snart är det ju som sagt I-form loppet....

måndag 8 augusti 2011

Kvällsmys

Ligger nerbäddad i soffan och tycker rätt synd om mig idag. Livet är allt bra orättvist ibland...
Men jag lyxar till min deppiga stämning, med att mysa till det med tända ljus, massvis också...
Mannen gick förbi och skaka på huvudet, och fråga om jag inte skulle tända brasan med.... Hade vi bara haft ved hemma, hade denna redan varit tänd... :)

Muskelbristning?

Nu har dom lugnat mig, de säger det är en muskelbristning. Skönt! Eller inte skönt så, för det gör ont så inom i helvete!! Men skönt det inte var en propp.

Nu har jag tagit lite prover och väntar på svar...

Och doktorn sa det var viktigt att komma igång med träningen igen, det var så man behandla muskelbristningen...

Har försökt med de flesta medel med idag, när jag ändå är här,  att få röntga min nacke.... Men icke sa nicke, det måste ske via vårdcentralen... :( suck....

Sitter på akuten i Lund...

I fredags small det till lite i mitt lår när jag hoppa in i mina bil.. Gjorde lite ont, men tänkte inte så mycket på det.. Har haft lite känningar under helgen, men tänkt att jag säkerligen sträkt mig lite så det går väl över. Har med haft full koncentration på min onda nacke och domningar i armen...

Så idag på jobb, när jag gick ner för trappan till källaren, så var det som om det explodera inne i låret. Jätte obehaglig känsla... Låret var kallt & sedan växlade det till varmt, hela tiden. Jätte ont och jätte obehagligt. Tänkte att nu så explodera mina muskler...

Ringde vårdcentralen, som i sin tur skicka mig till akuten, om det nu skulle röra sig om en inre blödning. Äter waran, så då var det lika bra åka direkt till Lund.

I kassan fick jag höra att man även kunde mistänka propp i låret,.då jag haft det innan. Jag trodde helt klart jag inte kunde få det mer,.då jag äter medicin mot det.. Men så var inte fallet, mycket mycket sällsynt, men man kunde få det igen.....

Ekeby möbelaffär

Igår var jag på Ekeby möbelaffär med svärmor. Hon ville ha en ny soffa och jag erbjöd mig att hänga med och kika på en.
Vi såg i tidningen i förra veckan att de hade vissa kampanjpriser nu, så lika bra och passa på. Hon hade fastnatt för en i annonsen och när vi såg den i verkligheten så föll hon pladask på direkten


Denna bruna fina soffa blev hennes köp för dagen. Inte bordet, bara soffan. Men bordet var jättehäftigt det med. Kanske inte hennes stil bara... ;)

  Vi gick runder i affären och kika runder. Lika bra att passa på när man ändå är där. Gud vad jag önskar jag var miljonär... Så fina möbler det finns, och så mycket man vill ha....

Tex denna ute vid poolen. Gud vad lyxigt...
Eller denna "rotting hörnsoffa" soffa i uterummet...........

.............eller denna rotting grupp...
Ja där fanns mycket som man ville ha helt enkelt. Jag blev förälskad i en "mörk grå divansoffaa" Jag vet vi precis har köpt en, och vi ska behålla den, men den jag såg igår var såååååå snygg. Tog inget kort på den,det glömde jga bort helt...

Kika även på nya köksmöbler, bord & stolar. Där fanns med en del som föll i min smak. Vill ha ett ek bord & 6 st stolar. Men, får bli till våren, ska spara i höst ska spara i höst & vinter. Vill ju även ha nytt "sidebord" i hallen, nya tavlor, tavellister, nya möbler i tvätt stugan. Så som sagt, man skulle vara miljonär......

söndag 7 augusti 2011

Fint betongkonstverk

Detta fina betongkonstverk fick vi av Pia & Magnus m barn igår.
Pia, som gjuter jättemycket, har själv gjort det och den är verkligen superfin. Den fick genast sin plats i vardagsrummet. Tusen tack än en gång Pia.